Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580675

Editie 110 - Joris' Column


Dutchy3010

360 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_1742.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Een inleiding? Hoezo een inleiding? Ik heb geen tijd voor een inleiding... Tot zover de inleiding.

Het leven wordt steeds drukker, we razen er met een overdosis aan haast met een rotgang doorheen. Iedereen heeft het druk, te druk om echt te genieten in het leven. Natuurlijk heb je er een voordeel bij, je hebt geen tijd om je te vervelen. De maatschappij is ingesteld om zoveel mogelijk te bereiken, dus tijd is geld. Elk moment van de dag is belangrijk, we mogen immers geen geld verspillen. Zoveel gehaast zorgt voor een enorme lading stress, althans, zolang je het niet goed doet. Mensen maken zich overal druk om, eigenlijk zonder enige logische of gegronde reden. Je maakt je druk om je druk te maken, een soort van verslaving.

Neem nou als mooi voorbeeld de zaterdag bij de Albert Heijn. Om 8 uur in de ochtend gaan de deuren meestal open, je krijgt tot 21:00 de tijd om je boodschappen te doen. Dus wat doe je dan? Precies, je gaat om kwart voor acht met een boodschappenkarretje voor de deur staan wachten. Want stel je voor dat je niet om 8 uur precies naar binnen zou kunnen, dat zou me toch erg zijn. Nu komt het grappige dat het team van de verkoop afhandeling, dat is zeg maar een verbastering voor kassamuts, de deur moet openen. En wat is een kassamuts meestal? Juist, een dame. Waar zijn dames vaak niet zo goed in? Inderdaad, weer goed.. Afspraken nakomen. Het wil dus wel eens voorkomen dat die deur iets (1-5 minuten) later open gaat. Tot de verbitterde frustratie van de mensen die stonden te wachten. De klachten en scheldwoorden volgen daarna in koor, want dit kan dus echt niet zo. Natuurlijk is het vervelend om te wachten, en natuurlijk moeten we ons allemaal aan onze afspraken houden. Maar is het nu echt nodig om je zó op te winden over iets wat eigenlijk nergens op slaat? Blijkbaar wel, want dat doen we nou eenmaal.

Nou is het vrij aantrekkelijk om de vrouwen af te kraken, maar helaas zijn de mannen meestal de boosdoeners tijdens het boodschappen doen zelf. De ervaring leert dat vrouwen vaak heel vrolijk en op hun gemak alle paden afstruinen naar de spulletjes die ze nodig hebben. Gevolgd door een ietwat geïrriteerde man met het karretje, die bij elke stap steeds minder vrolijk gaat kijken. Soms gaat het zelfs zover dat ze gaan lopen ruziën in de winkel, want de vrouw is te traag en de man heeft haast. Heerlijk, die frustratie om niks. Dan zijn ze eindelijk klaar, ziet de man de rij van de kassa. Waar de vrouw meestal gezellig gaat praten met een lotgenoot, vreet de man zich van binnen helemaal op. Eigenlijk zou ik echt graag willen weten wat voor denkwijze er dan in zo'n iemand omgaat.. Die rij gaat toch echt niet sneller als je steeds bozer wordt en het lijkt me vrij sterk dat je je beter voelt door jezelf op te fokken. Net zoals ik niet snap dat je rustig wordt als je aan een stokje zuigt om vervolgens rook uit te ademen.

Maarja, daar zal dan wel weer iets psychologisch achter zitten. Grappig woord trouwens, dat psychologisch. 'Psycho' zal dan wel afgeleid zijn van psychologie, het begrijpen van de geest van de mens. 'Logisch'? Tja, wat is daar dan in godsnaam logisch aan. Nu moet ik toegeven dat logica sowieso niet mijn sterkste punt is. Maar is het soms niet beter als we elkaar juist niet begrijpen? Wordt alles niet enorm saai als we alles al weten? Wat is er nou leuker dan het onbekende? Laten we er even vanuit gaan dat liefde leuk is. Waarom wordt iemand verliefd? Meestal leer je elkaar later pas echt kennen. Er is iets aan hem of haar wat je aantrekt, maar wat dat precies is? Tja, in veel gevallen weet je het zelf ook niet helemaal. Tja, soms is het misschien ook wel beter. Als je van te voren kan zien hoe iemand echt is, bespaar je soms een hoop ellende en gebroken hartjes. Maar dat neemt ook gelijk de spanning van liefde weg. Ach.. Ik dwaal weer eens af.

Om maar weer terug te komen op het onderwerp, je kan het druk zijn ook goed doen. We gaan weer terug naar de Albert Heijn. Een misschien niet zo willekeurige generator brengt me bij een caissière, wat een woord ook, die zich op de een of andere manier onderscheid van het gros. Voor de rest is ze gewoon een kassamuts die ook haar afspraken met een korreltje zout neemt. En een druk leven dat ze heeft, niet normaal. Maar goed, ze oogt gelukkig en volgens mij is ze dat ook wel. Het woord 'vervelen' moest ik aan haar uitleggen, want dat snapte ze nog niet.. Dus ja, wat nu.. Je kan jezelf helemaal kapot maken door jezelf op te fokken over alles.. Of je hebt gewoon altijd wel iets te doen.. Ach, zolang je maar gelukkig bent maakt het ook geen donder uit.

Maar wanneer ben je gelukkig? Of wanneer ben je verliefd? Wat is druk? Wanneer haast je je? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Wanneer het meisje waarmee je de rest van je leven wilt delen naast je ligt, terwijl je je huiswerk aan het doen bent en geen tijd meer over hebt voor verveling, maar wel wegsmelt door de lach van het eerder genoemde meisje.. Waarschijnlijk heb je dan toch echt teveel huiswerk.. Who needs psychology anyway?

Tot slot even een huishoudelijke mededeling. Er heerst nogal chaos bij OWN, eigenlijk niks nieuws, waardoor er nogal onduidelijkheid is over de verschijning van de columns. Zoals misschien wel is opgevallen verschijnt mijn column sinds kort eens per twee weken in plaats van wekelijks. Omdat dit allemaal nog in overleg is volgt verdere uitleg later. De volgende week is er, om de chaos compleet te maken, gewoon weer een editie van Joris' Column, die week daarop ook. Volgende week is iemand wederom de klos in een ouderwetse column, wie dat is? Tja.. Dat zie je dan wel weer. Misschien ben jij het zelf wel.. Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende week!



Joris

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...