Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582050

Kersteditie - De Tien


Jowx

431 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-3251-1230149714.jpg

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Hey hallo daar! En welkom natuurlijk maar weer eens. Deze keer is het kerst voor diegene die dat nog niet wisten ^^ Vandaar deze special kerst editie van De Tien. Hier komen tien fantastische records die natuurlijk alles te maken hebben met kerst! Ja ja, ik zit nu lekker in noord-frankrijk lekker helemaal niks te doen. Waarschijnlijk heb ik het hier wel naar mijn zin. Dat weet ik natuurlijk niet zeker aangezien ik dit schrijf op het moment dat ik nog in nederland ben. Het is nu 24 december om een uur of 22:00. Jullie denken nu aan mij, en ik denk nu aan jullie;) Maar genoeg gelult over mijn vakantie enzo. Laten we nu maar lekker gaan lullen over kerst. Veel plezier met het lezen.

10. Grootste kerstboom

GTAGames.nl afbeelding
De grootste kerstboom aller tijden is eigenlijk helemaal geen boom. Klinkt misschien gek, maar het is gewoon een verlichte zendmast. De boom brandde in 1992 voor de allereerste keer. Daarna elk jaar zo tot 2000. Vanaf toen is er besloten om wegens de hoge kosten de boom nog maar eens in de vijf jaar aan te zetten. Alleen ging dit idee niet door. Misschien kwam er wel geld uit de lucht vallen? Hoe dan ook, in 2003 is hij weer gezellig aangezet. En jawel, dit jaar is hij op 12 december aangezet. Grote menigte natuurlijk bij dat bijzondere moment *sarcasme*. En wij mogen ook echt wel trots zijn, want onze eigen Gordon heeft ook nog wat geld bijgelegd. Dit omdat er niet genoeg geld was om dat ding aan te steken. Kijk, dat vind ik nu echt goeie humor. En om dit volgend jaar te voorkomen, kunnen juliie nu allemaal donateur worden. Nou, is dat niet leuk? Donateur van een boom dat helemaal geen boom is maar een zendmast? Heerlijk toch?

9. Sterkste kerstman

GTAGames.nl afbeelding
Ook weer zo een prachtig stukje. De kerstman die even een zware vrachtwagen binnen een halve minuut 10 meter ver trekt. Lijkt me wel lachen toch? Het gaat hier om ex-marinier John Wooten. Deze man heeft meer dan 130 krachtrecords op zijn naam staan. Ondere trok hij een trein van 280 ton. Ook trok hij een Boeing 747. Lijkt me leuk als je dat kan. Als het vliegtuig niet start, wordt er gewoon even omgeroepen: "Zou Dhr. Wooten even naar buiten kunnen gaan om het vliegtuig een zetje te geven?" Meestal doe je dat soort dingen bij auto's, niet bij vliegtuigen. Maar goed, deze man is dus heel sterk. Vandaar dat deze ook in ieder geval door mij is uitgekozen als de sterkste kerstman. En als ik naar zijn records kijk, is hij ook wel zo´n beetje de sterkste man van de wereld. Op onze eigen hollandse Jarno Hams na natuurlijk. Die is en blijft de sterkste man, kijk maar naar de reclames ^^

8. Sociaalste kerstman

GTAGames.nl afbeelding
Hiervan geniet ik dus echt. Dat dit tegenwoordig kan vind ik echt fantastisch. Al die leuke bots tegenwoordig. Heerlijk gewoon. Jullie denken waarschijnlijk: prima al dat gelul, maar get to the point, man! Dus, bij deze: Tegenwoordig kun je ook msn'en met de enige echte kerstman. Nou, als dat niet de sociaalste kerstman is weet ik het ook niet hoor. Ik heb het zelf al wel uitgeprobeerd, en er werd eigenlijk niet veel bijzonders gezegd in het gesprek. Wel weet ik dat ik 3 Ferrari's en een Audi Q7 rijker ben na kerst ^^ Altijd mooi meegenomen toch? Dus als iemand nog een Ferrari wilt kopen? Het worden waarschijnlijk drie Enzo's. Zijn tweedehands, heb ze gratis gekregen, hebben nog niet gereden. Wat dachten jullie van €150.000,-? Mocht je dat willen, PB me maar even.. Mocht je een andere auto willen, vraag het op MSN aan de kerstman. Wel heb ik het idee bij deze kerstman dat hij je alles geeft maar niks krijgt. Ik weet niet hoe ik dat idee krijg, maar dat krijg ik gewoon ^^

