Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580233

Editie 114 - De Tien


Dutchy3010

372 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Galiorix en Kloep!



Hallo en welkom bij deze gloednieuwe 'De Tien'! Misschien is het je al opgevallen: nadat Silverbyte wegens persoonlijke redenen niet meer instaat was om met mij 'De Tien' te verzorgen, heb ik een tijdje alleen gewerkt. Gelukkig heb ik weer een nieuwe partner gevonden, die zich goed heeft bewezen door bij afwezigheid van mij, 'De Tien' uitstekend te doen: Kloep! Deze 'De Tien' gaat over de beste FPS's (First Person Shooters) en TPS's (Third Person Shooters) van dit moment. Veel lees plezier!

Battlefield Bad Company

evcjmh.jpg

Het laatste deel uit de inmiddels zeer bekende en gewaardeerde serie van EA Games. Met dit nieuwe deel gaan ze een andere kant op als voorgaande delen. Je speelt niet meer de held, je bent meer een soort afdanker van het leger. Hetzelfde geld overigens voor je team leden, dat beloofd wat. Het spel heeft een leuke singleplayer modus met veel leuke missies. Uniek aan BF: Bad Company is dat het grootste deel van de omgeving verwoest kan worden. Hier kan je dankbaar gebruik van maken bij vijhanden, want in plaats van het huis binnen stormen, kan je toch net zo goed gewoon de boel helemaal opblazen? Huizen kunnen helaas niet volledig tot puin geschoten worden, er blijft een soort skelet over. De graphics zijn helemaal HD en ook de effecten zien er super uit!

Gears of war

xljehf.jpg

Tussen veel nieuwe games hier, is Gears of War meer een oude bekende. Het speelt zich af in de verre toekomst, op de planeet Sera. Ze krijgen problemen met de Locust, een mensachtig soort wezen. Het verhaal speelt zich ongeveer 14 jaar af na het echte begin van de oorlog. Je speelt Marcus Fenix, een ex-gevangen soldaat. Het spel heeft een uitgebreide keuze aan wapens en daarnaast ook een uitbreide online modus.

Bioshock

2v3hp2x.jpg

In Bioshock ontdek je als speler een dystopie van Rapture, zeg maar het tegen overgestelde van een utopie. In Rapture leven veel gemuteerde en mechanische wezens, allemaal onder water. Het spel speelt zich af in 1960 en naast het gebruikelijke arsenaal aan wapens, heb je ook keuze uit speciale pasmiden, zoals telekinese. Tijdens zijn tocht door de onderwater stad ontdekt hij veel over zichzelf en zijn verleden. Uniek aan de storyline is dat er 3 mogelijkheden voor het einde zijn. De 3 verschillende eindes hangen af van de hoeveelheid ‘Little Sisters’ die je red. Op het gebied van graphics ziet Bioshock er nog steeds indrukwekkend uit en ook qua gameplay is het spel nog helemaal up-to-date.

Army of Two

2z51xzp.jpg

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een game waarbij het draait om samenwerken. Het is een echte co-op game, waarbij samenwerken cruciaal is. Je speelt in feite als 2 militairen, die later in een geprivatiseerd leger komen, om klussen voor opdrachtgevers op te lossen. Er zit een heel verhaal in, met veel cutscenes en oogverblindend mooie graphics. Alle cutscenes zijn computer animaties, maar ze zien er uit als levens echte hollywood films! Naast een goede graphics engine, heeft het spel nog een uniek system voor tijdens het vechten: AGRO. Alle 2 de spelers hebben een bepaald AGRO niveau en dat verandert tijdens het vechten. Je kan het zien als aandacht, als je een hoge AGRO hebt zullen alle vijanden vooral op jou schieten en kan je partner van achteren iedereen doodschieten. In de praktijk werkt dit opvallend goed en het geeft een nieuwe dimensie aan het spel. Naast AGRO heb je ook de mogelijkheid om je wapens te upgraden. Er is een uitgebreide keuze aan dempers en andere accesoire, om je geweer beter te maken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je wapen te pimpen, waardoor je meer AGRO krijgt.

