Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580306

Editie 124 - De Tien


Dutchy3010

633 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Kloep en Galiorix!

Welkom bij de De Tien van deze week! Deze week gaat De Tien over software die onmisbaar is op je computer. Welke programma’s zou je eigenlijk niet mogen missen op je computer? Welke programma’s zijn belangrijk? Hier ons overzicht!



10. Open Office

GTAGames.nl afbeelding
Een gratis alternatief voor Microsoft Office. Als je geen zin hebt om heel veel geld uit te geven aan een Microsoft Office pakket, maar je moet toch een bepaald bestand openen dat je van iemand gehad hebt of je moet bijvoorbeeld een werkstuk maken, dan is Open Office ideaal. Open Office ondersteund alle formaten van MS Office, dus al je dingen zijn makkelijk uitwisselbaar. Je kan bij Open Office allemaal varianten op de MS Office software vinden, dus het is net zo compleet als MS Office. En het is nog gratis ook!


9. Photoshop

GTAGames.nl afbeelding
Het programma dat iedereen wel kent, en anders kun je het al een beetje raden aan de naam. Naar mijn mening het beste programma om te photoshoppen. Natuurlijk kun je ook programma's gebruiken als Paint en PaintShop Pro, maar ik denk dat je bij Photoshop toch wel meer mogelijkheden hebt als bij andere programma's. Je kunt er heel veel mee doen. Je kunt er natuurlijk signature's maken die je op het forum veel ziet. Ook kun je er andere dingen mee maken, zoals een Wallpaper. Ook kun je er een logo mee ontwerpen en als je het niet kan laten, kun je ook andere afbeeldingen maken die je gewoon leuk vind om te maken. Met andere woorden, je kunt er echt alles mee maken op graphisch gebied.


8. Windows Live Messenger

GTAGames.nl afbeelding
Ik denk zo dat iedereen op dit forum dit programma wel kent: Windows Live Messenger! Vaak wordt er gezegd dat de jeugd van tegenwoordig te veel achter de computer zit en daarmee niet meer genoeg sociaal contact heeft met de buitenwereld. Nou, ik denk dat dit programma dat hele probleem wel uit de wereld zal helpen. De jeugd van tegenwoordig praat meer dan de volwassenen van tegenwoordig. En wel op MSN! Dagelijks zijn er miljoenen mensen die van dit programma gebruik maken en dat met veel plezier doen. Tuurlijk, je kunt ook iemand opbellen, maar dat kost geld. Het enige wat je op MSN moet betalen zijn de stroomkosten van je computer die anders toch wel aanstaat. Dus eigenlijk heb je er helemaal geen kosten aan. Veel handiger dan de telefoon dus.


7. Firefox

GTAGames.nl afbeelding
De browser die de wereld gaat veroveren! Nou, nu even serieus. Het is een erg handige browser die je helemaal naar je eigen hand kunt zetten door middel van de welbekende Add-Ons. Dit zijn uitbreidingen voor FireFox die je kunt installeren. Er zijn erg veel verschillende Add-Ons. Bij de ene zul je denken: Waarom nu weer dit? Terwijl je bij de andere denkt: Kijk, dat is nu echt handig! De Add-Ons zijn voor mij toch wel de grootste reden dat ik voor FireFox heb gekozen. Voor meer informatie over de Add-ons kun je ook altijd even een kijkje nemen bij FireFoxer, de blog van PatrickW. Uiteraard heb je in FireFox ook zaken als bladwijzers en tabbladen die ik erg handig vind. Mocht je deze browser nog niet hebben, moet je hem echt gaan downloaden!


6. ITunes

GTAGames.nl afbeelding
Dit programma is natuurlijk alleen handig als je een IPod hebt. Maar tegenwoordig heeft toch wel zo goed als iedereen een IPod. Dan kun je met dit programma je gehele IPod instellen naar je eigen wens. Je kunt er al je muziek, video's en games mee beheren. In het begin is het misschien nog even zoeken naar alles en zal je nog even achter moeten komen hoe alles werkt. Zodra je dat doorhebt (wat toch wel erg snel gaat) is het een erg gemakkelijk programma. Wat ik natuurlijk niet moet vergeten te vertellen, is dat je via ITunes direct toegang hebt tot de ITunes Store. Hier kun je allerlei zaken voor je IPod kopen. Hier kun je muziek, video's, games en gesproken boeken aanschaffen. Met andere woorden, zodra je ITunes op je computer hebt, heb je verder helemaal niks meer nodig om je IPod mee te beheren.


