Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586360

Editie 128 - De Tien


OWN

544 bezichtigingen

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Alweer een week voorbij, dus ook weer tijd voor een splinternieuwe De Tien. Vorige week heb ik al gemeld dat ik Comedy Central de beste TV-zender van de Nederlandse TV vind. Vandaar dat wij nu bij dit onderwerp komen: De Tien beste comedy-series! Ik heb deze Top Tien in de volgorde gezet waarbij ik ze het meest grappig vind. Wel heb ik op de series gelet, en denk ik dat de ruime meerderheid van jullie wel alle series zal kennen. Veel plezier met het lezen van deze De Tien!

10. Family Guy

GTAGames.nl afbeelding
Family Guy wordt vaak vergeleken met South Park, waar ik het straks nog over ga hebben. De serie bestaat al sinds 1999. In 2002 is de serie vervolgens stopgezet, maar dankzij de erg positieve reacties op een DVD die toen is uitgebracht zijn ze uiteindelijk in 2005 weer doorgegaan met afleveringen maken. Het is een Amerikaanse serie gemaakt door Seth MacFarlane. Sinds 2007 is deze serie ook in Nederland te zien, en wel op Comedy Central. Deze zender zat toen ook nog in zijn beginnende jaren. Family Guy gaat over een familie, de familie Griffin. Deze bestaat uit een vader (Peter Griffin), een moeder (Lois Pewterschmidt), en drie kinderen (Meg Griffin, Chris Griffin en Stewie Griffin). Naast deze is er ook nog een hond, genaamd Brian Griffin. Hoewel het een hond is, is hij wel volwaardig lid van de familie en kan dan ook praten. Deze familie leden zijn de hoofdpersonages van de serie. Daarnaast heb je nog drie andere families die als buren worden gezien. Familie Brown (Cleveland Brown, Loretta Brown en Cleveland Brown Jr.), Familie Swanson (Joe Swanson, Bonnie Swanson en Kevin Swanson) en Familie Quagmire (Glenn Quagmire).

9. Friends

GTAGames.nl afbeelding
Wederom een Amerikaanse serie, waar altijd wel wat te lachen valt. Het gaat hier allemaal om de zes hoofdpersonen. Deze zijn vrienden van elkaar en wonen met zijn zessen in vier appartementen. Ik heb het hier natuurlijk over Rachel Green (Jennifer Aniston), Ross Geller (David Schwimmer), Monica Geller (Courteney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry, Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Phoebe Buffay )Lisa Kudrow). Dan nu de grote vraag, hoe hebben ze elkaar ontmoet? Rachel en Monica zijn kamergenoten. Dit geldt ook voor Chandler en Joey. Deze woonden tegenover elkaar. Ross (de broer van Monica) trok erg veel op met Chandler en Joey. Hoe Phoebe nu eigenlijk erbij hoort is nooit echt duidelijk geworden. Het enige wat daar over bekend is is dat zij een oud-kamergenoot is van Monica. De serie speelt zich op eigenlijk maar vijf plaatsen af. Het appartement van Monica en Rachel, het appartement van Chandler en Joey, het appartement van Ross, het appartement van Phoebe en natuurlijk ook het koffiehuis: Central Perk. In eerste instantie hadden de producers Jennifer Aniston gedacht voor de rol van Monica, en Courteney Cox gedacht voor de rol van Rachel. Echter wisten de twee de producers te overtuigen dat het beter was als deze rollen werden omgedraaid.

8. The Fresh Prince Of Bel-Air

GTAGames.nl afbeelding
Dit was de grote doorbraak van Will Smith, die in de serie Will Smith speelt. Hierbij gaat het om Will Smith. Deze woonde eerst in Philadelphia en is later verhuist naar zijn oom en tante omdat zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen. Hij verhuisde naar Bel-Air. Dit is een rijke buurt in Amerika. Zijn oom is een rechter en zijn tante is een professor Literatuur aan de universiteit. De oom heet Phillip Banks (James Avery) en de tante heet Vivian Banks (Janet Hubert-Whitten (1990-93) en Daphne Reid (1993-96)). Naast deze twee zijn er nog twee dochter en twee zonen. Hilary Banks (Karyn Parsons), Ashley Banks (Tatjana Ali) zijn de twee dochters. Hilary is erg gesteld op geld en wil zelf zo weinig mogelijk doen om het te krijgen. Deze komt dus vaak naar haar vader toe om om geld te vragen. Ashley zit in de pubertijd in de serie en maakt dus ook vele dingen mee. De zoons zijn Carlton Banks (Alfonso Ribeiro) en Nicky Banks (Ross Bagley). Carlton is een erg slimme jongen. Dit tot grote ergenis van Will die hem dan ook erg vaak treiterd. Nicky is nog erg jong in de serie. Deze wordt pas aan het einde van seizoen drie geboren. Verder heb je ook nog andere personage's die veel voorkomen. Geoffrey Butler (Joseph Marcell) is de butler van de familie en heet ook Butler van zijn achternaam. Deze man is altijd erg sarcastisch. Ook heb je nog Jazz (DJ Jazzy Jeff) is de vriend van Will. Viola Smith (Vernee Watson-Johnson) is de moeder van Will.

