Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579812

Editie 136 - Reporter Bulldog


OWN

476 bezichtigingen

gallery_3251_43_21571.gif

Deze rubriek is geschreven door

Sa_bulldog!

En alweer de derde rubriek. Wat gaat het toch snel. Deze week heb ik weer het een en andere beleeft. Toch kan ik niet alles vertellen, want dan ben ik snel uitverkocht met de verhalen. Ik maak nieuwe dingen mee, maar ook oude. Soms is het tijden rustig en soms is het zo druk als maar wezen kan. Dit keer wil ik het gaan hebben over een Water ongeval in Loppersum, maar ik wil dit keer beginnen met de opendag van de KNRM.

Opendag Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

GTAGames.nl afbeelding
Smorgens omstreeks elf uur werd ik aangesproken door een collega. Hij vroeg als ik nog naar de opendag van de KNRM ging. Ik zei dat ik dat niet wist, Omdat ik nog niet had geslapen en bezig was met het schrijven van mijn Rubriek. Ik vroeg toch maar aan hem als hij ook heen ging. Hij wist het nog niet zeker, omdat hij geen vervoer had en niet op de fiets wou. Het is tenslotte een dikke twintig kilometer fietsen en als er een melding komt ben je nooit op tijd terug. Na even te hebben nagedacht besloot ik hem te vragen als we dan maar samen zouden gaan. Ik was daar tenslotte nog nooit geweest en het leek me wel leuk. Na een kleine vijf minuten overleg over hoe laat we zouden gaan besloten we om niet zo moeilijk te doen, maar gewoon gelijk naar de opendag te gaan. Aangekomen bij het gebouw van de KNRM was het een aardige drukte. Mensen stonden in de rij te wachten tot ze op het schip van de KNRM mochten. Wij besloten ook maar om een kaartje te halen zodat we mee mochten. Voor mij was het de eerste keer dus ik was wel nieuwsgierig over hoe het allemaal zou gaan. Ik hoorde wel dat we op zee zouden gaan. Dat was dus wel even spannend. Na een kwartier besloten we maar om wat te gaan eten. We liepen het gebouw van de KNRM binnen voor een lekkere gehaktbal.
GTAGames.nl afbeelding
Nadat we een gehaktbal hadden gehaald liep ik terug naar ons tafeltje die we ons vlug hadden toegeëigend. Op dat moment kwam er nog een Collega van ons om de hoek lopen. Hij vroeg mij hoe het ging. Ik zei dat het goed ging en met die andere jongen daar was. Hij zei geef mij maar vlug die gehaktbal dan eet ik hem op. We lachten en toen kwam de andere collega weer de hoek om.We hebben een tijd staan praten in de velle zon, want we moesten nogal lang wachten. Ik schat dat we in totaal zo'n 3 uur hebben gewacht voor we konden meevaren. Maarja het was de moeite wel waard. Eenmaal op zee verneem je de kracht van de zee. En het schip wat er makkelijk doorkomt en wat ook veel harder kan dan een gemiddeld schip. We draaien en we kregen een nood stop als voorproefje en ik had een kletspoot door het water wat over de zijkant was gekomen, maar ik had het er allemaal voor over. Het was een hele leuke dag met een schitterende resultaat met de foto's.

Water Ongeval Loppersum

GTAGames.nl afbeelding
Het is maandag avond vier mei. Het was een drukke dag want we hadden ook de dodenherdenking nog maar kort achter de rug als mijn pieper afgaat en ik er vanaf kan lezen dat er een auto te water is geraakt in Loppersum. Vlug op Google maps gekeken waar het ongeveer was en op dat moment gaat ook de telefoon. Het is een collega. Zijn auto is kapot en hij heeft geen vervoer, dus hij vraagt als hij kan meerijden. Ik zeg dat het geen probleem is en ik binnen een minuut voor ze deur sta. Zo gezegd zo gedaan. Ik zie hem al bij de straat staan als ik aankom. Hij stapt in en ik geef flink gas. Op de rotonde komen we de duikers van onze kazerne tegen waar we dan ook achter komen te zitten. Dat scheelt een heel stuk, want nu kunnen we lekker doorscheuren achter de duikers aan. De weg is op deze manier vrij en geen irritante mensen voor ons, maar de pret duurt niet lang want nog geen kilometer verder komen we bij een flitspaal waar ik dan ook even hard op de rem moet trappen om niet geflitst te worden. Op dat moment zien we de duikers in de verte verdwijnen. We moeten nog een klein stukje en dan kan ik het gas weer intrappen. Helaas zie ik voor me de auto's alweer invoegen die aan de kant zijn gegaan voor de wagen van de brandweer. Ik baal als een stekker, want nu zit ik dus precies achter een auto die alle tijd van de wereld heeft, en laat ik dat nou niet hebben. Na twintig meter achter de auto te hebben gezeten had ik het wel gehad. Over de doorgetrokken streep met honderd negentig km per uur drie auto's ingehaald over een lengte van tweehonderd meter. We zaten weer achter de duikers en we konden dan ook rustig adem halen. Ter plaatse stonden er alweer een aantal brandweerwagens en ook politie was er alweer in overvloed. Een omstander had gelukkig de man uit de auto kunnen trekken en het ambulance personeel was met de man bezig. Het zag er niet best uit. Ik hoorde van wat jongens naast ons dat het waarschijnlijk om een brandweerman ging die in de auto zat.
GTAGames.nl afbeelding
Al vlug vertok de Ambulance met de man en ook de trauma team was ter plaatse die er achteraan ging met toeters en bellen. We besloten de foto's nog niet te publiceren op de website in verband met respect voor de familie van het slachtoffer. De hele brandweer stoet die ter plaatse was geweest is naar de kazerne gegaan om na te praten over het ongeval. Het is toch niet elke dag dat je je eigen collega op straat ziet liggen en er niet te best aan toe is. Ook de politie was ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. Ik en een collega besloten om nog even langs de kazerne te rijden en huiswaarts te keren. Bij de kazerne aangekomen zagen we alle brandweer auto's staan. We besloten ze met rust te laten en huiswaarts te keren. De volgende dag konden we horen dat het allemaal wel meeviel en de man gelukkig verder geen ernstige verwondingen had opgelopen. Het was toch wel raar dat de Ambulance en Trauma Team zo'n haast hadden gemaakt om naar het ziekenhuis te komen. Maar dat was achteraf. Het is gelukkig allemaal met een sisser afgelopen.

Voor meer foto's van dit ongeval. Klik

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...