Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582056

Editie 115 - Gedonder met Thunder


Thundercover

357 bezichtigingen

thundercopyod5mz3.png

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Je zet er toch vraagtekens bij, maar aan de andere kant is het ook heel logisch. Waar ik het over heb? Over de inzending van gastcolumns. Nee, niet het gebrek eraan, zeker niet, maar meer aan de kwaliteit ervan. Zelfs de beste, die toch een duidelijk standpunt had, was om een :7-emoticon bij de plaatsen. Het begon aardig over ganzen, maar verder dan een inleiding kwam het niet. En toch, en toch... Er was deze week genoeg over te schrijven: de Forum Awards, het lange wachten op de uitslag van de laatste prijsvraag en natuurlijk over de problemen van GTA4. Kortom: een geheel nieuwe screen waard in de galerij!

Op dinsdag kwamen langzaam de eerste berichten. Na alle prachtige trailers, consoleversies en handleidingen over de video editor was GTA4 voor de pc te koop en te downloaden. Ook enkele winkels in Europa verkochten het schijnbaar al en dus werden de eerste fouten gesignaleerd: een installatiewizard dat niet meer toonde dan twee lege knoppen en op die grote knop linksonder, jaaa... daar moest je op drukken. Eenmaal geïnstalleerd nadat je je Service Packs hebt geïnstalleerd, kon het echte werk beginnen. Overigens blijkt het geen toevalligheid te zijn dat zoveel mensen nog het laatste Service Pack moesten installeren: kwam er niet heel toevallig deze week nieuws naar buiten dat 98% van de Windows-pc's niet voldoende gepatcht is? In ieder geval heeft Rockstar weer een flinke bonus gekregen van Microsoft.

Vanaf hier ben ik mijn column niet zeker meer: ik heb GTA4 nog niet ontvangen, dus het is niet allemaal duidelijk wat je vervolgens moet doen. Er schijnt iets te zijn van aanmelden van Rockstar Social Club, waarmee niet verbinding kan worden gemaakt of waarvan het Windows Live ID onjuist is. Volgens verschillende bronnen moet je dan offline spelen, maar ook dat gaat niet lekker. Bugs, instellingen die niet veranderd kunnen worden, een falende video-editor: zelfs NVIDIA en ATI worden aan het werk gezet voor nieuwe drivers en Rockstar zet alles op een patch. Driemaal hoera?

Voorlopig zit ik rustig achter mijn pc, het weekend doorbrengend zonder GTA4 en rustig het paniek zaaien van anderen doorlezen. Hoe het is in het forum voor technische problemen hoef ik niet te vertellen, want dat is het bekende riedeltje (geen topics doorlezen, bumpen, ongeduldig zijn, etc.). Als je dan toch een poging waagt in één van de vele topics, hoop je maar dat het ook een beetje werkt. Als je de volgende dag maar weer eens terug komt, zie je dit:

med_gallery_13783_28_18699.png

... waarna je jezelf afvraagt in welk topic je ook alweer geholpen had... :{

2 reacties


Recommended Comments

Het is echt niet normaal al die fouten. Maar het grootste deel koopt het ook gewoon in de hoop dat hij het doet, terwijl ze de stats nog niet hebben gecheckt.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...