5. AVG Free

GTAGames.nl afbeelding
Geen één computer kan goed zonder een virusscanner. Vooral niet als je heel intensief gebruik maakt van het internet. Je kan natuurlijk vele honderden euro’s per jaar gaan uitgeven aan een betaalde virusscanner, maar als je daar geen geld voor hebt, kan je natuurlijk ook een gratis virusscanner nemen. AVG Free, bijvoorbeeld. AVG komt vaak als een van de betere uit tests, is niet super zwaar en er komen regelmatig updates voor.


4. Sony Vegas

GTAGames.nl afbeelding
Een van de betere videobewerkings-programma’s. Of je nou veel filmpjes monteert – bijvoorbeeld voor je werk – of alleen maar familie video’s, het is een super programma om filmpjes mee te bewerken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Windows Movie Maker, zit je niet vast aan een bepaalde kwaliteit en de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. Er zijn een stuk meer effecten beschikbaar en ook een heel scala aan overgangen – allemaal om je video net even specialer of mooier te maken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!


3. Xfire

GTAGames.nl afbeelding
Voor de gemiddelde gamer een must. Met Xfire kan je, net als met bijvoorbeeld WLM/MSN, met andere gamers praten via internet. Maar Xfire is zoveel meer. Het detecteert automatisch de geïnstaleerde spellen op je computer en je kan via Xfire de spellen met een paar simpele klikken gewoon starten. Xfire houdt daarnaast ook bij hoelang je een bepaald spel gespeelt hebt en er zit een handige screen- en videocapture fuctie in, waardoor alles tijdens het spelen vastgelegd kan worden. Voor online spelers is het programma ook ideaal, omdat je favoriete servers op kan slaan en via Xfire meteen naar je favoriete server kan gaan, zonder dat je er naar moet zoeken.


2. Winzip

GTAGames.nl afbeelding
Wie kent Winzip nou niet? Aangezien bestanden die op het internet staat vaak in een Zip-archief worden gegooit, is het natuurlijk cruciaal om Winzip op je computer te hebben. En als je zelf eens een keertje iets moet sturen naar iemand en het bestand is te groot of je wil meerdere bestanden tegelijk verzenden, is Winzip ideaal!


1. Notepad ++

GTAGames.nl afbeelding
De vergrotende trap van Kladblok, het programma wat je standaard in Windows kunt vinden, is toch wel NotePad++. Voor de beginnende webdesigner is dit toch echt wel een aanrader. Je kunt er gemakkelijk je HTML-teksten in verwerken en bijwerken. Er worden dan automatisch kleuren aan je teksten gegeven, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke tags je nog moet sluiten en welke al zijn gesloten. Ook kun je dan meteen zien met welke sluittag je hem hebt gesloten. Voor de rest is NotePad++ een gewone tekstverwerker. Om een werkstuk of iets te typen, raad ik deze niet aan. Dan kun je het beste gewoon een Word van Microsoft gebruiken. Deze werkt voor tekstverwerking het beste, maar als je echt een site wilt bouwen is dit een aanrader. het voordeel van dit programma is ook dat je precies moet weten wat je aan het doen bent. Fouten haalt hij er niet automatisch uit. Zelf vind ik dit leuker, want dat maakt het ook meteen spannender en daarmee ook leuker. Een echte aanrader voor elke webdesigner!


24 reacties


Recommended Comments

OMG! AVG wordt super overrated door de volgende reden: Als je AVG (un)installed vragen ze je of ie goed is, zeg je ja, dan installeert ie, zeg je nee, dan sluit het scherm zich af. AVG is de grootste

Link to comment

"Naar mijn mening het beste programma om te photoshoppen" vond ik een nogal

knullige opmerking bij het kopje dat over 'Photoshop', aangezien de algemene term voor het bewerken van foto's gewoon 'fotomanipulatie' of 'fotobewerking' is.

Als ergens geen Photoshop aan te pas komt, is het natuurlijk ook niet 'gephotoshopt'. :clown:

Verder hebben jullie weer een uitstekende top tien afgeleverd, goed werk!

