Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585657

Editie 127 - De Tien


OWN

511 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Hallo, welkom bij deze nieuwe De Tien. Wegens een drukke periode op school heeft Galiorix aangegeven dat hij de komende tijd geen De Tien zal maken. De komende weken zal ik er dus alleen voor staan. Echter zal dit niet afgaan van de kwaliteit die De Tien natuurlijk altijd weer heeft. Deze De Tien zal gaan over de tien beste TV-zenders op de Nederlandse TV. Voor de belgen op het forum, de meeste zullen jullie denk ik ook wel herkennen en kunnen ontvangen. Veel plezier weer met het lezen van De Tien!

10. Nickelodeon

GTAGames.nl afbeelding
De goede oude tijd dat ik naar deze zender keek. Programma's als Hey Arnold! en Pieter Post waren de programma's waar ik naar keek. Deze programma's zijn nog steeds te zien op deze zender. Het bekende programma Het Huis Anubis is nog niet zo oud, dus deze heb ik nooit gezien. Hier is inmiddels ook al een film van uit. Deze film is razend populair net zoals de serie. Verder presenteert de Amerikaanse zender programma's als Spongebob Squarepants, Ratjetoe, Fairly Odd Parents en Bassie en Adriaan.

9. Nederland 1/2/3

GTAGames.nl afbeelding
Zelf vind ik dat alle goede programma's op deze zenders moet komen, aangezien je dan geen last meer hebt van reclame. Helaas vind ik zelden leuke programma's op de zender. Eerst had je altijd De Lama's op Nederland 3, maar die zijn er ,zoals bekend, mee gestopt. Programma's die op Nederland 1 komen zijn onder andere Mooi! Weer de Leeuw, Raymann is Laat en De Rijdende Rechter. Natuurlijk kunnen we niet Studio Voetbal vergeten. De NCRV, KRO, VARA en EO zenden hier op uit. Op Nederland 2 zijn dat weer anderen, namelijk AVRO, TROS, VOO en VPRO. Hier worden onder andere programma's van de gehele week herhaald. Ook wordt hier SchoolTV uitgezonden. En dan maken we een kleine sprong naar de laatste van deze categorie: Nederland 3. Hier kunnen we BNN bewonderen. Programma's als Katja VS De rest, Koefnoen, ONM en Over Mijn Lijk zijn hier te zien.

8. NET 5

GTAGames.nl afbeelding
Wat veel mensen niet weten, is dat NET 5 onderdeel is van ProSiebenSat.1 Media, net zoals SBS 6 en Veronica. Ondanks dat wordt NET 5 toch wel gezien als een zender die op eigen benen staat, wat toch eigenlijk ook wel zo is. Programma's als Peking Express, Outback Jack en Het Blok zijn hier te zien. Als we gaan kijken naar buitenlandse serie's, heeft NET 5 een hele behoorlijke lijst op haar naam staan. Serie's zoals Desperate Housewives, ER, Friends, Ghost Wisperer, Grey's Anatomy, Hope & Faith, Judging Amy, Law & Order, Lost, Roseanne, Sex and the City en The Simpsons. Hier heb ik dan enkel de bekendere opgenoemd. Het is uiteraard wel maar een kleine greep uit de volledige lijst van NET 5.

7. SBS 6

GTAGames.nl afbeelding
SBS 6 valt onder ProSiebenSat.1 Media. SBS 6 is de meeste bekendste zender van deze organisatie. Deze organisatie beheert ook nog NET 5, Veronica, SBS Productions en Veronica Uitgevers. SBS heeft een redelijk aantal goede serie's. Hier een aantal van de meest bekende: According To Jim, Das Je Goed Recht, De 25..., De Afvallers, De Nieuwe Uri Geller, Domino Day, Groeten Uit De Rimboe, Hart in Aktie, Hart van Nederland, Het Beste Idee van Nederland, Holland's Got Talent, House, Jag, Murder Investigation, Popstars, Shownieuws, So You Wanna Be A Popstar, Wegmisbruikers. Zelf kijk ik regelmatig naar deze zender. Als er een leuke film op komt, kun je mij zeker voor SBS 6 zien. Verder kijk ik regelmatig House en Jag.

