Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580240

Editie 126 - Interviews


OWN

502 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_21914.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jay; en Dutchy3010!

Dit keer gaan we toch even terug naar een oud, bekend gezicht op het forum. Niemand minder dan .Levi. himself kreeg van ons een bezoekje.

Hoe ben je op het forum terecht gekomen?

Nou.. ik zocht met een vriend naar Easter Eggs en via google kwam ik op gtaforum terecht.Easter Eggs van GTA San Andreas natuurlijk.

Was Slimm die vriend?

Juistem.

GTAGames.nl afbeelding
[hr=3]#3b91c3[/hr]Jay;


Dutchy3010

.Levi.[hr=3]#3b91c3[/hr]

Wat vind je er eigenlijk van dat Slimm niet meer actief is?

Jammer, hij was toch echt een goede collega van het graphics forum en ik ken hem in real life dus dat is alleen maar beter. Maar het is zijn keuze om niet meer actief te zijn en dat respecteer ik.

Is het forum wel minder leuk geworden door zijn vertrek, voor jou?

Op het begin wel. Toen RonaldVC zijn plaats in nam en dat een tijdje zo was had ik er minder moeite mee. Life goes on, you know. Ook op gtaforum.

Maar hoe ging dat als jullie elkaar in het echt zagen. Praatte jullie over het forum, als "Goh, wat was dat een spammer gistermiddag zeg".. Of was het forum nooit onderwerp van gesprek in het echte leven?

Tuurlijk waren er in het echt ook gesprekken over het forum, forums horen tegenwoordig ook gewoon thuis in het echte leven en om zoiets te scheiden voor het echte leven is flauwekul. We irriteerde ons aan sommige leden ja, haha. Vertelde wat je van die en die vond. We praten over signatures en topics die we zagen etc. Dat was meer op het begin heel veel, je zit er net op en we waren 14//15 jaar. Daarna toen we beide moderator waren was het stukken minder dan daarvoor.

Toen jij voor het eerst moderator werd. Had je toen het gevoel dat je minder kon doen en laten als vroeger?

Nee, had meer mogelijkheden dus kon in feite meer doen daarvoor. Persoonlijk ben ik altijd hetzelfde gebleven, de enige reden waarom ik minder meedoe met de leden als vroeger is denk ik omdat ik gewoon stukken ouder ben dan de gemiddelde leeftijd en vrij weinig met de rest te bespreken heb. Ik heb me niet ingehouden tegenover de leden nadat ik moderator werd. Ik praat natuurlijk wel stukken netter etc maar dat komt omdat je naar mijn mening als moderator of admin zo ook moet overkomen naar de leden. Ze moeten wel inzien dat het een serieuze crew is en geen kinderen die de boel in bedwang proberen te houden.

Wat irriteert jou het meest als crewlid zijnde?

Ik zou kunnen zeggen dat het misschien irritant is als je telkens pb´s krijgt van leden die vragen hebben over iets dergelijks. Irritant mag ik het niet vinden, ze komen naar je toe omdat je moderator of admin bent. Irriteer je je eraan, stap dan van je functie af. Ik help en beantwoord leden zoveel mogelijk en heb dat altijd leuk gevonden.

Wat vind je dan van de veels te korte rates in het Graphics forum?

Het is een beetje lastig.. kijk. Er zijn hele grote graphics forums/sites waarin ongelofelijke professionals zitten. Zo zit ik ook op een site waarop ik mijn eigen porfolio heb. Ik krijg daar ook comments als: Fantastic work, look good, great done, love the colors en ga zo maar door. Tot nu toe geen slechte reacties echt. Ze zijn heel kort maar je voelt je zo geweldig als je dat te horen krijgt van een onwijs goede designer. Wat ik wil bereiken op gtaforum is totaal anders. Eerlijk, op gtaforum zitten niet veel goede photoshoppers. Voornamelijk beginners en die beginners wil ik graag meer info geven over het designen in het algemeen. Dus uitgebreide comments kunnen ze goed op weg helpen. Ik heb leren PS-en door veel op het internet te gaan zoeken, gtaforum had vroeger geen uitgebreide graphics forum zoals je nu hebt. Geen helpdesk, geen tutorial sectie, niks. Alleen 1 topic waarin iedereen zijn werk kon showen. Als je nu begint als photoshopper en op gtaforum terecht komt staat alles voor je klaar, dan nog een uitstekende rate op je design, wat wil je nog meer. Je vordert nu 10 keer sneller dan ik deed.