Link to comment

2fast{0}: Denk eraan, dat het tien programma's zijn, die niet in een top tien staan. De volgorde is kompleet willekeurig. ;)

MegaPilot: Ieder zo zijn eigen mening. :)

Silverbyte: Sorry. :$

Link to comment

Kloep, da's geen mening, maar een feit. Ik heb m'n PC mogen afvoeren dankzij AVG, terwijl ik niks illigaals had gedownload etcetera. Virussen verwijderen kan ie amper, dan is MBAM toch wel beter hoor...En de reden dat ie super overrated wordt ken je nu al...

Link to comment
Kloep, da's geen mening, maar een feit. Ik heb m'n PC mogen afvoeren dankzij AVG, terwijl ik niks illigaals had gedownload etcetera. Virussen verwijderen kan ie amper, dan is MBAM toch wel beter hoor...En de reden dat ie super overrated wordt ken je nu al...
Ik denk toch echt dat je dan iets verkeerd doet. Ik gebruik al jaren met dezelfde PC met AVG Free. En nooit ook maar
Link to comment

@MegaPilot: Tsja, het ligt eraan wat je met je PC doet. Als ik het zo hoor ga je er niet echt goed mee om. Ik heb AVG er ook opstaan en het werkt prima. Ik heb al verschillende virussen verwijderd dankzij AVG. Maar goed, als je hem niet laat updaten (wat hij elke dag doet) dan kan er wel wat misgaan ja. Maar dat ligt dan niet aan AVG maar aan jou ;)

Link to comment
@MegaPilot: Tsja, het ligt eraan wat je met je PC doet. Als ik het zo hoor ga je er niet echt goed mee om. Ik heb AVG er ook opstaan en het werkt prima. Ik heb al verschillende virussen verwijderd dankzij AVG. Maar goed, als je hem niet laat updaten (wat hij elke dag doet) dan kan er wel wat misgaan ja. Maar dat ligt dan niet aan AVG maar aan jou ;)

Grappig dat je't over updaten hebt. Had ik dat niet gedaan dan had ik m'n PC niet naar de winkel moeten brengen. Die ene fout van Windows XP en dan nog talloze trojans die hij niet vind, maar andere scanners vinden die wel. Het enige wat ik doe is Netlog, Youtube en wat Gtaforum. Voor de rest niet veel. Maar zelfs onschuldige sites zitten vol met trojans, dusja...Ik ga w

Link to comment
maar 6 minuten zonder een degelijke virusscanner op je PC en je hebt al een virus aan je broek(ergens gelezen).
Dat klopt niet hoor. Ik heb maandenlang zonder enige virusscanner op m'n PC rondgehuppelt, en er is helemaal niks gebeurd. ^_^
Link to comment
maar 6 minuten zonder een degelijke virusscanner op je PC en je hebt al een virus aan je broek(ergens gelezen).
Dat klopt niet hoor. Ik heb maandenlang zonder enige virusscanner op m'n PC rondgehuppelt, en er is helemaal niks gebeurd. ^_^

Het zijn algemene cijfers...:7

Link to comment
Geef in eigen woorden de definitie. ^_^

Virus dat genoemd is naar dat paard van Troje(film: Troy), 't gaat op dezelfde wijze. Programma dat bvb. via een download zich installeerd zonder dat je't weet en je PC infecteerd, bestanden veranderd, of iets anders in die aard...

Link to comment
Geef in eigen woorden de definitie. ^_^

Virus dat genoemd is naar dat paard van Troje(film: Troy), 't gaat op dezelfde wijze. Programma dat bvb. via een download zich installeerd zonder dat je't weet en je PC infecteerd, bestanden veranderd, of iets anders in die aard...

Mooi. Een bestand wat ge

Link to comment
Photoshop: Naar mijn mening het beste programma om te photoshoppen.

Natuurlijk! Dat hele programma is gemaakt om te photoshoppen op de beste kwaliteit. :schater:

Maar dat zijn we wel gewend van Adobe. :7

Link to comment

Je kunt trouwens nu ook via (standaard) Scroll Lock + W je internetbrowser openen, ook handig ;)

Inderdaad zijn er een aantal dingen die zeker handig zijn, maar zo heb je ook dingen voor photoshoppers c.q. videobewerkers, gamers opgenomen. Al kan je natuurlijk niet drie, vier 'De Tien's maken :7

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...