Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586350

Editie 129 - Game On


OWN

383 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14683.jpg

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Review Chinatown Wars

GTAGames.nl afbeelding
Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: GTA Chinatown Wars lag officieel in de winkel en bij sommigen op de deurmat. Zoals altijd was er weer wat heibel rondom de release met uitgelekte versies, waardoor Svenie een record aantal posts binnen 24 uur verwijderde. Allemaal leuk en aardig die korte berichtjes deze week, maar een echte review op GTAforum.nl was er nog niet te vinden.

Terwijl Chinese muziek uit de kleine boxen van de DS komt, krijg je een eerste indruk van GTA Chinatown Wars, kortweg CW. Al meteen wordt kortemette gemaakt met enig gerucht dat het spel 2d is: zowel de gebouwen als de voertuigen zijn puur 3d. Als je net bent bijgekomen van de eerste schok hoe goed het spel eruit ziet voor de DS, lig je in het water en ben je haastig op zoek naar je styles om de autoruit kapot te tikken. Gelukkig, net op tijd klim je uit de auto en kom je boven water, waar je meteen krijgt te horen dat je naar de kant moet zwemmen. Eenmaal op de oever en ingestapt in de dichtstbijzijnde auto, ben je opnieuw op zoek naar je stylus om de auto met een schroevendraaier open te krijgen. Het groot aantal minigames voor de touch screen is niet alleen een van de beste kanten van het spel, maar ook een van de lastige. Het is namelijk wel handig om de stylus binnen bereik te hebben als je dikke vingers hebt, want niet altijd zijn de raakvlakken groot.

GTAGames.nl afbeelding
De besturing is een van de grootste discussiepunten van CW. De een vindt het heerlijk rijden en vindt het zelfs beter dan verwacht, de ander vindt het een hel. Ik moet toegeven dat het soms niet gemakkelijk is en dat je bij bijvoorbeeld Go-Kar-TT net wat eerder moet insturen dan je gewend bent, maar nadat je gewend bent geraakt aan het feit dat je met B in plaats van A moet gasgeven, is het goed te doen. Enkel met de motor ben je nog steeds een kamikazepiloot, zoals fijntjes in het CW-forum werd benadrukt. Dat forum is inmiddels met de bijbehorende moderator Svenie boven GTA4 geplaatst en is de afgelopen week drukker geweest dan alle maanden sinds de aankondiging bij elkaar. Gelukkig had Svenie wel wat tijd om zijn eerste indrukken met ons te delen:

GTAGames.nl afbeelding
"Toen de game werd aangekondigd was ik denk ik een van de weinige die echt geloofde dat de game een toppertje kon worden. Het zijn niet graphics die een game maken, maar de gameplay en het verhaal. Toen ik CW in handen had en voor de eerste keer speelde was hij nog beter dan ik verwachte en dat wil wat zeggen. De verhaallijn zit erg goed in elkaar en de minigames zijn op zen kortst gezegd gewoon zalig. De volgende dagen zal ik denk ik veel van men vrije tijd in het spelen van de game stoppen, net als vele andere leden."

De missies zijn inderdaad heerlijk. De eerste missies zijn voor de echte GTA-fan natuurlijk niet zo denderend: je leert hoe het GPS-systeem werkt en hoe je drugs kan verhandelen. Maar al snel komen er meer uitdagende missies waarin je bijvoorbeeld Chan uit een brandende auto moet bevrijden. Als je met hem wegrijdt, staat de rivaliserende gang je op te wachten, waardoor je je adrenaline goed moet verdelen over je lichaam. Natuurlijk moet je bij die achtervolging niet op een tankstation inrijden, want dat zorgt weer net als in San Andreas voor een flinke ontploffing.

De kaart is enorm uitgebreid, zelfs met het ontbreken van Alderney in vergelijking met GTA4. Op de eilanden - die helemaal opnieuw opgebouw zijn - zijn in het begin al veertien safe houses te vinden, enorm veel in vergelijking met andere GTA's. Daarnaast zijn ook alle eilanden meteen bereikbaar, waardoor je niet per se missies hoeft te spelen om overal te kunnen komen. Echter moet je wel missies spelen om van alle functies gebruik te kunnen maken, zoals het GPS-systeem en het bestellen van wapens via Ammunation.net. Maar een GTA koop je voor het hele spel en natuurlijk niet om rond te cruisen in een fictieve stad. En Chinatown Wars is ook zo'n spel, waarbij je het spel uitspeelt en zelfs daarna nog allerlei minigames hebt, van streetraces tot scratch cards, het is completer dan iemand ooit had kunnen bedenken!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...