6. TMF

GTAGames.nl afbeelding
Dé Nederlandse muziek-televisiezender. Op deze zender komen niet veel programma's. Hier komen voornamelijk videoclips. Echter zijn er wel programma's waarin muziekclips worden getoond. Voorbeelden hiervan zijn Hitzone en Nederlandse Top 40. Andere programma's op TMF zijn Wakker Worden Op Vakantie, Valerio Duikt Onder en GameKings. In Re:Action wordt zowel muziek gedraaid als andere zaken besproken. Hierbij wordt er met name gepraat over schoolzaken en dat soort dingen. Dit programma komt halverwege de middag en is dus ook echt bedoelt voor mensen die na hun school direct TMF gaan kijken voor Re:Action.

5. MTV

GTAGames.nl afbeelding
Deze muziekzender is begonnen als pure muziekzender. Er wordt non-stop muziek gedraaid. Dit was in 1981. Later zijn er ook andere zaken aan bod gekomen. Er wordt nu nog maar relatief weinig muziek gedraaid op deze oorspronkelijke muziekzender. Tegenwoordig heb je op MTV programma's als The Real World, The Hills, Jackass als het gaat om reality-programma's. Andere programma's zijn bijvoorbeeld Made, My Super Sweet Sixteen, Pimp My Ride, Punk'd en Boiling Points. De zender houdt zich momenteel bezig met jongeren. Je ziet nu niet veel muziek meer op deze zender, dat is er tegenwoordig een beetje uitgehaald.

4. Eurosport

GTAGames.nl afbeelding
Ja, de naam zegt het al. Een sportzender. Op deze zender zal je dan ook alleen maar sport tegenkomen. Als je een echte sportfanaat bent, moet je deze zender echt eens wat vaker bekijken. Hier houden ze zich niet alleen bezig met de populairste sporten voetbal, tennis en dergelijke, maar ze houden zich ook bezig met de minder populaire sporten. Denk hierbij aan sporten als zeilen, golf, snooker en allerlei vechtsporten. Mocht je niet genoeg hebben aan het 'gewone' Eurosport, dan kun je je pakket uitbreiden en krijg je er een tweede zender bij. Deze zender heeft een hele originele naam: Eurosport 2.

3. RTL 4/5/7/8

GTAGames.nl afbeelding
Dit zijn toch wel de meest bekende zenders van heel Nederland: RTL. Echter is RTL niet alleen te krijgen in Nederland, maar door heel Europa. De Nederlandse zender heten RTL 4,5,7 en 8. Zelf heb ik heel erg lang gedacht dat RTL Nederlands was, maar dit is niet waar. RTL staat voor Radio Télévision Luxembourg en komt dan ook oorspronkelijk uit luxemburg. Op dit moment is het in Duitse handen. 90,3% van de aandelen is in handen van een Duits bedrijf. Wel wordt RTL voornamelijk in Nederland uitgezonden. 73,7% van heel Europa wordt in Nederland uitgezonden. Ik ga mij concentreren op die 73,7%. Hier een aantal bekende programma's die worden uitgezonden op RTL in Nederland: As The Worlds Turns, CSI New York, GTST, RTL Boulevard, X-Factor, America's Next Top Model, Lost, House, Grey's Anatomy, The A-Team, Law&Order, Married With Children, RTL GP, Voetbal Inside, Dr. Phil en The Oprah Winfrey Show.

2. Veronica

GTAGames.nl afbeelding
Ook Veronica is in handen van ProSiebenSat.1 Media. Veronica heeft al vele namen achter de rug en heet pas vanaf 2003 Veronica. Het begon allemaal in 1995 toen de zender TV10 Gold was geboren. Later (in 1996) veranderde deze naam in TV 10. In 1998 Werd het Fox en in 1999 vonden ze Fox 8 weer beter. In 2000 waren ze alweer uitgekeken op Fox 8, dus werd het weer Fox. In 2001 werd het V8 (hey, dat kan ik me nog herinneren). In 2003 werd het toen Veronica en deze hebben ze nu al weer ruim 5 jaar. Ik zou zeggen, tijd voor een nieuwe. Echter is Veronica niet vaak meer te zien. Een groot gedeelte van de dag (van 6:00-18:00) is de zender beschikbaar voor Jetix een kinderzender. 's Avonds en 's Nachts is het de beurt aan Veronica om hun programma's te laten zien.

