Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 149 - Reporter Bulldog


OWN

465 bezichtigingen

gallery_3251_43_21571.gif

Deze rubriek is geschreven door

Sa_bulldog!

Deze week komt Reporter Bulldog een dag te laat, maar beter laat dan nooit toch? Het zit namelijk zo dat er veel luie honden op de wereld rondlopen. En daar ben ik er helaas één van. Maar niet getreurd, want wat ik beloof doe ik alsnog. Deze week praten we over Delfsail.Dit is het festival wat zich heeft vier dagen lang heeft afgespeeld in mijn stad. Daarnaast hebben we deze week een gast in Reporter Bulldog en het gaat om onze Moderator Flitskikker, maar hier ga ik verder niks over uitlaten. Veel lees plezier alsnog!

Hoe druk het is tijdens Delfsail

GTAGames.nl afbeelding
Ik kan hier niet echt een persoonlijk verhaal van maken, maar ik zal me best doen om zoveel mogelijk te vertellen over dit geweldig festival. Ten eerste is het één van de grootste Europese feesten. Het begint allemaal met het binnenkomen van de Tallships (zie foto). Toen ik zelf foto's wou gaan nemen van de binnenkomende schepen wist ik niet wat ik zag. meer als duizend auto's stonden langs de weg geparkeerd. Auto's konden zich er nog maar met moeite doorheen wurmen en zo was ik daar ook een van. Een beetje geïrriteerd, maar gelukkig kwam ik er uiteindelijk doorheen. Toen ik eenmaal die pier wou oprijden stond die ook helemaal vol met auto's en aan de achterkant van de pier dicht bij de ingang van de haven zag het zwart van de mensen. Ik parkeerde me auto achteraan en ging het stuk maar te voet afleggen. Toen ik eenmaal was aangekomen bij het einde van de pier kwam net het eerste schip binnen. Ik maakte vlug een paar foto's en ging er daarna rustig bij zitten. Het volgende schip wat binnenkwam was de Bounty. Mensen die de film The pirates of the caribbean hebben gezien weten wel over welk schip ik het heb. Nadat ik ook vanaf de pier daar een paar foto's van had gemaakt ben ik terug gegaan naar de haven om daar de binnenkomende schepen te fotograferen. In de daarop volgende dag was het weer een drukte. Op de nieuws pagina stond dat er de eerste dag maar liefst 250.000 mensen in de haven waren geweest om een kijkje te nemen naar de schepen en de andere dingen die er te doen waren.

GTAGames.nl afbeelding
De eerste dag was voor mij al niet super goed verlopen. Overal stond politie en verkeersregelaars en met de auto kwam je er gewoon niet doorheen. Dat was ook de reden dat ik al op de eerste dag besloot om een fiets te kopen. De tweede dag ging ik dus op de fiets en dat was een stuk makkelijker. Na weer een aantal uur te hebben rondgelopen en gezocht te hebben naar vrienden gaf ik de moed maar op. Telkens als ik mensen zag die ik kende verdwenen ze weer in de massa van mensen. Ik kon niemand vinden en de telefoons leken wel dood. Niemand kon zijn of haar telefoon horen en pas nadat het festival was afgelopen belde mensen mij terug. Hey ik zag dat je gebeld had. Ja dat had ik inderdaad, maar dat was toen een beetje te laat. Ook om die reden ben ik de derde en de vierde dag niet naar de haven geweest. Ik vond het persoonlijk nogal te druk en ik had het eigenlijk wel een beetje gezien. Kwa incidenten was het festival gelukkig rustig verlopen. Er waren geen grote ongelukken gebeurt en ook is de brandweer de in de haven zelf klaarstond, maar twee keer uitgerukt en dit voor assistentie van ambulances.

GTAGames.nl afbeelding
De laatste dag was ik erg vroeg wakker en de eerste schepen waren alweer de haven aan het verlaten. Op dat moment besloot ik om toch maar weer voor één keer terug te keren naar de pier om een paar mooie foto's te maken van de schepen die de haven gingen verlaten. Eerst ben ik naar onze eigen haven gegaan en daar heb ik twee schepen op de foto gezet die vertrokken. Een uur later vertrok er weer een schip en die heb ik op de foto gezet toen ik weer op de pier was. Het was niet zo druk als op het begin, maar het was bijna een vergelijkbare situatie. Ik moet zelf persoonlijk zeggen dat het een mooi festival is, maar ik werd helemaal gek van de toeristen.

Voor meer foto's van de schepen en het feest zelf in betere kwaliteit klik klik en klik

Emoe Kobus ontsnapt uit weiland

Geschreven door Flitskikker

GTAGames.nl afbeelding
Zuid Holland - Ik kwam dinsdagochtend mijn bed uit om die middag weg te gaan. Mijn broertje zei dat er politie en dierenambulance in de straat stonden. Naast ons huis ligt een weilandje waar dieren lopen, dus ik dacht dat het wel weer een paard zou zijn die in de sloot was gevallen.

Dit bleek niet het geval toen er naast onze tuin opeens een emoe (een soort struisvogel) liep. Het dier, Kobus genaamd, bleek te zijn ontsnapt door waarschijnlijk over de sloot te springen die het weiland en het voetpad naast onze tuin scheidt. De politie, de dierenambulance en inmiddels toegestroomde omwonenden stonden verbaasd te kijken hoe het beest een en weer liep naast het voetpad. Op het dier aflopen en hem vangen was niet zo gemakkelijk, aangezien emoes nogal gevaarlijk zijn. De eigenaresse werd er bij gehaald. Een agent vroeg aan mijn ouders om een stuk brood om het dier mee te lokken naar de ingang van het weiland. Dit ging goed, totdat het dier zicht kreeg op enkele mensen die stonden te kijken, en er op afrende. Vervolgens ging de eigenaresse het proberen. Het wilde niet echt werken met het stuk brood, dus werd het beest voorzichtig opgetild en naar de ingang van het weiland gebracht, waarna het dier weer vrolijk de wei in liep.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...