Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579956

Editie 137 - De Tien


OWN

655 bezichtigingen

gallery_3251_43_13007.gif

Deze rubriek is geschreven door Zamg0d1 en de opmaak door Kloep!

10. Korn

GTAGames.nl afbeelding
Deze band vind ik ronduit verschrikkelijk. Ik heb het niet veel gehoord. Maar wat ik heb gehoord is schreeuwen en daar blijft het bij. Daarom dus deze trieste 10e plaatst. De band komt uit Californië en worden gezien als de grondlegger van het 'Nu-Metal'-genre. Tegenwordig mixen ze Nu-Metal met Industrial Metal. Wat goed klinkt. Alleen de zang is heel erg minder. De groep zelf heet oorspronkelijk L.A.P.D. (Love and Peace Dude/Laughing As People Die).

9. Slipknot

GTAGames.nl afbeelding
Slipknot... Ik zoek op Wikipedia naar informatie kom ik dit tegen 'Slipknot (tijdschrift), een Brits tijdschrift over breien'. Ik schoot in de lach. En nu even over de band. Ik vind dit op zich nog redelijk mooie muziek maar het komt nou net niet boven de rest uit. De band is precies even oud als mij, 14 jaar. De band is begonnen in Iowa (VS). De band is opgericht voor bassist Paul Gray, percussionist Shawn Crahan en (voormalig) zanger Anders Colsefni. In elke clip en optreden zie je ze met maskers op. Meestal kiezen ze een nieuw masker bij elke show. Het idee om maskers te dragen komt van Shawn (nu percussionist) tijdens een repetitie toen hij met een clownmasker de hele tijd aan het drummen was. De leden vonden het iets hebben dus hebben alle leden een masker ontworpen. En zelfs de dag van vandaag hebben ze allemaal nog een masker. Als ze hun maskers omdoen "stappen ze in de wereld van Slipknot". De band heeft dit plekje verdiend.

8. Linkin Park

GTAGames.nl afbeelding
Linkin Park is meer een mix van Engelse Rap en metal. Ze hebben meerdere namen gehad. In het begin(1996) tot 1998 was dit Xero. Van toen tot 1999 was dit Hybrid Theory. Sindsdien is het Linkin Park. Deze naam is het beste als je het mij vraagt. Linkin Park heeft sinds het begin al 50 miljoen albums verkocht en twee Grammy's gewonnen. LP heeft dit plekje echt verdiend. Ik vind ze niet geweldig maar nog wel mooi. Ik vind het geen echte metal/rock. Dit komt omdat er ook nog veel rap in zit verwerkt wat ik zelf niet al te mooi vind.

7. Volbeat

GTAGames.nl afbeelding
Ik had echter nog nooit van deze band gehoord tot op twee dagen geleden. Ik hoorde het van een vriendin die naar een concert van de gaat binnenkort. Volbeat is een Deense heavy metalband die pas 8 jaar bestaat. Als je een echte Pokémon fan bent moet de naam Volbeat je wel bekend voorkomen, bekijk dit maar eens. Even terug over de band. Volbeat heeft meerdere awards gewonnen. De volgende awards zijn gewonnen: Best Live Band, Steppeulven, Danish Radio Award, Beste Debuutalbum - The Strength / The Sound / The Songs, Best Album - Rock the Rebel / Metal the Devil. Verder maken ze mooie muziek. Zoek maar eens op youtube. Ze hebben dit plekje echt verdiend.

6. Bon Jovi

GTAGames.nl afbeelding
Er is maar één liedje hiervan wat ik echter luister. Ook een van hun grootste hits. Er zijn tussen 1980 en 1990 ruim 90 miljoen albums verkocht over heel de wereld. Ze zijn begonnen in New Jersey sinds 1883. De naam komt van de zanger/gitarist Jon Bon Jovi. Wie onderhand alweer 47 jaren oud is. Wat je echter niet zou zeggen als je zijn foto bekijkt. Hierop ziet hij er nog erg jong uit.

5. Guns 'n Roses

GTAGames.nl afbeelding
Ik heb deze band leren kennen doordat het een keer optrad in de Goffert, te Nijmegen. Ik kon thuis meegenieten van de muziek, en vond het prachtig. Ik luister dit weinig, maar vind het wel erg mooi. Ik luister alleen 'Welcome to the Jungle'. Deze band is opgericht in Los Angelos in 1985. De band bestond oorspronkelijk uit Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan en Steven Adlen.