Half Life

zwxr7n.jpg

De futuristische shooter van Valve met Gordon Freeman, veel mensen kennen de serie wel. Het originele spel stamt uit 1998 (!). Als speler ben je Gordon Freeman, een wetenschapper die moet ontsnappen uit z’n lab na een teleporteer experiment wat compleet uit de hand is gelopen. Legendarisch voor de serie is de koevoet (of in het engels: crowbar), de koevoet werd het handelsmerk van het spel. Na Half Life 1 kwamen verschillende uitbreidingen uit, in deze uitbreidingen kon je de gebeurtenissen rond Half Life 1 vanuit een ander perspectief beleven. In 2004 word Half Life 1 door Half Life 2 opgevolgd . Half life 2 speelt zich een aantal jaren na Half Life 1 af, de wereld is in handen van de Combines (een soort machines). Voor Half Life 2 zijn inmiddels ook al 2 ‘episodes’ voor Half Life 2 uit, de 3e zit er ook aan te komen.

Far Cry 2

2i7y9fs.jpg

Dit vind ikzelf de beste shooter ooit gemaakt. De graphics zijn mooi, gameplay is geweldig. Echt een fantastische game als je het mij vraagt. Het heeft echter wel een nadeel, maar welke game heeft dat nu niet. Het nadeel is dat je malaria hebt, hiervoor moet je ook regelmatig medicijnen nemen. Die kun je pas nemen zodra je beeld heel erg wazig wordt. Dit is erg lastig als je net in een spannend vuurgevecht zit. Ik kan nu even niet op nog meer nadelen komen. De game speelt zich af in Afrika waar er een burgeroorlog plaatsvindt. Het gaat tussen de twee partijen UFLL en APR. Jij hangt er een beetje tussenin en werkt meer voor jezelf dan voor andere. Jij moet dan ook klusjes doen voor beide partijen. Ook heb je \'buddies\' waar je regelmatig het één en ander voor doet. Ik vertel er verder niet te veel over, want wat ik vond van deze game, is dat je veel dingen kunt ontdekken en dat deze dingen ook het leukste zijn als je die zelf ontdekt. Kijk dus niet naar al die veel te uitgebreide recensies op internet, maar koop de game gewoon en ren je rot in deze 50km2 grote map;) Succes!



Call Of Duty 5: World At War

2055mdc.jpg

Ja ja, dit is alweer het vijfde deel van de Call Of Duty serie. Dit deel speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Dit keer word het voornamelijk gespeeld in Japen en Rusland. In deze game is veel meer tactiek te vinden dan in de voorgaande delen. Vijanden klimmen in bomen, liggen in hoog gras en schuilen achter muren en stenen. Dit maakt de game moeilijker maar ook leuker. Het lukt niet meer door te rennen en te hopen, maar je zal een tactiek moeten bepalen en zo de vijanden verslaan. Soms word de game echter wel heel erg lastig als de granaten je letterlijk om je oren vliegen. En later kom je er dan achter dat je ook gewoon een sluiproute er omheen kan nemen. Nu moet ik toch ook nog wel wat zeggen over de graphics. Deze zijn echt heel goed. Je ziet alles duidelijk en de graphics zijn ook weer niet te goed dat de responstijd erg traag word. Dit vind ik echt weer zo\'n game waarvan ik kan zeggen dat hij fanstatisch is.

Crysis Warhead

2n6xbbp.jpg

Dit is dus echt zo\'n game waar de graphics er perfect uitzien. Over de gameplay, het is een erg leuke game. Maar toch valt hij wele tegen. Dit komt doordat de verwachtingen heel erg hoog lagen bij deze game. De game wordt gemaakt door EA. Deze hebben de laatste jaren ook veel doorgemaakt en daardoor ook een aantal mindere games uitgebracht. Deze game is echter wel weer erg goed. In de game ben jij Sergeant Sykes. Deze personage wordt ook wel Psycho genoemd. Je kunt al aan die bijnaam zien dat er vreemde dingen zullen gebeuren. In de game werk je alleen en gaat het dus weer om de juiste tactiek hebben. Je kunt er op af rennen, maar daar zul je niet veel mee bereiken. Het is wederom beter een beetje achter te blijven en zo een hele tactiek samen te stellen en deze dan uit te voeren. Dit is de beste manier om deze game uit te spelen. Wederom een fantastische shooter die ook weer een aanrader is!