En qua tutorials. Raad je beginnende designers aan de tutorials op GTAForum te volgen. Want eerlijk is eerlijk, als je een beetje engels kan leer je toch veel meer van andere beginner-tutorials op andere sites?

Dat betwijfel ik. De tutorials die uitgelegd worden op gtaforum zijn in het Nederlands te volgen met de Engelse betekenissen van Adobe Photoshop die haast iedereen gebruikt in het Engels. De leeftijd van de leden op gtaforum ligt best laag dus in het Nederlands een tutorial volgen gaat wat gemakkelijker. Er is van alles wat te vinden in de tutorial sectie en als je vragen hebt dan wordt je gewoon in het Nederlands geholpen. Ik ken andere Engelse sites en daar word minder aandacht besteed dan hier zover ik zie. Maar ik raad ze wel aan verder te kijken dat Gtaforum, tuurlijk. Wil je een goede designer worden dan moet je jezelf uitbreiden

Je bent al erg lang crewlid, waar was je als eerste moderator van en hoe vond je die tijd?

Ik was als eerst moderator van het GTA San Andreas forum en dat was een geweldige tijd. Stond er versteld van dat ik tussen, volgens mij Brokentable en Ewoud mocht modereren

Vond je het leuker om destijds GTA SA te modereren, of nu het graphics forum?

Nee Graphics forum is uiteindelijk het leukst. Ik heb gewoon veel meer met het Graphics forum gedaan en kunnen doen dan daar. Uiteindelijk ligt mij interesse ook meer bij het Graphics forum, kon ik toen ik moderator was bij gta sa niet weten aangezien ik toen weinig met gfx bezig was. Gta Sa was zo'n druk bezochte forum, daar was de bedoeling gewoon alles goed te ordenen en zoveel mogelijk mensen helpen, daar was ik goed in en vandaar werd ik ook mod.

Nou, als je niet meer tot de crew zou behoren. Zou je dan nog actief blijven op het forum?

Als het afgenomen werd dan zou ik niet meer actief zijn. Dan moet er dus iets gebeurt zijn waardoor ze geen vertrouwen meer in mij hebben en dan zie ik het ook niet meer zitten denk ik.

Heb je wel eens willen stoppen als crewlid?

Ja, had er geen zin meer in, werd me teveel en als ik dan nog eens van die kinderachtige topics voorbij zag komen met klachten dacht ik echt; wat doe ik hier. Maar ook toen RonaldVC wegging had ik me twijfels. Ik stond er weer alleen voor en we hadden al zoveel plannen die we nog wilde doen.. ik was er gewoon even niet zeker meer van.

Je hebt zelf uitgelegd waarom we je niet zo veel meer voor de schermen zien op het forum. Maar wat vind je van de verwijten die leden maken als ze zeggen dat ze je vaker op de voorgrond willen zien? Kan je je daarover ergeren?

Ja omdat de taak van een moderator en of admin niet bedoelt is om zich constant te mengen tussen topics als wat heb jij gegeten gisteravond. En je moet beseffen dat ik vroeger 15jaar was en dus een stuk kinderlijker was dan nu. De leden die het zeggen zijn tussen 12 of 15 jaar. Als jij 1 jaar lekker door de topics meesnuffeld, aan spelletjes doet en daarna moderator word en dan nog 3 jaar verder kijkt, dan gedraag je je echt heel anders dan toen, geloof mij. Vroeger had ik gewoon meer behoefte aan al die "onzin" topics, ik ben 19 jaar ben gewoon serieuzer geworden. Ligt niet aan dat ik bij de crew kwam, gewoon aan de leeftijd.

Dat gevoel heb ik ook .Levi.

Mooi zo.

[hr=3]#3b91c3[/hr]

Er was laatst een discussie over dat het Gangs & Corporations forum een stuk minder leuk is, hoe sta jij hier tegenover, als objectief crewlid?