4. Metallica

GTAGames.nl afbeelding
Deze band heb ik leren kennen door het liedje The Day That Never Comes. Ik heb het liedjes eens van een klasgenoot gekregen en sindsdien is dat het enige liedje dat ik echt luister. Maar veel liedjes hebben dezelfde stijl, qua zang tenminste, vind ik zelf. De band is al sinds begin jaren '80 de bekendste in de Metal-Genre. De band komt zelf uit de Verenigde Staten. Zelf luister ik dit niet zo heel veel maar ik vind het wel prachtige muziek. Ze hebben een eigen Youtube-Kanaal waar elke video herkenbaar is doordat er alleen previews staan met tekst dat je naar Metallica.com moet gaan voor de clip. Best wel irritant maarja, we moeten ermee leven.

3. Iron Maiden

GTAGames.nl afbeelding
Deze band ken ik niet zo goed. Ik hoor dit altijd als ik bij een collega in de auto zit. Ik vind het goede muziek en een voorbeeld van Metal. Het is geen echte dans muziek, en dat is nou metal. De band heeft ruim 100 miljoen albums verkocht over de hele wereld. Je kunt de bandleden echt oudjes noemen. De oudste is maar liefst 57 jaar! Wat erg oud is voor een leven in de Metal-wereld. De derde plaats heeft de band echt verdiend.

2. Emigrate

GTAGames.nl afbeelding
Emigrate was een soloproject van de Duitse gitarist uit Rammstein, Richard Zven Kruspe. De band heeft iets bijzonders... In sommige liedjes, zoals
kun je de ritmes van Stein um Stein terugvinden. Jullie kunnen dan wel klagen, maar Richard heeft beide liedjes zelf geschreven. Zo maakt het dus niets uit. Wat ook uniek is aan Emigrate is dat Richard naar de VS is verhuist en je dit heel erg goed kunt terughoren in de stem. Je hoort geen Duits accent meer terug. Buiten alle bijzonderheden is het mooie muziek. Daarom dit mooie plekje.

1. Rammstein

GTAGames.nl afbeelding
Dit is mijn favoriete band. Het eerste nummer is '
', dit lied is gemaakt ter na gedachtenis aan het vliegtuigongeluk in de vliegbasis Rammstein-Miesenbach in Duitland. Ongeveer 80 toeschouwers kwamen hiermee om het leven. Honderden raakten gewond. De concerts zijn vrijwel altijd met prachtige pyrotechnieken in elkaar gezet. Dit is allemaal gecoördineerd door Till Lindeman (zanger). Zelf vind ik dit de beste band en daarom staat deze op nummer 1.
Hey, welkom bij deze De Tien. Deze week is Kloep afwezig, dus neem ik (zamg0d1) het deze keer van hem over. We gaan het houden over Metalbands. Welke vind ik nu echt de beste? Je leest het hier.

12 reacties


Recommended Comments

4. Metallica

GTAGames.nl afbeelding

Deze band heb ik leren kennen door het liedje The Day That Never Comes.

Och och och. Metallica was al legendarisch, ver voor hun laatste album. Je had ze al moeten kennen!

Link to comment
4. Metallica

GTAGames.nl afbeelding

Deze band heb ik leren kennen door het liedje The Day That Never Comes.

Och och och. Metallica was al legendarisch, ver voor hun laatste album. Je had ze al moeten kennen!

Je moet mij niet vragen wie ze zijn, geen idee.

Link to comment
bagger tien.

Kritiek is prima, maar onderbouw het alstublieft ook even. Dan weet de redactie wat er 'bagger' aan is en wat we er aan kunnen doen om het volgende week weer top te maken.

Link to comment
4. Metallica

GTAGames.nl afbeelding

Deze band heb ik leren kennen door het liedje The Day That Never Comes.

Och och och. Metallica was al legendarisch, ver voor hun laatste album. Je had ze al moeten kennen!

Ik kende ze al wel :Y Maar luisterde het nooit :$ :engel:

Leuk onderwerp Zamg0d1. Jammer dat The Oceans stopt, ik zou graag meer van jou willen zien.

Ik heb me al meerdere malen aangemeld bij OWN. Het gebrekkige ABN is het punt :-(

Wel goed, maar veel bands zijn niet echt metal. Korn wel maar GNR is een volbloed rockband. Bon Jovi ook. Ik snap niet hoe je >>DIT<< metal kan noemen. Dit is goede rock.

Ik heb het uit deze lijst gehaald.

Korn op 10
Link to comment

Metallica kan wat mij betreft een stuk hoger, de nummers uit de jaren 80 zijn een stuk beter dan die rommel van Death Magnetic. Daarnaast mis ik mijn favoriete metal band: Megadeth. Verder redelijke lijst, en redelijke beschrijvingen maar ook niet meer dan dat.

Als je het ABN verbeterd wordt het al een stuk beter want je schrijfstijl is echt niet slecht.

P.S. het is 'het genre' en niet 'de genre'.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...