7. Leukste verhaaltje over waarom de kerstman niet bestaat

GTAGames.nl afbeelding
Geen enkele rendier kan vliegen, er zijn dan wel nog ongeveer 300.000 organismen die nog niet zijn gevonden en waar we nog niks over weten, dus wie weet zitten daar wel vliegende rendieren bij. Wie zal het zeggen. Ook zijn er in totaal naar schatting ongeveer 378 miljoen kinderen op de wereld zijn die cadeau's krijgen (bepaalde geloven hebben geen kerstman, waaronder moslims, hindoes en joden). Er zijn ongeveer 3,5 kinderen per huishouden, wat ons brengt op een totaal van 108 miljoen huizen waar de kerstman langs moet gaan. Door rotatie van de aarde en tijdsverschillen heeft de kerstman 31 uur de tijd om langs alle huizen langs te gaan. Dat zijn dan dus 3,48 miljoen huizen per uur, oftewel 968 huizen per seconde. Met andere woorden, hij heeft per huis ongeveer 1,033 miliseconde om te parkeren, uit te stappen, boom zoeken, pakjes onder de boom leggen, weer teruggaan naar de schoorsteen en weer de slee opstarten. Dan nemen we ook nog eens aan dat de huizen gelijkelijk over de wereld verdeeld zijn, dus een afstand hebben van 1,3 kilometer van elkaar af. Dat betekent een totale rit van 140,4 miljoen kilometer. Dan zou die slee dus maar liefst 1258,1 kilometer per seconde gaan. Dat is 4,194 keer de snelheid van het geluid. Met andere woorden, dit is het snelste voertuig ooit. Een normaal rendier haalt maximaal een snelheid van 60 kilometer per uur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gewicht van de slee met al die pakjes. We nemen aan dat ieder huishouden gemiddeld een gewicht krijgt van 1 kilo aan cadeaus. Dat betekent dan dus in totaal een gewicht van 108 miljoen kilo. En dan hebben we het gewicht van de kerstman en de slee nog niet eens meegerekend. Op het land kan een rendier niet meer dan 160 kilo aan. Dit betekent dat we 675.000 rendieren nodig zullen hebben om de slee te trekken. Dan zou het totale gewicht met alles erop en eraan ongeveer 148,5 miljoen kilo worden. Deze 148,5 miljoen kilo met een snelheid van 1258,1 kilometer per seconde zorgt voor een enorme wrijvingskracht. Dan zullen de rendieren ongeveer 14,3 miljard kilojoule per seconde absorberen. Waarschijnlijk zullen dan de eerste twee rendieren ontploffen en de kracht aan de volgende twee blootstellen. In 0,00426 seconde zullen alle rendieren ontploft zijn. Ook zal de kerstman aan krachten van 17.000 keer de zwaartekracht worden blootgesteld. Een kerstman van 300 kilo wordt gewoon in de lucht gesmeten met een kracht van 443.150 Newton. Leuk verhaal toch?

