Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 18 - Weekly Column


Dutchy3010

399 bezichtigingen

blog-33831-1164410353.jpg

- Deze rubriek wordt geschreven door Jowx -

Elke week verschijnt er een nieuwe Weekly Column in Oceans Weekly News, het onderwerp verschilt per week. Soms is het een serieus onderwerp, soms gaat het werkelijk nergens over en soms komen ook erg gevoelige onderwerpen aan bod. Soms is het berust op fictie, soms ook niet. Soms is er ook een stelling of vraag waarop je kunt reageren in de

OWN Blog, ook discussies kunnen daar gevoerd worden. Veel plezier met het lezen van een nieuwe Weekly Column!

Belgen zijn dom, Nederlanders zijn gierig, Marokkanen halen alleen maar rottigheid uit en alles wat op 'lianen' eindigt deugt al helemaal nergens voor. Vrouwen hebben maar één recht, dat is het aanrecht. Ze moeten zich buiten mannenberoepen en sporten zoals voetbal houden. Mannen kunnen alleen maar werken en zeuren, sporten zoals ballet moeten hun zich weer buiten houden. Mensen die op de PvdA stemmen doen dat om het charisma van Wouter Bos, mensen die op het CDA stemmen zijn net rokers. Ze weten dat het slecht voor hen is, maar toch doen ze het. De kapitalisten stemmen op de VVD en de achterlijken uit de samenleving stemmen op de overige meuk. Het christelijke geloof is de grootste verspreider van AIDS, het moslim geloof veroorzaakt alleen maar oorlog. Discriminatie, vooroordelen, racisme. We verafschuwen het allemaal maar doen er grotendeels dagelijks aan. En dat is jammer..

Maar goed, er zijn altijd ergere dingen in het leven. Sinterklaas is bijvoorbeeld weer in het land. Vroeger was het altijd een geweldig gedeelte van het jaar, je schoen zetten met een wortel erin, het zingen van liederen, de versierde wijken. Mocht je trouwens in Sinterklaas geloven, wat ik uiteraard respecteer, is het verstandig om hier te stoppen met lezen en de volgende week weer terug te komen. Eventuele psychische schade die door het volgende worden aangericht zijn volledig op eigen risico, voorkom deze schade door nu te stoppen met lezen!

Elke avond zette ik mijn schoen, natuurlijk rijkelijk gevuld met een wortel en een verlanglijstje of een tekening. Eigenlijk krijg je dus helemaal geen cadeaus, het is een verdraaide ruilhandel. Jij zorgt voor voedsel en artistieke kunst voor onze gulle vriend, in ruil daarvoor doet hij er een doosje lego in. Naar mate ik ouder werd, ging ik er economisch over nadenken. Een zak met winterpenen kost op dit moment bij de Albert Heyn €0.79 per kilo, laten we er dan vanuit gaan dat er een stuk of 7 penen inzitten. Dat is dus voor elke dag van de week één peen, misschien dat jullie dat al door hadden. Dan zijn er altijd nog aparte figuren die er een appel, stro en rietsuikerklontjes bij doen. Ik ben zo'n figuur, ik geef om dieren en dus ook om het paard van Sinterklaas. In totaal ben je dan ongeveer per week €5,02 kwijt aan het vullen van je schoen, daar komen dan nog de arbeidskosten bij om de schoen te zetten.

Dan komt de Sint in het spel, hij koopt zijn goed in bij de Aldi. Om er een beetje afwisseling in te houden koopt hij voor elke dag iets anders, hieronder een voorbeeld in een schema waarin je kunt zien hoeveel hij in totaal kwijt zou zijn.

  1. Chocolade munten €0,45
  2. Chocoladeletter €0,49
  3. Kruidnoten €0,55
  4. Speculaasstukken €0,59
  5. Marsepeinbroodje €0,79
  6. Chocolade-lollies €0,79
  7. Kruidnoten gechocolateerd €0,99



In totaal is de Sint dan €4,65 kwijt voor het snoepgoed wat in jouw schoen terecht komt, ook hier laten we de arbeidskosten buiten bod. Je maakt dus een verlies van €0,37 per week, wat een feest. We worden al vroeg in de maling genomen, maar door mijn berekening trapte ik er niet meer in. In plaats van mijn schoen te zetten, ging ik zelf naar de supermarkt om daar het snoep in een keer te kopen, zo was ik telkens weer voordeliger uit. Maar het lot wist dat er ooit een verstandig iemand, een dergelijk iemand als ik dus, op de wereld zou verschijnen en het schandaal rondom Sinterklaas zou ontrafelen. En dát is nou de reden waarom ze pakjesavond hebben verzonnen, zo compenseren ze het verlies wat wij gemaakt hebben in het schoen-zet-proces met mooie grote cadeaus.

