Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 115 - De Kronieken der ...


Thundercover

405 bezichtigingen

gallery_33831_25_29008.png

Deze rubriek is geschreven door Visser23

Hallo, deze week een speciaal rubriek. Deze keer is het namelijk geen persoon maar een website en dan wel het o zo beroemde WikiGTA!

De kronieken der WikiGTA

[table=simple]"Het komt"! Nee, het is er al! Op 2 oktober in het jaartal 2005 was het zover. Een aantal personen kwamen op het idee nadat de medewerkers van de oude walkthrough aangaven te stoppen. De medewerkers van WikiGTA deden erg mysterieus om deze site. Het account 'Jim' werd aangemaakt op GTAForum. Jim was een erg mysterieus account, wat leidde tot vele beschuldigingen en leuke PB's en MSN Gesprekken omtrent het account Jim. Jim werd aangemaakt op 8 oktober 2005. Na alle mysterieuse gebeurtenissen werd WikiGTA gelanceerd op 22 oktober in 2005. WikiGTA werd opgericht en bleek meteen een groot succes. Een kleine site wat nu een ultra grote site is geworden. Een site die is begonnen met 1 pagina en die nu meer dan 3600 pagina's telt. Door alle medewerkers is het zover gekomen. WikiGTA telt op het moment 53 medewerkers wat gewoon erg veel is. Maar het resultaat is er. Het stopt natuurlijk niet, en gaat als maar door. Er komen namelijk ook steeds meer GTA's uit, dus WikiGTA moet dat allemaal bijhouden. Dat lukt natuurlijk ook wel. Tot nu toe is het een prachtig resultaat. | Uitspraak-hetkomt.gif[/table]
Ik ben Jim....en er gaat wat gebeuren.

Het gaat komen. We moeten er data over verzamelen.

Zoek en gij zalt vinden. Het komt......!

WEES VOORBEREID

GTAGames.nl afbeelding
WikiGTA bezit al vele pagina's in de Nederlandstalige versie. Maar het blijft niet bij Nederlands, want er is namelijk nog een andere taal. Engels! WikiGTA kan je tegenwoordig ook in het engels bezoeken. Deze bezit nog niet zoveel pagina's, maar er wordt erg hard aan gewerkt. De Engels talige versie bezit over bijna 2000 pagina's! De Nederlandse versie bezit over ongeveer 3600 pagina's. De Nederlandse versie bestaat al veel langer dan de Engelse versie. De Engelse versie wordt dus erg snel uitgebreid.

Vroeger kon je jezelf nog aanmelden voor WikiGTA. Als je veel kennis had van een GTA kon je je zo aanmelden. Dit is tegenwoordig al afgeschaft. Je kan nu alleen nog lid worden van WikiGTA als je gevraagd wordt. Je kan worden gevraagd als je erg veel kennis hebt van een bepaalde GTA. Wel kan je WikiGTA helpen door middel van fouten opsporen en ideeën te posten.
WikiGTA is ontstaan op 2 oktober 2005. De site werd opgericht nadat de medewerkers van de oude walkthrough aangaven te stoppen. Hieruit is het idee ontstaan om een wiki te ontwikkelen over GTA, die uiteindelijk alle mogelijke informatie bevat over alle GTA's uit de serie.

Samenvallend met het twee-jarig bestaan van GTAforum.nl is op 22 oktober 2005 om 0:23 WikiGTA opengesteld voor het publiek en aangekondigd op GTAforum.nl. Vanaf dat moment zijn er meer medewerkers bijgekomen, waardoor het mogelijk was om op 25 november 2005 de 1000 pagina's, en op 3 april 2006 de 2000 pagina's te behalen.

De Engelse WikiGTA werd opgezet op 24 april 2006, maar pas gelanceerd op 20 mei 2007. De Engelse site bevatte toen 1294 artikelen, geschreven door 20 medewerkers.

WikiGTA heeft ook een eigen bijbehorende blog. Deze is te vinden op het GTAForum. In deze blog worden alle vooruitgangen gepost. Alle leuke nieuwtjes en weetjes kan je in de blog vinden. Maar ook op WikiGTA zelf kan je leuke weetjes vinden. Al het nieuws van de GTA's kun je op WikiGTA vinden. En dan wel op de homepage. Er wordt elke keer weer aangepast. De medewerkers blijven aan het werk, en daarom is het ook een erge mooie site. De goede inzet van de medewerkers brengen een prachtig resultaat. Ook staat op de homepage allemaal leuke andere dingen.

GTAGames.nl afbeelding


Wist je dat...

... WikiGTA een citaat van de week heeft?

... WikiGTA een screen van de dag heeft?

... WikiGTA 6 crewleden heeft?

... WikiGTA in het totaal meer dan 19.600 pagina's heeft?

... WikiGTA altijd bezig is met nieuwe aanpassingen en updates?

