Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579775

Editie 143 - Yme's Column


OWN

375 bezichtigingen

gallery_13783_45_2136.gif

deze rubriek is geschreven door: Ymosky!

[hr=3]#3b91c3[/hr]De stelling van vorige week:

Vorige week ging het in deze rubriek over de zogenaamd "zwembadpedo", een ontuchtzaak die aan het licht is gekomen door de computer-reparateur. De stelling was: "De computer reparateur deed er goed aan om deze ontuchtzaak aan te geven bij de politie!". Hierop waren in totaal 12 stemmen, verdere uitslag zie je hieronder.

poll_editie_142.png[hr=3]#3b91c3[/hr]

GTAGames.nl afbeelding
Je kunt het deze week niet gemist hebben, het overlijden van "The King of Pop" Michael Jackson. Op 50-jarige leeftijd overleed de popzanger aan een hartaanval, waarschijnlijk door een overdosis aan pijnstillers. In het begin van de jaren '80 was Michael Jackson een van de grootste popsterren. Met bijna 108 miljoen verkochte exemplaren is zijn album "Thriller" het best verkochte album aller tijden.

Duizenden fans rouwen om hem, hun idool is overleden, een symbool een groots persoon is heengegaan. Ik denk overigens dat AEG Live ook pijn heeft, een leegte voelt, maar dan op een andere plaats..

De verder verklaringen, gedachtenissen, herdenkingen, verdachtmakingen en herinneringen aan de "goede oude tijd" laat ik graag aan anderen over die er wel verstand van hebben, in deze column wil ik het even hebben over "media-aandacht"...

Onder andere op het GTAforum werd de vraag gesteld waarom het overlijden van Michael Jackson nu zoveel media-aandacht krijgt. Verdiend hij dit, is een popster belangrijker dan die duizenden anderen die dagelijks overlijden? Eigenlijk zou je zeggen van niet, ieder mens is immers even belangrijk of onbelangrijk. Een vreselijk irritant stemmetje, waar ik eigenlijk niet naar wil luisteren, fluistert het in mn oor... "Geld, het draait allemaal om geld". Zou dat waar zijn? de kans is groot, met een nieuwsbericht brengen over de kat van de buren die verkracht is door de hond van de andere buren verdien je nu eenmaal niet veel...

Aan de andere kant, wat is de media... wie bepaald of het nieuws belangrijk is? De "media" is niet 1 persoon, maar een heleboel personen. Als die allemaal het nieuws belangrijk vinden dan mag je er toch zeker wel vanuit gaan dat het nieuws ook echt belangrijk is?

GTAGames.nl afbeelding
Bij de TV kun je stellen dat degene die "achter die camera" zit bepaald welk nieuws wij te zien krijgen. Maar het internet dan? verschillende websites waren na het overlijden van Michael Jackson compleet overbelast door de vele bezoekers. En daarin is iedereen toch vrij om wel of niet te kijken, dus toch wel belangrijk? Natuurlijk zijn er veel meer mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn, maar geld dat niet voor al het nieuws? Zijn er dan werkelijk zoveel mensen geïnteresseerd in de Navo en Rusland die weer samenwerken, dat er gewonde Nederlanders zijn in Uruzgan en dat je nu ook niet-Latijnse letters kunt gebruiken om een website met .eu te registreren? daar horen we niets over...

[hr=3]#3b91c3[/hr]Is de media-aandacht die Michael Jackson krijg terecht?

[hr=3]#3b91c3[/hr]Geef hierboven je keuze aan door op "Ja" of "Nee" te klikken. In de volgende editie zal de uitslag hiervan weer in deze rubriek te vinden zijn.

Owjah, en wel wat meer stemmen dan vorige week he...

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...