Hoe ouder je wordt, des te minder plezieriger het wordt. Je mag je schoen niet meer zetten, je viert geen pakjesavond meer, het is één grote commerciële warboel geworden. Tenzij je natuurlijk een broertje of zusje hebt, dan wordt die straf weer gecompenseerd met wat extra jaren Sinterklaas. Raak dan niet in paniek, dit is een van de momenten in het leven waarop je logisch na moet denken. Jij kunt gewoon snoep kopen en daarmee geld besparen, dat zie je die lieve onschuldige kindertjes niet doen. Die zetten hun schoen, maken verlies, krijgen cadeaus. Dat krijgen wij weer niet, dán is het tijd voor paniek.

Toen brak de tijd eindelijk aan, ik herinner me het nog als de dag van gisteren. Gisteren kwam ik er namelijk achter dat Sinterklaas eigenlijk niet bestaat, ik kwam hem tegen toen ik van school naar huis fietste. Sterker nog, ik kwam hem 3 keer tegen, natuurlijk kon ik het niet laten om een praatje met ze te maken. Ik vroeg aan elke Sint of ze de échte waren, door elke Sint werd dat vermoeden bevestigd. Het duurde wel eventjes tot ik een antwoord kreeg, waarschijnlijk hadden ze die vraag niet aan zien komen van een jongen zoals ik. Ik was dus drie keer de échte Sinterklaas tegen gekomen, misschien was hij toevallig telkens op de zelfde locatie als ik. Alleen waarom hadden ze telkens een andere stem, baard, paard en kostuum? Ik raakte in een lichte depressie, wat sommige me al jaren proberen aan te praten wordt nu op een grove wijze bevestigd. Hij bestaat dus echt niet..

...

..Excuses, het is nog steeds moeilijk om er over te praten. Al die tijd dat ik dacht voor een lief paardje te zorgen, werden de wortels, stro, appels en suikerklontjes door mijn ouders uit mijn schoen gehaald. Wat ze er verder mee gedaan hebben hou ik er maar buiten, aangezien ik geen regels wens te overtreden. Eigenlijk zijn ze me nog geld verschuldigd van al het snoepgoed, ik zal er binnenkort eens naar vragen. Zo als je waarschijnlijk wel begrijpt, zet ik mijn schoen niet meer. Dit is weer een tegenslag in dit droevige jaar, misschien dat het volgend jaar allemaal weer goed komt. Tot die tijd zal ik dit verdriet moeten verwerken, Sinterklaas zal nooit meer hetzelfde zijn als een tijdje terug.

Natuurlijk ga ik niet bij de pakken neer zitten, er is nog zoveel leuks deze tijd. Ik heb het eigenlijk te druk om jullie over van alles en nog wat te informeren. Ik heb nog geen verlanglijstje naar de Noordpool gestuurd, ik hoop dat de kerstman dit jaar iets verdraagzamer maakt. Alle Sinterklaasliedjes heb ik ondertussen verwijderd en vervangen met kerstliedjes, de kerstverlichting in mijn kamer en voor mijn raam verlicht een groot gedeelte van de straat. Het enige nadeel is de kerstboom, ik ben bang dat deze vroegtijdig gaat uitvallen. Ik heb al een paar keer de vloer aangevaagd, zeker toen ik hem neerzette. Hij bleef niet staan, na het acht keer geprobeerd te hebben besloot ik om mijn ouders om hulp te vragen. Zij adviseerden mij om een standaard te kopen, daarmee zou hij wel blijven staan. Waren dat niet dezelfde personen die me een tijdje terug voor de gek hebben gehouden met Sinterklaas? Is dit nog zón streek? Ondertussen staat de kerstboom mooi recht in mijn kamer, zonder standaard overigens.

Vanaf nu kun je weer lezen als je in Sinterklaas gelooft, hoewel ik er van uit ga dat wanneer je deze zin leest je bovenstaande ook gelezen moet hebben. Je weet ten slotte niet wanneer je weer zou kunnen beginnen met lezen, misschien ging deze alinea ook wel over dit gevoelige onderwerp. Je kon het toch niet laten hé? Helaas denk ik dat ik bovenstaande stuk voor niks getypt heb, de meerderheid van het GTAForum viert ten slotte nog Sinterklaas. Natuurlijk wens ik jullie een heel leuk Sinterklaasfeest, maak er een geweldig feest van en vermaak je!

Dit was dan de Weekly Column van deze week, het onderwerp voor de volgende week staat nog niet vast. Als jij een leuk onderwerp in gedachte hebt, twijfel dan niet en stuur een PB naar mij! Als je onderwerp leuk genoeg is zal ik het behandelen in de volgende editie van Weekly Column. Tot de volgende week!

- Jowx -

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...