Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579793

Editie 135 - Nieuws, Sport, Lifestyle


OWN

580 bezichtigingen

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door -Haakon-!

Wekelijks is in deze rubriek het belangrijkste nieuws, sportnieuws en een item over lifestyle te vinden.

[hr=2]#3b91c3[/hr]

Nieuws


Aanslag op de Koningin eist 7 levens

Waarschijnlijk heeft iedereen het donderdag al gezien, de aanslag op Koningin Beatrix en de rest van de koninklijke familie.

Deze aanslag heeft 17 slachtoffers gekost waarvan 7 mensen zijn overleden (inclusief de dader).

Een reconstructie over deze gebeurtenis is hier te vinden.

Over de precieze toedracht van deze aanslag is nog niks bekend en zal waarschijnlijk alleen nog maar over te speculeren zijn aangezien de dader op vrijdagochtend is overleden.

Ook de koningin en de gehele familie waren diep geschokt door dit incident en koningin Beatrix heeft 's avonds nog het Nederlandse volk toegesproken middels een televisieboodschap die
te zien is.

Het kwam als een klap voor iedereen en bijna heel Nederland heeft dit ongeluk LIVE op televisie zien gebeuren wat ook vele Nederlanders zeer zeker heeft geschokt.

Over de precieze datum van een officiële herdenking voor dit ongeluk wordt nog druk overlegd, maar op vrijdagavond al was er in de Grote Kerk in Apeldoorn een herdenkingsdienst voor alle slachtoffers van dit ongeluk en is operagebouw Orpheus in Apeldoorn ingericht voor slachtofferhulp voor hen die over dit incident graag willen praten en/of geestelijk geraakt zijn en graag hulp willen.

Ook zijn er op internet al vele condoleanceregisters geopend en zo ook een heuse condoleance-hyves!

Dit is een gebeurtenis die heel Nederland, maar qua nieuws ook zeker de wereld, heeft geschokt en niet snel vergeten zal worden, vooral niet door hen die dit hebben gezien.

Waarschijnlijk zullen we binnenkort meer over het motief van de dader voor dit ongeluk weten.

De 38-jarige man Dhr. Karst Tates uit Huissen, die verdacht werd van de aanslag op de koninklijke familie, is in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.58 uur in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

De gehele OWN redactie wil hierbij de kans nemen om iedereen die direct of ondirect bij deze tragedie betrokken was, veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Koninklijke familie op ziekenbezoek

Afgelopen Zaterdag is de Koninklijke familie op ziekenbezoek gegaan bij de slachtoffers van het ongeluk wat afgelopen Donderdag op Koninginnedag zich heeft voltrokken.

Ze spraken ook met familieleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

De koningin ging op bezoek in de Isala Klinieken in Zwolle.

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven bezochten het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Willem-Alexander en Máxima hebben slachtoffers opgezocht in klinieken in Tilburg, Utrecht en Amersfoort.

Nog steeds wordt er veel gerouwd door mensen 3 dagen na het ongeluk.

Bij het monument liggen ondertussen ook al veel bloemen en praat men met elkaar over dit onderwerp.

Waarschijnlijk zal deze gebeurtenis ons allen nog lang bijblijven.







[hr=2]#3b91c3[/hr]



Sport

Carrière Marc Overmars voorbij?

Prof. voetballer Marc Overmars is afgelopen week tijdens een thuiswedstrijd van zijn team de Go Ahead Eagles tegen TOP Oss geblesseerd geraakt aan zijn kuitbeen.

Mocht zijn team de Go Ahead Eagles zich volgende week vrijdag alsnog plaatsen voor de play-offs, dan moet Overmars die wedstrijden zo goed als zeker aan zich voorbij laten gaan. De oud-international zou na dit seizoen stoppen met betaald voetbal.

Als hij dan nog steeds geblesseerd is dan zal dit het bittere eind van zijn carrière zijn.

Ferrari stapt mogelijk uit Formule 1

Max Mosley, baas van de internationale autosportfederatie FIA is in een machtsstrijd verwikkeld geraakt met Ferrari.

Zo wil Mosley volgend seizoen een budgetlimiet invoeren bij de Formule 1.

Hier is Ferrari het niet mee eens en dreigt nu met het stappen uit de Formule 1 als dit plan van Mosley doorgevoerd wordt.



[hr=2]#3b91c3[/hr]



Lifestyle

KORT BERICHT - Voormalig Goldstrike-medewerker maakt massief gouden iPhone!

De Britse designer Stuart Hughes heeft naar eigen zeggen de eerste massief gouden iPhone 3G ter wereld gemaakt. Hughes heeft de extra kostbare smartphone bovendien met diamanten versierd.

De Brit heeft voor deze 22ct Solid Gold iPhone 3G Diamond niet alleen 22-karaats goud gebruikt. Het Apple-logo op de achterkant is verfraaid met 53 diamanten. De kostbare materialen maken deze speciale iPhone er niet goedkoper op: het gouden mobieltje kost bijna 23 duizend pond, wat neerkomt op 25.680 euro.

Stuart Hughes was eerder al verantwoordelijk voor diverse verguldingen van bekende gadgets, maar dan onder de vleugels van het Britse Goldstriker. Met zijn jongste project opent de Brit uit Liverpool zijn eigen business van onbetaalbare, opgeleukte elektronica. Op zijn nieuwe site zijn, naast de gouden iPhone 3G. ook een paar vergulde Nokia’s en mp3-sticks te vinden.








Chelsea nog in race landstitel

Chelsea is nog steeds in de race om de landstitel.

De ploeg van trainer Guus Hiddink won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Fulham met 3-1 als eindstand.

Chelsea heeft zes punten minder dan koploper Manchester United, dat zaterdag vroeg in de middag al te sterk was voor Middlesbrough (2-0). Chelsea heeft wel een duel meer gespeeld dan de lijstaanvoerder.

We zullen zien wat de rest van het seizoen ons zal brengen.

10 reacties


Recommended Comments

Bij mijn weten is Ferrari het enkel niet eens met het feit dat er door het budgetlimiet twee verschillende competities zullen ontstaat (al

Link to comment

Lekker aangepast toen hij het meldde, Jowx? Of heeft hij verkeerd gekeken? :puh: Mooi stukje, vooral het rubriekje 'Nieuws' vind ik mooi geschreven.

Link to comment
Lekker aangepast toen hij het meldde, Jowx? Of heeft hij verkeerd gekeken? :puh: Mooi stukje, vooral het rubriekje 'Nieuws' vind ik mooi geschreven.
Neuh, ik heb niks veranderd in de rubriek. Naar mijn weten heeft het er altijd gestaan..
Link to comment
Lekker aangepast toen hij het meldde, Jowx? Of heeft hij verkeerd gekeken? :puh: Mooi stukje, vooral het rubriekje 'Nieuws' vind ik mooi geschreven.

Niemand heeft wat veranderd.

Hij is gepubliceerd zoals hij geschreven was.

Link to comment

Hey Haakon, je rubriek ziet er top uit alleen had ik er hier en daar nog wat afbeeldingen bij gedaan om het wat meer op te laten vallen. :)

Link to comment

Lol, Ferrari heeft nooit enkel woord gerept om uit de F1 te stappen. Ik heb gelezen dat als Ferrari uit de F1 zou stappen, dat de F1 desondanks ze eruit stappen gewoon zou blijven bestaan. Ook al is F1 zonder Ferrari ondenkbaar.

Het is niet omdat Ferrari een slechte start heeft gemaakt dat ze nu al gaan uitstappen hoor :7. Bron

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...