Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586263

Editie 113 - De Tien


Thundercover

371 bezichtigingen

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Galiorix!

Als je een druk leven heb, moet je natuurlijk om de zoveel tijd even op adem komen, zodat je niet helemaal uitgeput raakt. De aangewezen tijd voor het uitrusten is natuurlijk de vakantie. Hier zijn 10 tips om even lekker uit te rusten tijdens je vakantie.

[table=simple]1. Zorg dat je lang genoeg op vakantie gaat. Minimaal 2 weken, voor korter hoeft het niet. Hoe langer hoe beter, zo kan je weer lekker tot rust komen en alle gedachten door de dagelijkse sleur even lekker aan de kant zetten.|1011301py9.png[/table]

2. Zorg dat je zo min mogelijk dingen meeneemt die ook maar iets met werk of school te maken hebben. Tenzij je natuurlijk niet anders kan. De kans is anders erg groot dat je je bijvoorbeeld tijdens het slapen weer druk gaat maken over dingen die helemaal niks met je vakantie te maken hebben, maar met school of het werk. Daardoor wordt de vakantie ook weer minder relaxed.

3. Ga ook niet te ver reizen. Dat is alleen maar nog meer vermoeiend en het geeft alleen maar extra stress. Je kan net zo goed gewoon lekker weg in Nederland, voor noodgevallen ben je dan gewoon dicht in de buurt en je hoeft ook geen takke eind te rijden naar je bestemming. En er is genoeg te zien in de uithoeken van het land, cultuur zat.

4. Besteed geen aandacht aan zorgen, angsten of verwachtingen. Als je weer terug komt van je vakantie, zijn ze er waarschijnlijk nog steeds, dus het heeft geen zin om er dan tijdens je vakantie over te gaan piekeren. Je slaapt er alleen maar onrustiger door.

5. Kijk geen TV. De wereld draait wel door zonder jou, dus maak je daar maar geen zorgen over. Bovendien, wat heb je er aan om te weten wat er thuis gebeurt als je daar toch niet bent?

6. Als je je tijdens vakanties vaak verveelt, is het het beste om te gaan sporten. Door te sporten ga je niet piekeren over dingen en blijft je hoofd gewoon leeg. Daarnaast is het vaak ook goed voor je conditie, dus dat is ook mooi meegenomen.

[table=simple]7. Lees een boek. Er zijn weinig andere dingen die zoveel ontspannen als het lezen van een goed boek. Vooral de wat spannendere genres, de thrillers en misdaad boeken, zijn prima boeken voor in de vakantie, omdat je er helemaal in op kan gaan en je zo lekker je gedachten opzij kan zetten.|1011303xu0.png[/table]

8. Wil niet te veel dingen doen in de vakantie. Zorg er gewoon voor dat je niet tijd vrij moet maken om dingen te gaan doen, alles moet gewoon op je gemak kunnen. En als je veel dingen gaat doen, zorg dan ook voor een rust dag, dat je niet constant weg bent. Anders wordt breekt de vakantie je helemaal op en voel je je aan het einde van je vakantie nog minder uitgerust als daarvoor.

[table=simple]9. 1011304za8.png|Als je de mogelijkheid hebt: bespeel een instrument. Het bespelen van een instrument werkt relaxing en het is natuurlijk ook leuk om te doen. Dus neem je gitaar of je banjo mee op vakantie, en ga lekker op het terras zitten spelen. [/table]

10. Speel een spel met iemand anders. En dan bedoel ik geen games op je laptop, maar gewoon een bord spel. Misschien klinkt het suf, maar als je met z’n 4en of meer bent, kan het heel erg gezellig worden. Naast bord spellen kan je natuurlijk ook een kaart spel doen, zelfde verhaal. Bijvoorbeeld lekker pokeren met z’n allen!

2 reacties


Recommended Comments

Bij tip 9: als jij op zo'n jammerhout bij mij op 't terrasje gaat zitten tokkelen, wordt dat wel een heel drukke vakantie voor je :puh:

Ook als ik heel erg mooi speel? :-(

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...