Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579284

Editie 137 - Nieuws, Sport, Lifestyle


OWN

382 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door -Haakon-!

Wekelijks is in deze rubriek het belangrijkste nieuws, sportnieuws en een item over lifestyle te vinden.

[hr=2]#3b91c3[/hr]

Nieuws

Tamil Tijgers definitief (?) verslagen



GTAGames.nl afbeelding
Amman - De Sri Lankaanse president Mahinde Rajapaksa heeft zaterdag de overwinning uitgeroepen in de strijd tegen de separatistische Tamil Tijgers.

Jarenlang heeft het Sri-Lankaanse leger gestreden tegen de Tamil Tijgers en heeft vandaag succesvol de Tamil tijgers verslagen.

Het leger heeft het toch al minieme gebied dat de rebellen nog in handen hadden, nog verder verkleind. De Sri Lankaanse president Mahinda Rajapakse heeft de overwinning al opgeëist.

Het Sri Lankaanse ministerie van Defensie voegde eraan toe dat de nog vechtende Tamil Tijgers zich voorbereiden op een massale zelfmoord. Ook volgens familieleden van rebellenleiders maakt de afscheidingsbeweging zich op voor een laatste slag tegen het leger.

Korte tijd later maakte de Sri Lankaanse staatsomroep SLBC melding van een explosie in een bunker waar de top van de Tamil Tijgers zou hebben verschanst. Iedereen in de bunker is waarschijnlijk omgekomen, aldus de omroep.

Politie slaat homoparade Moskou neer



GTAGames.nl afbeelding
Moskou - De Russische oproerpolitie heeft zaterdag in Moskou een homoparade opgebroken, voorafgaand aan de finale van het Eurovisiesongfestival.

De betoging was verboden door de autoriteiten, maar demonstranten gingen toch de straat op.

Tijdens de korte demonstratie riepen de deelnemers leuzen als ''Homofobie is een schande voor Rusland'' en ''Gelijke kansen voor iedereen''. Homofobie is wijdverspreid in Rusland.

Moskou stelde tot 1993 dat homoseksualiteit een misdaad is en tot 1999 dat homo's geestesziek zijn. Veel Russen vinden homoseksualiteit nog altijd een schande.

Mens-op-mensbesmetting Mexicaanse griep



GTAGames.nl afbeelding
Tokyo - De Mexicaanse griep is voor het eerst in Japan overgedragen van mens op mens. Drie scholieren uit de miljoenenstad Kobe hebben de ziekte onder de leden, terwijl ze niet in het buitenland zijn geweest.

Dat zei de Japanse minister van Gezondheid Yoichi Masuzoe zaterdag. Vijf schoolgenoten van de patiënten worden nog onderzocht op het virus. Negen scholieren uit de nabijgelegen stad Osaka hebben mogelijk ook de Mexicaanse griep opgelopen.

Japan is het tweede land in Azië waar de ziekte overgaat van mens op mens. Eerder was dat het geval in Zuid-Korea. Ook in Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Mexico en de Verenigde Staten hebben patiënten anderen besmet met de Mexicaanse griep.

[hr=2]#3b91c3[/hr]



Sport

Etappezege Giro voor Kanstantsin Siutsou



Konstantin Siutsou heeft zaterdag de achtste etappe van de Ronde van Italië gewonnen.

De Wit-Rus, rijdend voor de Columbia-ploeg, ontsnapte in de slotfase van de rit over 209 kilometer door Lombardije, van Morbegno naar Bergamo, uit de groep met de favorieten en bleef vooruit.

De voorsprong was uiteindelijk 21 seconden. Zijn rappe Noorse ploeggenoot Edvald Boasson Hagen, die vrijdag als eerste eindigde, won de sprint van de achtervolgers.

Hij versloeg onder anderen Danilo di Luca. Deze Italiaan behield de roze leiderstrui. Hij heeft in de algemene rangschikking nu 0.13 voorsprong op de Zweed Thomas Lövkvist.

A1GP verruilt Zandvoort voor Assen



GTAGames.nl afbeelding
De A1GP verruilt volgend jaar de duinen van Zandvoort voor de heide in Assen. De organisatoren van het autosportwereldkampioenschap voor landenteams hebben een vijfjarig contract gesloten met het TT-circuit in de Drentse plaats.

Premier Jan Peter Balkenende maakte dit zaterdag tijdens een bezoek aan het circuit bekend.

De A1GP deed de afgelopen drie seizoenen steeds Zandvoort aan. De eerste race in Assen vindt plaats in het weekeinde van 14 tot en met 16 mei in 2010.

Premier League blijft onderin spannend



GTAGames.nl afbeelding
De strijd om de landstitel in Engeland is beslist, maar onderin blijft het ongemeen spannend.

Hull City en Middlesbrough pakten beide een punt, Newcastle United verloor op eigen veld van Fulham. Ook West Bromwich Albion en Sunderland zijn nog niet zeker van lijfsbehoud.

De onderste drie ploegen degraderen uit de Premier League. Die plekken worden momenteel ingenomen door West Bromwich Albion (20e), Middlesbrough (19e) en Newcastle United (18e).

[hr=2]#3b91c3[/hr]



Lifestyle

Griekenland wil verbod op hoge hakken



GTAGames.nl afbeelding
Manolo Blahniks, Christian Louboutins of een Nederlands paar van de hand van Jan Jansen: de meeste vrouwen zouden een moord doen voor zo’n stylish stel stiletto’s. Maar de schoentjes blijken ook een minder fraaie kant te hebben.

Hoge hakken zouden namelijk een wezenlijk gevaar vormen voor de vele historische gebouwen die Griekenland rijk is. De stiletto’s zouden kostbare marmeren vloeren en vloeren van vergelijkbaar steen beschadigen.

AFP meldt dat Griekenland daarom een verbod wil op de schoenen in theaters van de oudheid. Kauwgum en dranken wachten hetzelfde lot.

Uit een wetsontwerp van de Griekse minister van Cultuur, Antonis Samaras, blijkt dat overtreders van het verbod het risico lopen uit het etablissement verwijderd te worden. Bij ernstige gevallen kan zelfs strafvervolging volgen.

Bezoekers die zich onbehoorlijk gedragen of dronken zijn worden, als het aan de minister ligt, in de toekomst ook strenger aangepakt.

De noodzaak van een strengere aanpak van bezoekers bleek twee jaar terug wel weer. Tijdens een schoonmaakactie van het Akropolis werd toen 27 kilo kauwgum verwijderd.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...