6. Best verkochte kerstliedje

GTAGames.nl afbeelding
Het best verkochte kerstliedje ooit. Welke zou dat zijn? Dat is natuurlijk "White Christmas". Deze is van Bing Crosby. Ik had er dus echt nog nooit van gehoord. Ik dacht, dat zal wel "All I Want For Christmas" of "Jingle Bells" zijn ofzo. Maar nee, het is een onbekend liedje voor mij. Ik heb het uiteraard wel even geluisterd. Toen herkende ik hem wel, maar dan een nieuwere versie ervan. De nieuwe versie vond ik wel aardig, de oudere van Bing Crosby vond ik zo saai als wat. De saaie vorm is maar liefst 50 miljoen keer verkocht over de hele wereld. Dat is best wel veel. 50 Miljoen keer verkocht, hoe vaak zou hij dan wel niet zijn gedownload? Het liedje stamt uit 1942. Toen werd er natuurlijk nog niet gedownload. Het is erg lastig om te downloaden zonder computer denk ik.. Maar goed, weer allemaal gelul dat niks met het onderwerp te maken heeft ^^ Ikzelf vind het leukste nummer "Let It Snow" van "The Meral Coral Singers". Of dat het origineel is weet ik niet, maar dat nummer hoorde ik voor het eerst in de film Die Hard. Ik geloof dat het drie was, maar kan ook twee zijn. Niet één in ieder geval.

5. Meest waardevolle kerstkaart

GTAGames.nl afbeelding
De meest waardevolle kaart is maar liefst $20.000 waard. Hij is verkocht op een veiling in Amerika in 2001. Deze peperdure kerstkaart is gemaakt door John Calcott Horsley. En welke veel te rijke gozer heeft hem gekocht? Dat is natuurlijk Sir Henry Cole van Bath. Hij kocht hem voor zijn oma in 1843. Deze kaart is dus ook al wat jaartjes oud. Noujah, je moet toch ook echt wel geld te veel hebben wil je zo een kaart kopen voor je oma. Dan denk ik ook zo van, geef mij dat geld maar. Ik kan er veel mooiere en betere dingen mee doen, bijvoorbeeld leuke PS3 spellen kopen of een goeie computer. Dat is veel nuttiger dan een kaart die je na kerst gewoon weggooit. Dat vraag ik me dan ook af. Alle kerstkaarten die ik krijg gooi ik na afloop altijd weg. Zou dat nou ook met zo een kerstkaart gebeuren? Zou die ook gewoon worden weggegooid? Zou ik wel leuk vinden, om in ene keer zo een kaart te vinden en die te kunnen verkopen voor $20.000. Al zal hij dan niet meer zo veel waard zijn omdat er waarschijnlijk al op is geschreven.

4. Duurste kerstcadeau

GTAGames.nl afbeelding
Dit cadeau is wel heel speciaal. Het is een G.I. Joe. Een één of andere actie-pop. Heel leuk natuurlijk. En je zou ook denken, niet heel duur. Maar deze speciale pop is verkocht voor $200.000. Wederom zou ik dit bedrag best willen hebben, want ook hier kan ik nog wel iets leuks mee doen. Maar goed, jullie vragen je natuurlijk af, waarom zo duur? Nou, dat is omdat dit het prototype was van deze pop, gemaakt in 1963. Hij is in 2003 verkocht voor $200.000. Dat vind ik gewoon echt te belachelijk voor woorden. Niet normaal, toch? De meeste mensen hebben nieteens zoveel geld, deze man geeft het zomaar uit. De naam heb ik niet kunnen vinden, maar wel de tekst: "wealthy American businessman". Dit betekent "rijke amerikaanse zakenman". Rijk is hij zeker, zo een belachelijk bedrag uitgeven aan een stomme pop. Geef mij lekker een nieuwe PC ofzow.. Dan wordt er tenminste nog iets nuttigs mee gedaan. Games op spelen, GtaForum bijhouden. Want ja, ik zonder computer betekent ook meteen dat deze De Tien er niet was geweest..

