Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579264

Editie 106 - Joris' Column


Dutchy3010

298 bezichtigingen

gallery_33831_25_1742.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Hooah! Na een pauze van ongeveer 5 weken moeten we wegens de slechte economie weer aan de slag, vanzelfsprekend komt er vanaf nu weer elke week een editie van Joris' Column. Vanzelfsprekend wordt in elke editie als vanouds weer een onderwerp de hemel in geprezen of de grond in geboord. Vanzelfsprekend ben ik, Jowx, nog steeds de schrijver van deze rubriek. En tot slot is het vanzelfsprekend dat het erg vervelend is om tig keer vanzelfsprekend voorbij te zien komen, maar hoe vanzelfsprekend zijn deze van zichzelf sprekende dingen dan eigenlijk? Tja, daar kom je waarschijnlijk pas achter als het te laat is. Dan sluit ik deze inleiding af met een citaat waarmee eigenlijk alles al gezegd is; "You don't know what it is you have until its gone".

Kijk eens om je heen in het dagelijkse leven, let dan eens op wat je allemaal ziet. Er zijn zoveel dingen die je niet eens gezien zou hebben als je er niet specifiek op zou letten, dus hoeveel missen we eigenlijk in het leven? We gaan naar school of we werken, of je bent Admin op GTAForum.nl en voeren niks uit. Op school vergaren we kennis, op het werk verdienen we geld. Als we klaar zijn gaan we weer richting ons huis, om daar te eten en te slapen. Bij sommige zal een vriend/vriendin/aandachtshoer klaar staan, anderen worden opgewacht door een trouwe viervoeter. De koelkast is rijkelijk gevuld met een heleboel lekkers, met een beetje geluk is zelfs het eten al voor je klaargemaakt. Elke maand ontvangen we ons salaris of zakgeld, daarmee kunnen we leuke dingen doen. Dingen als op vakantie gaan, stappen, sporten of het uitvoeren van een andere hobby. Je kan natuurlijk ook sparen voor een computer, waarmee je met internet online kan komen op GTAForum.nl. Maar er zitten hier natuurlijk ook een lading leden die niet eens gespaard hebben, die hadden gelijk een computer tot hun beschikking. De meeste van ons zullen ook redelijk 'gezond' zijn. Tot slot, we kunnen gaan en staan waar we willen. We kunnen onze mening vrij uiten en leven in vrede.

Tja, als je het bovenstaande leest zul je de meeste dingen heel vanzelfsprekend vinden. Maar hoe vanzelfsprekend zijn deze dingen eigenlijk? Eigenlijk weten we gewoon niet hoe goed we het hebben, hoe gelukkig we eigenlijk zijn. Maar dat geluk wordt overschaduwt door de drang om meer, beter en sneller. Eigenlijk is niks goed, het kan altijd beter. Continu zijn we bezig om ons leven te verbeteren met extra luxe of met de zoektocht naar de liefde van je leven, juist door die zoektocht missen we de mooiste dingen die ons leven ons te bieden heeft. Tijdens het zoeken vergeet je wat je al in bezit hebt, dat is niet belangrijk meer, wat telt is je doel. Althans, niet belangrijk.. Dat merk je wel als je het moet missen, dan komt de klap pas aan. We zijn door alles gewoon vergeten wat we hebben.. Alles is vanzelfsprekend, alles is gewoon gewoon.

Neem je gezondheid, je vrijheid, je geliefde, je woning, de spullen die in die woning staan.. Hoeveel waarde hecht je hier eigenlijk aan? Onbewust waarschijnlijk erg veel, maar bewust wordt het al een stuk minder. Stel je voor dat je op een dag ongeneselijk ziek raakt, in oorlog terecht komt, je geliefde moet missen, uit je huis gezet wordt en je spullen verliest. Hoe moet je verder? En misschien wel belangrijker, kan je wel verder? We denken er niet meer bij na, we beseffen het gewoon niet meer. We hebben zoveel geluk, maar er zijn maar zo weinig mensen die zichzelf echt gelukkig achten. En misschien is het ook wel beter zo, want je moet niet altijd bezig zijn om al het slechte te vermijden. Dan heb je ook geen leven meer, bijvoorbeeld als je alles wat ongezond is niet meer eet. Wat wel verbeterd kan worden, is je dagelijkse leven. Vooral de manier waarop je die indeelt en beleefd.

Neem 'gewoon' eens wat vaker de tijd om stil te staan bij de dingen die je al hebt.. Kijk als je wakker wordt je vriend/vriendin aan, en denk hoe het zou zijn als die er niet was. Prijs jezelf gelukkig met een gezond lichaam, niet iedereen kan dit zeggen. Denk eraan hoe het zou zijn als je in oorlog zou moeten leven, constant de angst dat er iets vreselijks gaat gebeuren.. Tja.. Dan hebben we het toch wel goed.. Gelukkig hebben de meeste van ons geen ernstige ziekte, relatieproblemen of te maken met oorlog. Moet je hier dan dagelijks bang voor zijn? Nee, zeker niet. Maar je kunt wel gelukkiger zijn, genieten van wat je hebt. Waarom? Gewoon, omdat het kan.



Joris

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...