Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582113

Editie 104 - Game On


Thundercover

349 bezichtigingen

gallery_33831_25_14683.jpg

Deze rubriek is geschreven door: Ikkes

Welkom bij het begin van de vernieuwde Game On. Nadat ik de rubriek een paar maanden terug heb opgepakt en vernieuwd heb vallen we onvermijdelijk weer in een routine, met gevolg een minder pakkende en soms zelfs saaie rubriek. Daarom zal Game On niet meer van te voren te bepalen zijn en zal deze iedere week een totaal andere inhoud/uiterlijk hebben als de voorgangen. Deze week is de opstart van het nieuwe concept, vanaf volgende week

vind je een geheel nieuwe en solide rubriek terug. Veel leesplezier!

xboxfx8.pngdollarvw8.png

Prijsverlaging

Na de prijsverlaging van maart en die van afgelopen week in Amerika is de Xbox360 sinds gisteren (19 september) wederom in prijs gedaald en als het nog niet genoeg is is er in de Benelux ook nog een actie waarbij je nog eens maximaal 50 euro korting krijgt. Voor vele mensen kan dit dan het beslissende zetje zijn om de console aan te schaffen, ook voor mij geldt dit en vanaf volgende week staat er dus ook een mooie X360 mijn kamer op te warmen. Maar is deze prijsverlaging genoeg om het najaar te winnen, dat is natuurlijk de hamvraag.

Leek het op voorhand het seizoen van de Playstation 3 te worden. Dit komt door de ijzersterke line-up van de First-Party kant en daarnaast dat de “console” zelf de laatste tijd meer in trek is bij de consument. Nu heeft de Xbox360 ook weer hele goede papieren door de prijsverlaging, maar je kan je afvragen of het effect nu wel langdurig zal zijn. Het verleden heeft ons immers andere dingen geleerd. Daarnaast puur droog, theoretisch, economisch gezien kan de prijsverlaging ook negatieve gevolgen hebben. Zo kan de consument de console als minderwaardig product aan gaan zien door de prijs en daarmee zal de verkoop nauwelijks stijgen, hetgeen echt zeer onwaarschijnlijk is.

Mijn verwachting is dan ook dat de eerste paar weken de verkopen (toren) hoog zullen zijn en daarna terugzakken naar iets boven het oude niveau. De PS3 zal ongeveer gelijk blijven verkopen en alleen maar stijgen richting het einde van het jaar (met pieken bij releases als LittleBigPlanet).

motorstormjq1.pngpspss0.png

Motorstorm

Geruchten komen vaak door de winkelketens opgang, dit maal was het de eer aan de Engelse winkelketen GAME welke de Playstation 3 topper Motorstorm ook in het PSP assortiment opnam.

Zal Sony dan naast onder andere Resistance ook Motorstorm naar de handheld brengen? Sony echter reageerde gelijk ontkennend, maar we weten inmiddels ook al hoe harder Sony ontkend hoe meer waarheid er in het gerucht zit. Dus wie weet, misschien zitten we volgend jaar wel lekker door de modder te schuren op onze (nieuwe) PSP. Word vervolgt…

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...