3. Grootste kerstcadeau

GTAGames.nl afbeelding
Het grootste cadeau ooit was het "Statue of Liberty". Dit cadeau is gegeven door de Fransen aan Amerika in 1886. Het is 46,5 meter hoog en weegt 225 ton. Dat is een behoorlijk gewicht. Maar John Wooten kan het vast wel optillen of een zetje geven ^^ Ik had het zelf leuker gevonden als het grootste cadeau door een persoon was gegeven. Dat betekent toch wel veel meer. Nu zijn het een paar miljoen mensen die het geven aan nog meer mensen. Vrij weinig aan. Toch lijkt het me wel geinig ook om zoiets cadeau te krijgen. Dan heb je ook wel een mooi gebouw met een groot bewegend hart in het midden natuurlijk. Voor degene die deze niet snappen: In het Blijheidsbeeld (Vrijheidsbeeld van GTA IV) zit in het midden een hart. Meer over te lezen in de honderd topic in dit forum. Aan de andere kant heb je er ook weinig aan, natuurlijk krijg je er wel geld van. Maar wat heb je er verder nu aan? Je kunt er niet in wonen ofzow..

2. Grootste kerstversiering

GTAGames.nl afbeelding
Het gaat hier om een prachtige kerstversiering. Het is een piek. Maar deze krijg je nooit van je leven op een boom gezet. Erop zal nog wel lukken, maar er op blijven, dat wordt lastiger. Deze piek is maar liefst 5,57 meter hoog. Ik heb nog nooit een hogere kerstboom gezien. Dan vraag je je eigen natuurlijk af, waar maak je dat in vredesnaam van? Het antwoord is simpel en was natuurlijk ook het eerste antwoord waar je aan dacht: bierflesjes. En nee, niet lege, maar gewoon lekker vol. Nog nooit geopend (behalve bij het maken ervan). Het waren er om precies te zijn 2946. Daar kun je flink dronken van worden en hoogst waarschijnlijk overleef je dat niet. Dat is natuurlijk ook de reden dat de flesjes nog zo vol waren. Dronken met glas een piek maken die 5 keer zo hoog is als jijzelf werkt natuurlijk niet. Of je moet wel heel veel geluk hebben. De versiering stamt uit 2000 en is gepubliceerd op Alfonso Reyes Avenue, Nuevo Leon in Mexico.

1. Grootste kerstkrans

GTAGames.nl afbeelding
Waar zijn de mensen tegenwoordig wel niet mee bezig.. Het lijkt mij zo saai om een enorme kerstkrans te maken. De krans was maar liefst 55,45 meter lang. Hij was 3,6 meter hoog. Moeilijk optillen lijkt me. Ook erg lastig om even aan je deur te hangen ofzo. Ik dacht tenminste dat kransen daarvoor waren. Dus dan vraag ik me af, waarom in vredesnaam zo'n grote krans maken? Maak je hem kleiner dan hebben veel meer mensen er iets aan. Zo heeft hij naar mijn mening totaal geen nut. Zo een ding hangt niemand aan zijn/haar deur. Simpelweg omdat er geen deur groot genoeg is om deze krans aan op te hangen. Of misschien zijn er meer gekken op de wereld die ook een record wilde: de grootste deur. De krans komt van het jaar 1998, 16 december. Hij stond in een winkelcentrum in Sydney, Australië.

En dan voor deze speciale editie ga ik eens iets nieuws proberen. Een enorme verandering in De Tien. Ik hoop dat jullie hem allemaal wel aankunnen. Inmiddels is dit alweer de vierde zin van het slot. Nou, zo'n grote verandering is het nu ook weer niet. Maar dit geeft mij wel even de gelegenheid om iedereen erg leuke en fijne feestdagen te wensen. Vreet je morgenavond maar lekker vol met van alles en nog wat. Ook uiteraard een fijn en gezellig nieuw jaar. Dat er maar weer veel positieve veranderingen mag komen. En dan zie (noujah.. zien??) ik jullie weer op 3 januari als ik terugkom. Tot volgend jaar!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...