Metal Gear Solid 4: The Guns Of The Patriots

2mx53cx.png

Dit vind ik een erg goede game. Mooie graphics met een goede gameplay. Het is niet de bedoeling dat je Rambo na gaat doen, maar het is de bedoeling dat je op een afstand iedereen afmaakt. En als dat niet lukt, kun je altijd je mes nog als wapen gaan gebruiken. In de game heb je veel dingen die je kunt gebruiken, waaronder een doos waar je onder kunt gaan zitten. Alleen op het moment dat de vijand komt, krijg ik altijd de neiging om weg te lopen met die doos over me heen. Dan werkt het natuurlijk niet maar als je stil zit werkt het wel degelijk. Op die manier kun je dus iemand langs laten lopen en hem dan van achteren vermoorden. Dit soort dingen is ook de bedoeling om te doen wat mij ook erg aanspreekt. Ik houd meer van het sneaken dan van het Rambo-gedoe :puh: Deze game vond ik eerst een aanrader, maar nu met de nieuwste games hoef je deze niet meer te kopen aangezien er betere alternatieven zijn.

Metal Of Honor: Heroes

14vsars.jpg

Je denkt misschien, waarom niet over Metal Of Honor: Airborne. De reden is simpel, ik heb deze game nog nooit gespeeld. Heroes daarentegen heb ik redelijk vaak gespeeld op de PSP. Ik heb het altijd al gehad, shooters op een handheld is erg irritant spelen. Deze game heb ik daarentegen erg vaak gedaan. Tijdens het spelen ervan merk je natuurlijk wel wat van de vervelende besturing, maar toch heb ik het erg naar mijn zin gehad tijdens het spelen van deze game. Als je mij naar de minpunten gaat vragen, is het enige minpunt dat het op een handheld was. Verder heb ik er eigenlijk niks aan toe te voegen. Natuurlijk is de game al wat ouder, en daardoor ook met mindere graphics dan tegenwoordig. Maar desondanks speel ik het nu nog regelmatig. Er zit naar mijn mening niet echt een verhaallijn in. Aan de ene kant vind ik dit wel jammer, maar aan de andere kant ook weer niet.

Dat was het weer voor deze week!

6 reacties


Recommended Comments

Waarom je bij Far Cry de malaria nadelig vindt, Joost mag het weten. Imho is het gewoon een stuk realistischer, zeker omdat het zich in zo'n gebied afspeelt. Dat het in een vuurgevecht nadelig uit kan pakken, maakt het weer een stuk moeilijker. Zeker omdat je maar een paar pilletjes en spuitjes per keer kan meenemen, en je er dus zeer zuinig op moet zijn. Een mooie game blijft het zeker :D

Link to comment
Waarom je bij Far Cry de malaria nadelig vindt, Joost mag het weten. Imho is het gewoon een stuk realistischer, zeker omdat het zich in zo'n gebied afspeelt. Dat het in een vuurgevecht nadelig uit kan pakken, maakt het weer een stuk moeilijker. Zeker omdat je maar een paar pilletjes en spuitjes per keer kan meenemen, en je er dus zeer zuinig op moet zijn. Een mooie game blijft het zeker :D

Dat is gewoon mijn mening ^^

De malaria vind ik iets te veel van het goede. Het is natuurlijk wel realistisch, maar ik vind het jammer dat je niet zelf precies kan bepalen wanneer je een pilletje neemt. Je kunt er alleen maar eentje nemen zodra je beeld wazig wordt. Dat maakt het natuurlijk weer een stuk minder realistisch. De malaria op zich vind ik niet echt een nadeel, meer de momenten dat je er iets aan kunt doen ;)

Link to comment
Ik mis Quake IV :(

Ik mis het oeroude spel Doom.

Heel leuk om te gaan vertellen welke spellen je mist, maar wij kunnen natuurlijk alleen maar een leuk verhaaltje over een game vertellen zodra je het zelf hebt gespeeld. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit van deze games gehoord. Hoe dat met Galiorix zit weet ik niet. En bovendien was er maar plek voor 10 games, anders hadden we ook een 'De Twintig' kunnen maken :puh:;)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...