Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582056

Kersteditie - Joris' Column


Jowx

360 bezichtigingen

blogentry-3251-1230149614.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Het is weer de meest gezellige tijd van het jaar, want dat moet nou eenmaal. Aangezien deze rubriek weer eens tegen de stroming van de sfeer in gaat, heb ik bij voorbaat de banner er op aangepast. Overal branden er lampjes, de straten zijn versierd. De mensen zijn vrolijk, de winkels puilen uit van commerciële troep die als warme broodjes over de toonbank vliegen. En dan zijn er ook nog warme broodjes, want dat kan natuurlijk niet missen. Kerstmarkten, sfeerproeverijen en nog meer kerst. Hier, daar overal. Je kunt er simpelweg niet omheen, het is kerst. Want dat moet nou eenmaal.

Kerstmis in een tijd van samen zijn, vrede op aarde. Eigenlijk iets wat dagelijks hoort te zijn, maar dat ligt een beetje lastig. Dus dan moet het maar met kerstmis, maar waarom? Jezus is geboren, dat werd me vanavond nog eens duidelijk gemaakt door een groep gelovigen die bij het Centraal Station beschuitjes met muisjes aan het uitdelen waren. Geweldig, dat is toch mooi. Als je gelooft tenminste.. Maar buiten dat gaat het hedendaags toch nergens meer over? Het is gewoon weer een commerciële periode, een periode van gedwongen gezelligheid. Je moet gezellig zijn, want het is kerstmis. Nou ben ik wel gezellig, maar daar heb ik geen kerstmis voor nodig. De lampjes, de sfeer. Allemaal leuk en aardig, fleurt de boel ook weer een beetje op.. Maar al die rompslomp in de winkels, van een kalkoengebraad tot een winterrollade. Wan chocoladezooi tot champagneglazen met ijs. Het kan allemaal, maar het heeft geen fuck met kerst te maken.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kerstmis. Ik hou van lekker eten en ik hou bovenal van een gezellige tijd met familie en vrienden. Maar het stoort me vreselijk dat het wordt opgedrongen, want het is nou eenmaal kerst. Waarom kan dat allemaal niet op een willekeurige dag, kerstmis in hartje zomer met een bijbehorende barbecue bijvoorbeeld. Zou de commercie niet erg goed uitkomen, maar is dat zo belangrijk.. Kerstmis is een feest voor gelovigen, die vieren het zoals het bedoeld is. De rest is allemaal hartstikke leuk, alleen een beetje jammer dat het zo gedwongen is tegenwoordig. Doe mij dan maar een gezellige avond met m'n familie en vriendin voor de open haard, dan is mijn kerst geslaagd. Dat lekkere eten is een leuke bijzaak, maar dat kan ook op andere dagen.

Ondanks bovenstaande wens ik jullie allemaal een geweldig kerstfeest, maak er een geweldige tijd met vrienden en familie van. Eet je vol met het kerstdiner en vergeet niet aan een goed doel te schenken, want de wereldwijde kerstgedachte moet toch ergens beginnen. Wees voorzichtig met vuurwerk tijden oud en nieuw, een fantastisch Nieuwjaar toegewenst! Laten we er met z'n allen een topjaar van maken, samen staan we sterk!



Joris

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...