7. Frasier

GTAGames.nl afbeelding
Wederom hebben we hier een Amerikaanse comedy-serie. Dit keer gaat het over de psychiator Frasier Crane (Kelsey Grammar). Hij woont samen met zijn vader, Martin Crane (John Mahoney), in een groot appartement in Seattle. Zijn vader is een gepensioneerd politieagent. Deze heeft problemen met zijn gezondheid sinds hij is neergeschoten tijdens zijn werk. Frasier zelf werkt als psychiator bij een radioprogramma. Ook heeft hij een broer, Niles Crane (David Hyde Pierce), welke ook een psychiator is. Deze twee hebben altijd ruzie en goede gesprekken over wie nu de beste psychiator is. Naast deze personage's zijn er nog twee belangrijke. De eerste is de fysiotherapeut van Martin, genaamd Daphne Moon (Jane Leeves). Zij onderhoudt ook gelijk het huis van Frasier. De tweede is Roz Doyle, de radioproducent van Frasier Crane. Zij wordt altijd verliefd op de verkeerde mannen. Hier hebben de twee gebroeders Crane de grootste lol van.

6. That 70's Show

GTAGames.nl afbeelding
Die Amerikanen kunnen er geen genoeg van krijgen. Hier hebben we wederom een Amerikaanse serie, genaamd That 70's Show. Hierbij gaat het om een vriendengroep bestaande uit twee meiden en vier jongens. De meiden zijn Donna Pincioti (Laura Prepon). Deze is de vriendin van Eric Forman (Topher Grace). De andere is Jackie Burkhart (Mila Kunis). Deze is niet echt slim en nogal verwend. Tijdens de serie heeft zij een knipperlichtrelatie met Michael Kelso (Ashton Kutcher). De vier mannen zijn Eric Forman (Topher Grace). Deze is niet echt snugger en nogal een sulletje. Steven Hyde (Danny Masterson) is een rocker die zich overal mee bemoeid. Michael Kelson (Ashton Kutcher) is een niet echt snuggere vrouwenverslinder. Tot slot hebben we nog Fez (Wilmer Valderrama). De naam staat voor Foreign Exchange Student (uitwisselingsstudent). Zijn echte naam is nooit echt duidelijk geworden. De serie speelt zich voornamelijk af in de kelder bij Eric Forman.

5. Married With Children

GTAGames.nl afbeelding
Het begint nu wel wat saai te worden, maar wederom een Amerikaanse serie (ze kunnen dat blijkbaar goed). Dit keer gaat het over de welbekende vrouwenschoenverkoper Al Bundy (Ed O'Neill). Deze is tot zijn grote ergenis getrouwd met Peggy Bundy (Katey Sagal) en heeft tot een nog grotere ergenis twee kinderen gekregen: Kelly Bundy (Christina Applegate) en Bud Bundy (David Faustino). Het gaat over een saaie familie die van alles meemaken. Vooral met de buren is het altijd lachen. Marcy D'arcy (Amanda Bearse) en Jefferson D'arcy (Ted McGinley). De kinderen groeien langzaam op en Al Bundy krijgt steeds een grotere hekel aan zijn vrouw en kinderen.

4. South Park

GTAGames.nl afbeelding
Deze serie kent iedereen wel. Gemaakt door de bekende Trey Parker en Madd Stone. Het gaat over vier goede vrienden Kyle, Kenny, Cartmann en Stan. Stan Marsh is de vriendelijke van het stel. Deze draagt de blauwe muts. Kyle Broflovski is Joods. Hierdoor wordt hij erg vaak gepest door Eric Cartmann. Ook heeft hij een adoptiebroertje uit Canada. Kenny McCormick is de armste. Hij komt uit een arbeiderswijk. Hij draagt altijd een oranje overal die zijn mond bedekt. Hierdoor is hij niet te verstaan en heb je dus ook echt ondertiteling nodig. Ook is het traditie dat hij elke aflevering dood gaat. Eric Cartmann is de onvriendelijke. Hij kampt met zwaar overgewicht. Maar hij blijft wel volhouden: "I am not fat, I am big boned". Dat is een bekende uitspraak van hem. Voor de rest heb je niet echt mensen die vaak terugkomen. De ouders van de vier kinderen zie je wel regelmatig, maar het blijft toch voornamelijk bij de vier jongens die van alles en nog wat meemaken.