Heel neutraal. Lol. nee eh... Ik ben van mening dat sommige corps en gangs meer hun best moeten doen om het voor hunzelf en de scene leuker te maken. Ik mis de uitdagingen naar elkaar toe, originele ideetjes. Dat je kan eten via een post weet ik nu wel. Ik geloof wel dat het goed gaat komen, daar niet van.

GTAGames.nl afbeelding
Er werd The Oceans ook verweten een monopolite positie te hebben. Zit daar een kern van waarheid in?

Dat hebben ze aan zichzelf te danken door ontzettend goed hun best te doen, origineel te zijn en ga zo maar door. Ieder andere gang kan veel dingen voor elkaar krijgen zorg er gewoon voor dat je het goed aanpakt en dat doen de Oceans heel goed.

Heb je ooit in een gang of corporation gezeten?

Nee. Geen behoefte aan eigenlijk. Bij veel gangs is het gewoon gezellig met elkaar posten, wat dingentjes verzinnen in het topic zelf, ranks met signatures. Ik zoek dat soort dingen niet. Het is de bedoeling inderdaad dat leden een band krijgen met elkaar doormiddel van een gang, ik heb het alleen niet nodig.

Met wie van de leden kan jij wel zeggen dat je een "band" hebt?

Echt een band... bedoel je waar ik veel mee praat? Ik weet niet of ik het echt een band kan noemen maar leden als PatrickW en Lantyz zijn toch leden die ik al sinds het begin van mijn moderator tijd op msn heb. Dat is echt een forum familie geworden van me zegmaar. Ik praat af en toe met ze, gaat met buien. Maar leden waar ik veel mee praat op dit moment zijn er niet. Voeg ook weinig leden toe tot msn eigenlijk..

Sowieso was je een tijdje afwezig, he? Druk met school?

Ben af en toe afwezig ja.. Blijkbaar merkte jullie het. Ja niet alleen druk met school, er speelde van alles. Laten we zeggen dat ik soms gewoon een druk leventje had.

Dat heeft iedereen wel eens.

Want kan je een beetje vertellen waar je in het echte leven mee bezig bent?

Ik volg op het moment de studie Marketing & Communicatie. Daarnaast werk ik bij de Albert Heijn en doe ik werk als grafisch designer (ontwerpen van sierraden) + het ontwerpen van een website. En met het laatste heb ik het voornamelijk druk, dus veel eigen werk is er voorlopig niet.

En wat wil je uiteindelijk doen?

Eigenlijk nog geen idee, wilde misschien International Business and Management Studies gaan doen. Zat alleen laatst te twijfelen, misschien wil ik ook wel iets grafisch doen op het HBO. Zie mijzelf alleen niet me hele leven designen. Dus, daar ga ik nog even goed over nadenken. Zijn genoeg keuzes.

En verder doe je ook aan kitesurfing. Hoe lang ben je daar al mee bezig?

Zodra het 30 Juni 2009 is doe ik het precies 2 jaar.

Doe je dat liever als designen?

Oei.. das een hele lastige . Ja, toch wel. Als ik op het water sta, de lucht in vlieg, keihard op me bek ga dan lach ik me rot. Ik beweeg graag, ben graag aan het sporten. De frisse zee, het zonnetje, de buitenlucht daar doe ik het voor. Het is ontspanning en het laat als je stress verdwijnen. Designen is meer ontspanning en er komt veel denken bij kijken. Kitesurfen is niet denken gaaan! Natuurlijk wel altijd uitkijken.

Zozo, we zijn alweer lang bezig. Time flies when you are having fun... Dan gaan we het maar afsluiten, wie zou je graag terug willen zien in een OWN-interview?

Gaat inderdaad snel. Even denken.. Ik zou het niet weten.. Er is niet een bepaald iemand die ik het gun. Jullie loten er maar om. ^^

Maar wie zou je graag zien, waar zou je veel meer van willen weten?

Is Joriz al geweest? Wat meer zijn verhaal achter het hele idee van het forum zou leuk zijn. Zoiets is nog nooit eerder geweest en volgens mij kan zo'n interview heel interessant zijn.

Tot slot: wat vond je van het interview en de interviewers?

Ik had het sowieso niet verwacht dat ik weer geïnterviewd zou worden, dit is nu de 2e keer en dat waardeer ik enorm. Jullie hebben het erg goed gedaan, heel professioneel. De vragen waren diepgaand en leuk.

10 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...