Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580771

Editie 113 - Gedonder met Thunder


Thundercover

394 bezichtigingen

thundercopyod5mz3.png

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Na mijn column van de vorige keer hadden sommigen misschien Joris hier verwacht, aangezien we het zouden afwisselen. Joris is echter even afwezig, net als Jet en daarom schrijf ik weer. Maar dat terzijde, ik heb mijn onderwerp van vandaag al ter sprake gebracht: verwachting. Je komt het overal tegen, op straat, in huis, op het vliegveld, in de kraamkamer en op het forum. Nee, ik heb het niet over het in verwachting zijn van een baby, maar over de dagelijkse, eeuwige verwachting. Verwachting die je ook gewoon in de kleuterklas tegenkomt.

Het punt is dat iedereen wel iets van iemand verwacht. Neem nou het dichtstbijzijnde voorbeeld: Oceans Weekly News. Jullie verwachten elke week een volle OWN die keurig op tijd online staat. De redacteurs op hun beurt verwachten reacties met complimenten en opbouwende kritiek. In het geval van succes wordt iedereen van zijn of haar behoefte voorzien, een soort ruilhandel dus, net als in de Middeleeuwen. De visser wil melk en de boer wil vis, ruilen voldoet aan de behoeften van beiden. Eigenlijk zijn we dus nog geen meter opgeschoten.

Helaas is het niet altijd ruilhandel, dat zie je regelmatig op het forum. Men vraagt om hulp, sommige geven die en de behoefte van de vrager wordt gevuld (ook van de gever als die iemand wil helpen). De verwachting van hulp helaas is soms te groot en dan zie je mensen binnen een dag bumpen. Ze verwachten met bijna honderd leden online wel een snel antwoord. Of het antwoord is te 'vaag' en men vraagt of iemand het preciezer uit kan leggen. Soms wordt dat aan de uitlegger zelf gevraagd, soms wordt ook gewoon iemand anders gevraagd om het preciezer uit te leggen. Heeft de vorige poster dan voor Jan Joker getypt? Lees het eens rustig door en stel je vragen preciezer, bijvoorbeeld welke stap je niet snapt.

Ook WikiGTA ondervindt de hoge verwachtingen. Nadat GTA4 uitkwam werd er al snel verlangd naar missiebeschrijvingen en voertuiglocaties. Mogen de medewerkers daar dan ook niet eerst genieten van het spel? Dit doet me denken aan de Southpark aflevering in World of Warcraft (afl. 1008), waarin na vele weken levelen ze afvragen wat ze nu gaan doen: de game spelen. Neem van mij aan: de eerste keer genieten van het spel en dan die informatie overbrengen, geeft meer verdoening dan andersom Sinds ik zelf medewerker van WikiGTA ben, merk ik echt hoeveel werk en vooral tijd erin zit. Wees geduldig, help ons met foutjes en toon je interesse op het forum zodat we jou ook als medewerker kunnen aannemen.

Tot zover de reclame voor de Wiki, maar in de laatste zin heb ik wel mijn punt gemaakt, want op het forum merk ik dat toch regelmatig. Vaak wordt uitleg snel doorgekeken en vervolgens als vaag beschreven. Men neemt niet de rust om de stap te volgen, links te bekijken en precieze vragen over de inhoud te stellen. Soms is de vraag van de topicstarter ook onduidelijk en juist dan is het lastig om antwoord te geven. Stel je vraag duidelijk, vertel wat je al geprobeerd hebt, zoek eerst op Google. Daarmee voorkom je ook de standaard vragen als "Heb je op Google gezocht?", "Heb je SA legaal?", "Heb je je cookies verwijderd?", etcetera, etcetera, etcetera.

9 reacties


Recommended Comments

Mijn mening is kort en krachtig, daar kan ik heus geen verhaal omheen schrijven zodat het een column wordt. :D

Ik heb een lange mening, dan schrijf ik de volgende wel. Gedonder met Bierbuikje? :puh:

Link to comment

Ik weet precies wat je bedoelt.. :puh: In deze hele wereld wordt je altijd maar volgepropt met verwachtingen. Je ouders verwachten dit, je docenten dat, je vrienden weer dit etc. etc.

Laat die verwachtingen toch eens los. :puh:

Er is zo'n citaat: Wie niets verwacht, kan ook niet teleurgesteld worden. ^_^

Link to comment
Mijn mening is kort en krachtig, daar kan ik heus geen verhaal omheen schrijven zodat het een column wordt. :D

Ik heb een lange mening, dan schrijf ik de volgende wel. Gedonder met Bierbuikje? :puh:

Bier met Buikje misschien.
Link to comment
Mijn mening is kort en krachtig, daar kan ik heus geen verhaal omheen schrijven zodat het een column wordt. :D

Ik heb een lange mening, dan schrijf ik de volgende wel. Gedonder met Bierbuikje? :puh:

Bier met Buikje misschien.

Dat is een goed idee. :tu: Waar en wanneer moet ik hem inleveren Thunder? :D

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...