Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579266

Editie 147 - In Your Opinion


OWN

430 bezichtigingen

gallery_13783_45_6435.png

deze rubriek is geschreven door: Ymosky!

[hr=3]#3b91c3[/hr]De stelling van vorige week:

Een andere naam, dezelfde inhoud! De naam "Yme's Column" is vanaf deze week gewijzigd naar "In Your Opinion". Ik vind de nieuwe naam wat meer passen bij de inhoud van deze rubriek, hopelijk blijft met deze naamswijziging mn kat wel in leven... Voor een echte column kun je deze week onderaan deze editie terecht bij "Fiegel's Column".

De vorige week konden jullie in een "wat minder serieuze" versie van de rubriek aangeven of je wel of niet graag op vakantie gaat! Zoals je hieronder kunt zien is dat bij de meeste mensen toch wel het geval.

polleditie146.png[hr=3]#3b91c3[/hr]

In de vorige editie van deze rubriek ging het over vakantie, dit keer gaan we het eens over school, die vervelende periode tussen de vakantie's in zegmaar.. En dan heb ik het niet over het oude vertrouwde klaslokalen met een leraar voor de klas, krijtbord of whiteboard aan de wand en tafeltjes en stoeltjes maar over het zogenaamde "online leren". Tegenwoordig kun je alles gewoon thuis doen. In je eigen rustige omgeving, met je favoriete muziek, en drankje bij de hand en zonder een degelijke, doch oersaaie docent voor de klas. Door middel van e-mail, sms, of gewoon via de post houd je contact met je docenten. En je kunt ook nog meerdere studie's tegelijk doen, of naast je studie asperges gaan steken, bloemen gaan snijden of kranten bezorgen. Ideaal, toch?

GTAGames.nl afbeelding
Nou.. niet helemaal.. Uit een onderzoek, wat onder honderd op afstande lerende studenten gehouden werd, blijkt dat veel mensen er helemaal niets aan hebben. Waarbij blijkt dat juist die "oersaaie docent" ook degene is die in de gaten houd of jij niet zit te slapen tijdens de les en oplet of je huiswerk op tijd af is. Om het even netjes te zeggen: bij online studeren ontbreekt het toezicht. De onderzoeker geeft toe dat het resultaat niet helemaal onverwacht is. Ergens is het inderdaad wel logisch.. Wanneer op jouw bureaublad het logo van Office Word broederlijk naast dat van GTA IV staat is de verleiding wel erg groot, zeker "als het voorlopig nog niet af hoeft". Uiteindelijk hang het slagen van je studie, opleiding of cursus voor een groot deel af van je eigen motivatie. Wanneer je toekomst er mee staat of valt zal dat een extra prikkel zijn om goed je best te doen. Maar zelfs dan, als de studie belangrijk is, blijkt het erg moeilijk te zijn om zonder toezicht de studie goed af te ronden.

Wees eens eerlijk, misschien heb je al eens een studie op afstand gedaan of zul je het ooit doen. Maar zou het lukken? Of zou je juist ontzettend falen? Misschien lukt het alleen wanneer je de studie werkelijk hard nodig hebt, en zeker in deze van economische teruggang kan het wel eens zijn dat je een studie hard nodig hebt. Of is juist een sms'je van de LOI "Kom op, nog even doorzetten" hetgeen wat ervoor zorgt dat je studie gaat slagen?

[hr=3]#3b91c3[/hr]Online studie: zou het je lukken?

[table=simple]• Ik denk van wel| :Y

Ik denk van niet| :N

Ik weet het niet| :?

bekijk de tussenstand| :)[/table][hr=3]#3b91c3[/hr]In de volgende editie van deze rubriek zal de uitslag worden vermeld.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...