Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580206

Editie 103 - Interviews


Thundercover

1079 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_21914.jpg

Deze rubriek is geschreven door Thundercover en Jay;!

Een open interview met een fanatieke modeller.

Thundercover

Jay;

Mythbuster

Je zit helemaal in de wereld van GTA Modding. Hoe ben je daarin terecht gekomen?

Ik heb ooit op een website een tutorial gevonden over het maken van auto's voor GTA III, dat heb ik geprobeerd, daar stond ook een meer basic tutorial voor Zmodeler(het programma waarmee ik werk), zo heb ik het eigenlijk geleerd, uit eindelijk vond ik uit dat die eerste tutorial niet helemaal af was, dus toen wist ik niet meer hoe ik m'n wagen ook in GTA kon krijgen, uiteindelijk kreeg ik een request op een ander forum of ik een Grave Digger(bekende monstertruck) wilde maken, die kreeg ik eerst ook niet ingame, maar dat heeft SWYV me geleerd :puh: en zo ging het balletje rollen

Ben je ook op dit forum terecht gekomen omdat je hulp nodig had bij modding?

Nee, ik had een keer de inmiddels overbekende "There are no easter eggs up here, go away" tekst gevonden op de Gant Bridge, en ik dacht wel dat(nadat SA al 3 jaar uit was), niemand dat nog gevonden had, dus dat had ik gepost(zoekfunctie gebruikt, alleen WikiGTA kende ik nog niet), was natuurlijk allang bekend, maar het leek me wel een leuk forum

Ben je ook buiten de modding fora op het forum te vinden?

Jazeker, ik kijk regelmatig in het spelletjes forum, vooral "raad de auto", en natuurlijk ook gewoon de GTA fora, en dan vooral die van San Andreas en IV, nouja, en het Green Light District forum dan, maar dat is eigenlijk ook modding fora..

Hoe bevalt de sfeer en het project van de Green Light District jou?

Heel goed, ik heb zo'n beetje alle leden die echt wat doen op MSN en praat er ook regelmatig mee, vooral met degene die er al wat langer bij zitten. Naar mijn idee heeft niemand bij ons het gevoel dat GLD "veeeeeel beter is" dan de andere projecten, en ik ben ook blij dat ik eigenlijk niemand een ander project heb zien afkraken, gewoon om dat project voor schut te zetten of zoiets. Ik heb ook al heel lang geleden beloofd dat ik GLD nooit in de steek zal laten, zelfs al zou ik geen tijd meer hebben om iets te doen, dan zou ik alsnog blijven en gelijk weer aan de slag gaan als ik weer wel tijd heb. Als b.v. Nickonly en Apple-Mac zouden besluiten om te stoppen, zou ik het liefst in m'n eentje verder gaan. Het is gewoon mijn hobby om te modden en modellen, dus waarom zou ik stoppen zeg ik maar altijd.

Wat voor dingen model je het liefst?

Auto's, andere voertuigen doe ik ook wel eens, ik ben nu b.v. bezig met een groot militair transport vliegtuig waarvan Nickonly de basisvorm gemaakt heeft, en ik heb ook al boten van hem ingame gezet, maar mijn hart ligt toch bij auto's. Ik ben sinds m'n geboorte al gek van auto's en wil later auto ontwerper worden of bij een custom car bedrijf gaan werken, dus auto's zijn echt wat ik het liefste maak. Natuurlijk bebouw ik ook wel eens lots voor GLD, want we hebben niet echt veel modellers die dat anders zouden kunnen doen.

Word je het modellen nooit zat of kan je er geen genoeg van krijgen?

Nee, in ieder geval heb ik het nog nooit saai gevonden ofzo. Ik denk dat dat vooral komt omdat elk voertuig wat ik maak anders is, je kan maken wat je wil. Wat wel zo is is dat als ik b.v. 2 of 3 sportwagens achter elkaar heb gemaakt, dan krijg ik daar wel genoeg van, dan begin ik daarna meestal aan iets heel anders, een grote SUV of iets dergelijks.

Houd je je ook bezig met multiplayer modding?

Ik speel SA MP, af en toe, maar gamemodes scripten kan ik niet, scripten heb ik eigenlijk altijd moeilijk gevonden, ik snap die codes enzo nooit, niet dat ik scripten voor SA of multiplayer wel eens geprobeerd heb, maar ik heb natuurlijk wel eens een stukje code geprobeerd te snappen, zonder succes.

Is dat dan nog een van je ambities voor de komende tijd?

Nee niet echt, misschien dat als we bij GLD eens een erg tekort aan scripters hebben dat ik het nog wel wil proberen, maar anders laat ik dat liever aan wat meer ervaren scripters over. Modellen vind ik al super, en dat neemt al bijna al m'n vrije tijd in beslag, dat mag van mij zo blijven.

Straks komt GTA4 voor de pc. Ga je dat ook proberen te modden, verwacht je dat dat ook weer kan?