WikiGTA is een erg groot project van GTAGames.nl. WikiGTA heeft dus een eigen website en een blog. Maar daar blijft het niet bij. Ook heeft WikiGTA een eigen forum en een medewerkers forum die alleen toegankelijk is voor medewerkers van WikiGTA. Een tijdje geleden kreeg WikiGTA er weer iets nieuws bij. Namelijk de snapmap. Deze is bedoeld voor het aangeven van plaatsen en gebieden. Of gewoon simpele winkeltjes. Mensen die hulp willen geven kunnen makkelijk de snapmap gebruiken om aan te geven waar iemand heen moet.
WikiGTA bevat op dit moment:

  • 19,675 pagina's - Alle pagina's op WikiGTA, inclusief extreem korte pagina's, doorverwijzingen en onderhoudspagina's
  • 3,604 artikelen - Alle volwaardige pagina's
  • 10,145 afbeeldingen - Alle screenshots en andere afbeeldingen, inclusief ongebruikte afbeeldingen
  • 53 medewerkers - Inclusief de crew en oud-medewerkers
  • 6 crewleden - System operators en bureaucrats

Mini Interviews

Svenie:

Wat vind je van WikiGTA tot nu toe?

WikiGTA is op dit moment een zeer uitgebreide walkthrough, waaraan verschillende medewerkers heel wat werk hebben geleverd. Ik ben nu al sinds 17 Juli 2006 lid van WikiGTA en heb dus een hele revolutie gezien. San Andreas, LCS, VCS en GTA IV ze zijn allemaal als kleine pagina's begonnen, en moet je nu eens kijken. Soms als ik wat rondkijk op de website kom ik pagina's tegen die ik nog niet eerder heb gezien, wat de grote van Wiki benadrukt.

Is er iets wat jij niet had willen zien op WikiGTA? Zoja, wat is dat?

GTAGames.nl afbeelding


Nee, alles heeft betrekking tot GTA, en daar kan je niets overbodig van online zetten. Alles in orde dus.

Je bent al lang medewerker van WikiGTA. Hoe bevalt je dat? Wat wil je nog bereiken?

Interessante vraag. Het werken aan WikiGTA is één van mijn voornaamste hobby en ik spendeer er dus ook voldoende tijd aan. Gewoon als ik een GTA speel is dit meestal om achteraf informatie te kunnen aanvullen aan de walkthrough. Wat ik nog wil bereiken? Tja, dat is heel wat. Volgend jaar hebben we de release van GTA Chinatown Wars, dat wordt dus een hoop werk dat ik samen met Thundercover en andere zo snel mogelijk online willen krijgen. Verder nog screenshots maken voor de hoofdmissies van GTA Advance en Vice City, en de overige hoofdmissies van GTA 1 verder beschrijven. Ik verwacht niet dat dit meteen zal gebeuren, aangezien ik altijd wel iets anders vind waardoor ik dit werk naar achteren schuif.

Thundercover:

Wat vind je van WikiGTA tot nu toe?

Een fantastisch project waar echt, echt heel veel tijd in zit. Ook vind ik het prachtig dat het continu kan worden aangepast en wordt aangepast, het is nooit echt af. Sommigen zullen dat als een nadeel zien, maar ik vind het mooi, omdat er altijd wel wat te doen is.

Is er iets wat jij niet had willen zien op WikiGTA? Zoja, wat is dat?
GTAGames.nl afbeelding


Nee, en anders stel ik het wel voor om het te laten verwijderen.

Je bent al lang medewerker van WikiGTA. Hoe bevalt je dat? Wat wil je nog bereiken?

Het bevalt me uitstekend. Ik doe soms tijden niks, maar het kan soms ook zijn dat ik gewoon een avond besteed aan foutjes opsporen of Nederlandse pagina's op de Engelse overzet.

Wat ik nog wil bereiken is dat ik meer kan doen. Tot nu toe waren de GTA's die ik heb al zo goed als klaar en aangezien ik geen kenner ofzo ben, kon ik ook moeilijk iets toevoegen. Dat hoop ik te veranderen met GTA4 en straks ook met Chinatown Wars.

Hanneswasco:

Wat vind je van WikiGTA tot nu toe?

Tja, de grootste Nederlandse GTA Walktrough met pure kwaliteit

Is er iets wat jij niet had willen zien op WikiGTA? Zoja, wat is dat?
GTAGames.nl afbeelding


Hoe meer informatie hoe beter, ik denk dat alle informatie op WikiGTA nuttig is, en er is dus niets wat ik niet had willen zien

Je bent medewerker van WikiGTA. Hoe bevalt je dat? Wat wil je nog bereiken?

Ik vind het een hele eer om WikiGTA medewerker te zijn, omdat deze toch nog zeldzaam zijn en het leuk is om mee te werken aan zo'n grote en professionele site. Het bevalt me goed omdat ik het leuk vind dat zoveel mensen (enkele honderden per dag) m'n werk lezen.

Veel uitgebreider kan ik niet meer gaan, en ik denk dat ik al veel bereikt heb. Ik ga nu gewoon voor een volledige GTA IV walktrough, wat toch veel inspanning vraagt.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...