1. Comedy Central

GTAGames.nl afbeelding
In deze De Tien zit niet echt een bepaalde volgorde. Echter heb ik Comedy Central wel bewust op nummer één gezet omdat ik altijd wel in ben voor een lolletje. En de naam zegt het al, de zender zendt comedy uit. Dit gaat van serie's tot Liveshows. Op zaterdag (jaja, vandaag dus, nu beter gezegd!) komt het programma Stand Up Saturday. Dit is vor allemaal Stand-Up Comedians. Andere programma's zijn onder andere Frasier, The Simpsons, South Park, Malcolm In The Middle, The Fresh Prince Of Bel-Air, Family Guy, Scrubs, That 70's Show en Carpoolers. Kortom, allemaal leuke komedie's. Dus, zit je in een dip, kijk dan snel naar je TV (en vergeet niet om je TV ook op Comedy Central te zetten, anders zie je nachtprogrammering van RTL of SBS en dan wordt je nog depressiever).

19 reacties


Recommended Comments

Nice column, al ken ik de meeste zenders niet... :7

:o Ik kende ze allemaal. Vooral nickelodeon is erg leuk (Huis Anubis :$ ) :puh:

Belgische leden = Belgische zenders.

Nederlandse leden = Nederlandse zenders.

^^

Link to comment
RTL 3/4/7/8 terwijl in het plaatje ernaast dit staat: 4578

Foutje?

Woops, dank u voor het opmerken. _O_

Verder zijn volgens mij RTL, Nederland 1/2/3, Eurosport en MTV zeker ook in Belgi

Link to comment

Het is weer een leuk geschreven top tien, al vind ik de volgorde waarin de zenders voorbij komen ietwat aan de rare kant. SBS 6 dat boven de publieke omroep eindigt getuigt namelijk van vrij weinig mediakennis, al blijft het verder

een kwestie van smaak.

Link to comment

Ja idd, het is echt een kwestie van smaak. Ik vind bijvoorbeeld Net 5 de laatste tijd het leukst, maar daarvoor was het toch echt RTL4! Dus het hangt maar af van welke programma's er op het moment zijn, wat mijn favo zender is. :)

Link to comment
Het is weer een leuk geschreven top tien, al vind ik de volgorde waarin de zenders voorbij komen ietwat aan de rare kant. SBS 6 dat boven de publieke omroep eindigt getuigt namelijk van vrij weinig mediakennis, al blijft het verder

een kwestie van smaak.

Eerst zeg je dat het getuigt van vrij weinig mediakennis, wat duidt op een feit. Vervolgens heb je het over smaak, wat duidt op een mening. Het kan maar

Link to comment
Het is weer een leuk geschreven top tien, al vind ik de volgorde waarin de zenders voorbij komen ietwat aan de rare kant. SBS 6 dat boven de publieke omroep eindigt getuigt namelijk van vrij weinig mediakennis, al blijft het verder

een kwestie van smaak.

Eerst zeg je dat het getuigt van vrij weinig mediakennis, wat duidt op een feit. Vervolgens heb je het over smaak, wat duidt op een mening. Het kan maar

Link to comment

Had zelf de RTL zenders apart geplaatst. Elke zender heeft toch echt een hele andere profilering. Daarnaast had ik, als trouw RTL-kijker, RTL 4 of 5 bovenaan gezet. Desondanks kunnen we Comedy Central niet onderschatten. Vooral in de nacht is het een zender die best goede programma's heeft. Denk aan Frasier etc.

Link to comment

Eurosport op 4? Ok, ze zijn goed in waar ze gespecialiseerd zijn: uitzenden van sport. Maar het (nederlandse) commentaar van eurosport is zo bagger slecht. Maar ja het blijft een kwestie van smaak en een rubriek als de Tien kan je nooit compleet objectief noemen. Of worden er polls gemaakt om in de Tien een afspiegeling te geven van de smaak van het forum?

Link to comment
Eurosport op 4? Ok, ze zijn goed in waar ze gespecialiseerd zijn: uitzenden van sport. Maar het (nederlandse) commentaar van eurosport is zo bagger slecht. Maar ja het blijft een kwestie van smaak en een rubriek als de Tien kan je nooit compleet objectief noemen. Of worden er polls gemaakt om in de Tien een afspiegeling te geven van de smaak van het forum?

Soms worden er enqu

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...