Ik ga hem zeker kopen, maar ik ben nog niet eens zeker of ik hem wel zal kunnen spelen op mijn PC(waarschijnlijk niet, waarschijnlijk ga ik er wel een betere computer voor kopen). Ik ben er vrij zeker van dat het wel te modden is, uit eindelijk. Zo'n beetje elk spel is tegenwoordig te modden op den duur. Als er eenmaal een import/export script voor de models is gemaakt, en ik kan IV spelen, zal ik zeker proberen dat te modden. Helaas duurde het bij bijvoorbeeld GTA LCS en VCS al ongeveer anderhalf jaar voordat er ook maar iemand daadwerkelijk een import script ging maken(wat voor 3D Studio Max is, wat ik niet zo fijn vind werken), dat was na nóg een half jaar ofzo klaar. Veel later pas kon je ook exporteren. Tot nu toe is er zelfs geen begin gemaakt aan een import/export script van die GTA's voor in Zmodeler, ik verwacht dat dat met IV anders zal zijn. Dus ik verwacht dat het wel lang zal duren voordat IV enigzins modbaar is, maar ik ben er 90% zeker van dat het óóit wel zal kunnen.

Ben je overigens nog in het bezit van een Xbox of PS3 versie van GTA IV?

Nope, helaas niet, ik heb toen IV aangekondigd werd al gelijk gezegt dat ik pas een PS3 of Xbox 360 zal kopen als GTA IV écht écht niet zou uitkomen voor de PC, dus dat er na een jaar nog helemaal niks over bekend zou zijn. Nu hij aangekondigd is voor de PC zal ik zeker geen PS3 of Xbox 360 kopen, alleen maar voor IV ofzo, zonde van het geld lijkt me.

Hoe zou jij het tv-programma Mythbusters omschrijven, tenslotte komt daar je naam vandaan?

Hmm, moeilijke vraag, mijn naam komt daar inderdaad vandaan. In princiepe gaat het er volgens mij gewoon een beetje om, om zo veel mogelijk dingen kapot te maken, door het op te blazen of wat dan ook, maar dan met het excuus dat ze willen testen of een of ander verhaal waar is of niet. Natuurlijk is de eigenlijke bedoeling om verhalen die iedereen gelooft te ontkrachten, maar dan met zo veel mogelijk chaos enzo, en niet op de makkelijkste, maar vaak op de moeilijkste en meest gecontroleerde manier.

Ben je echt een trouwe kijker?

In het begin wel, daarna werden de afleveringen 100 keer herhaald, sommige afleveringen heb ik al 6 keer gezien. Laatst heb ik nog wel een aflevering gezien, maar aangezien ik natuurlijk voor school moet leren enzo, heb ik dan nooit zo'n zin meer om nog 'n uur naar zo'n aflevering te kijken. Nu er weer een nieuw seizoen aan komt ga ik misschien wel kijken, maar ik zou er zeg maar niet voor wakker blijven.

Wat doe je nog meer buiten GTAForum, modellen, school en af en toe Mythbusters?

Op zondag ga ik met m'n hond(een bruine Labrador genaamd Dodger) naar de cursus, apporteren om precies te zijn. Helaas is hij nogal slordig en neemt graag zelf het initiatief als hij wel weet wat hij moet doen. Verder doe ik eigenlijk vrij weinig, als er eens een autoshow is hier in de buurt ga ik daar meestal wel naar toe. Ik ging ooit elke week snowboarden, maar dat vond ik uiteindelijk niet meer zo leuk en dat ben ik ook steeds minder gaan doen, zonde van m'n snowboard dat ik eigenlijk niet zó vaak gebruikt heb, maar goed. Denk dat dat het wel is.. op MSN'en na dan...

Met welke leden van het forum, op GLD na, heb jij veel contact?

Pfoe, Ik heb altijd veel contact gehad met SWYV, GTA_XP(die nu gebanned is), en echt nog wel meer mensen hoor, dus ik zal even verder kijken. Galiorix, maar die zit ook deels bij GLD, FerryN is verder de enige waar ik nog wel enigzins véél mee praat, maar ik heb er ook nog wel een aantal op MSN waar ik amper mee praat.

Als laatste hebben we nog wat keuzes voor je wat je het liefste hebt:

Komkommer of postcount? :D

xD Ehmm.. komkommer, postcount boeit me niet zó veel xD Het enige waarom postcount me zou boeien is dat ik die persoonlijke gebruikersnaam (dat ding onder je naam.. hoe het ook heet), kan veranderen bij 1000 posts.

Velg of palmboom?

Velg, palmbomen groeien hier toch niet!

Velgen wel dan?

Nee, maar daar kan je hier wel wat mee, als je er 4 hebt dan..

GTA IV of dutchy?

Euhh GTA IV, no offense naar Dutchy :D want die is kei aardig :)

Waarom dan toch GTA IV? :puh:

Omdat.. Nouja.. weet niet,, daar heb ik eigenlijk niks aan want die kan ik toch niet spelen.. Naja, dat spaart me dan wel iets van 60 euro die ik dan kan uitgeven aan een betere videokaart xD

Wat vond je van dit interview en de interviewers?

Cool, goeie vragen waar ook makkelijk antwoord op te geven is me een redelijk antwoord(dus niet van die vragen waar je met één woord op kan antwoorden), en de interviewers zijn aardig

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...