3. The Office

GTAGames.nl afbeelding
Wederom heb ik het hier over een Amerikaanse serie. Er is ook een Engelse versie, maar ik moet zeggen dat ik de Amerikaanse toch wel veruit de beste vind van de twee. Het gaat over een papierbedrijf in Scranton. Het bedrijf heet Dunder Mifflin. De baas, Michael Scott (Steve Carell), denkt hij hij een hele leuke baas is. Maar het tegendeel is de waarheid. Hij maakt altijd flauwe grappen die niemand leuk vind behalve hijzelf en zijn oude vriend Todd Packer (David Koechner). Er werken vele mensen op de afdeling en iedereen is totaal verschillend. Je hebt een aantal vertegenwoordigers: Jim Halpert (John Krasinski), Dwight Schrute (Rainn Wilson), Stanley Hudson (Leslie David Baker) en Phyllis Vance-Lapin (Phyllis Smith). Het hoofd accounting is Angela Martin (Angela Kinsey). De andere twee accountants zijn Kevin Malone (Brian Baumgartner) en Oscar Martinez (Oscar Nuñez). Kwaliteitscontrole word geregeld door Creed Bratton (Creed Bratton), klantenservice door Kelly Kapoor (Mindy Kaling) en inkoop door Meredith Palmer (Kate Flannery). Daarnaast heb je nog een receptioniste ,Pam Beesley (Jenna Fischer), en een uitzendkracht, Ryan Howard (B. J. Novak).

2. Everybody Loves Raymond

GTAGames.nl afbeelding
Wederom een Amerikaanse serie. Deze vind ik erg grappig en ik wilde eigenlijk dat ik twee series op nummer één kon zetten. Maar dat gaat natuurlijk niet, vandaar dat Everybody Loves Raymond op twee staat. Het gaat over Raymond Barone (Ray Romano) die een bekende sportsjournalist is. Tevens is deze ook producer van de gehele serie. Ook heeft hij een vrouw, genaamd Debra (Patricia Heaton). Samen hebben zij drie kinderen. Abby, en een ééneiíge tweeling, genaamd Michael en Geoffrey. Tegenover wonen de ouders van Ray, tot grote ergenis van de familie. Deze komen namelijk elke dag op bezoek. Hier woont ook de broer van Ray.

1. The King Of Queens

GTAGames.nl afbeelding
Deze serie vind ik persoonlijk de leukste van het stel. Het gaat over Doug Heffernan (Kevin James) en Carrie Heffernan (Leah Remini). Zij wonen in Queens, New York. Ook woont de vader van Carrie , Arthur Spooner (Jerry Stiller), in het huis tot grote ergenis van Doug Heffernan. Doug werkt bij IPS (wat waarschijnlijk verwijsd naar UPS). Dit is dan ook een transportbedrijf. Carrie werkt eerst bij een groot advocatenkantoor, maar werkt later bij een onroerendgoedkantoor. Doug heeft drie vrienden. Deacon (Victor Williams) is een collega bij IPS. Danny (Gary Valentine) is zijn neef en ook voor heel even collega bij IPS. Echter heeft Doug liever niet dat Danny ook maar bij hem in de buurt komt. Als laatste heb je ook nog Spence (Patton Oswalt). Deze is een beetje een lulletje wat natuurlijk voor lachwekkende momenten zorgt.

10 reacties


Recommended Comments

Zo, eindelijk eens een De Tien die vrij serieus te nemen is gezien de keuze voor deze comedy series...alleen Two and a half men had niet mogen ontbreken naar mijn mening.

Link to comment

Full house ontbreekt, evenals Family Matters, met die dingen lach ik me echt het ziekenhuis in. Wel mooi gemaakt, maar het blijf een column waar jouw mening telt. :)

Link to comment
Iedereen vind die serie zo leuk. Ik snap het zelf ook niet, maar ik vind er niks aan. :7 Daarom staat hij er niet in. :)

Schande! Net als Married with Children zijn The Simpsons hilarisch. :D

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...