Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585841

Editie 121 - Gedonder met Thunder


Dutchy3010

389 bezichtigingen

thundercopyod5.png

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Het digitale tijdperk is inmiddels alweer een tijd bezig en inmiddels zien we door de apparatuur de elektronica niet meer. Niet alleen bij de puberende gamers zijn computers en consoles standaard voorwerpen in de samenleving geworden, ook bij de oudere generatie is dat het geval. Je kan niet meer rustig in de business class van het vliegtuig zitten of de eerste laptops en PDA’s worden tevoorschijn gehaald. Nog voordat je je eerste kopje koffie glas bier hebt ontvangen, hebben de zakenmannen de halve vliegtuigmaatschappij verkocht en zijn ze druk aan e-mailen over de koerswijziging van ABN Amro.

Toch is het zondermeer handig om altijd en overal ingelogd en op de hoogte te zijn. Sterker nog: we kunnen al bijna niet meer zonder. Op vakantie naar het thuisland sms’en hoe het weer daar is, e-mailen met opa en oma die geen mobiele telefoon hebben en gamen op je handheld in plaats van een potje draagbaar ganzenbord. Of Ganzenbord The Game voor de handheld kopen, het kan allemaal. Als je dan na een aantal jaar aan een nieuw apparaat toe bent, beginnen de problemen pas echt, want wat moet je nu kiezen?

Stel dat je een nieuwe mobiele telefoon wilt. Je oude is inmiddels versleten, je abonnement verloopt over enkele weken en twee toetsen reageren niet meer. Kortom: tijd voor een nieuwe waarmee je weer over straat durft te gaan. Zo digitaal als je bent ga je op Google zoeken naar reviews. Wtf, dat zijn wel heel veel soorten toestellen. Even bij klasgenoten kijken welke zij hebben. Ook te veel, iedereen een andere. Wat moet ik kiezen? Eén met camera? Maakt het aantal megapixel uit? Waar staan tri-band en quad-band voor? Kan ik ermee internetten? Nee, dat kost te veel. Touchscreen? Ik wil er gewoon één met Qwerty-toetsenbord. Bluetooth? GPS lijkt mij wel handig, maar dan heb ik bij dit merk weer geen WiFi?

Als je je door alle reviews hebt heen geworsteld, de logica de prullenbak in hebt gegooid en een toestel hebt gekozen, moet je nog proberen een leuk abonnement te kiezen. Als werknemer kan je dat gelukkig je bedrijf laten doen, maar als doodgewone particulier heb je daar weinig aan. Hoe vaak je een sms stuurt of belt is dan van belang. Maar ik wil ook weer dat toestel erbij krijgen, ik heb niet voor niets al die sites afgezocht.

Na dagen research heb je dan hopelijk het toestel van je wensen, net als Barack Obama. Heb ik eindelijk die verdomde BlackBerry, mag ik er geen gebruik van maken, zal Obama ook gedacht hebben nadat hij officieel president was. Door de oude overzichtelijke regels voor de president krijgt hij een nieuw toestel met betere encryptie. De zakelijke BlackBerry mag hij voor privégebruik houden.

Wat staat daar? Een zakelijk toestel kan je ook voor privé nemen? Klopt dat? Dat méén je niet, kan ik weer al die sites af om te kijken of er ergens zo’n leuke BlackBerry goedkoop te krijgen is, tenzij... Oh nee, hier zijn ook weer verschillende types van, houdt het dan nooit op???

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...