Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580021

Editie 149 - Tips van de week


OWN

410 bezichtigingen

gallery_108553_47_10822.gif

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Welkom bij deze nieuwe rubriek! In "Tips van de Week" zullen wij elke week een aantal tips geven over uiteenlopende onderwerpen. In deze rubriek zal je drie tips tegenkomen van de OWN-redactie. Naast deze drie tips is er ook de mogelijkheid voor jullie, de lezers van OWN, je eigen tip publiekelijk te maken. Heb jij dus een tip waarvan jij denkt dat het hele forum het moet weten, laat het dan nu weten! Een tip stuur je in door een PB naar Kloep te sturen. Veel succes en natuurlijk veel plezier met Tips van de Week!







Kloep's Photoshop Tips van de Week:

Heb jij er ook altijd zo'n last van? Je hebt veel te weinig ruimte op je beeldscherm voor al die verschillende venster die je open hebt staan in Photoshop. Of heb jij juist een erg groot document wat in de breedte niet past? Je kunt dan natuurlijk zo'n duur breedbeeldscherm kopen. Ik heb hier een veel goedkopere oplossing. Het heet "Shift+Tab". Probeer deze toetscombinatie maar eens in Photoshop te gebruiken. Alle paletten die je hebt open staan verdwijnen hierdoor. Mis je ze toch te erg? Dan druk je gewoon dezelfde combinatie nogmaals in, en ze zijn weer terug. Dit kan soms erg handig zijn als je in de breedte ruimte te kort komt. Deze tip is getest met Photoshop CS2 en CS3. Beide werkte goed.

[hr=3]#3b91c3[/hr]

Ingezonden Tips:

Deze week zijn er geen ingezonden tips.

Denk eraan, stuur al je tips naar Kloep!

David's SAMP Scripting Tip van de Week:


Aangezien het SA-MP scripten steeds meer opkomt en dus ook meer beginnende scripters aantrekt, is het wel belangrijk dat je een paar dingetjes weet waar je op moet letten. Ten eerste is jouw indentation superbelangrijk, dit houd in dat je goed op je tabs (4 spaties) let. Na elke openingsacolade ({) één tab of vier spaties inspringt, en na elke sluitingsacolade (}) een gelijke hoeveelheid terug gaat. Dit maakt het debuggen veel eenvoudiger. Een tweede beginnerstip die ik nu wil geven is dat je een goede naam voor je variabelen moet kiezen. Wil je bijvoorbeeld een string maken waarin een welkomsboodschap wordt opgeslagen, noem deze dan niet string, maar bijvoorbeeld sWelcomeMessage, waarbij de s voor string staat. Houd dit in de gaten, en je zal merken dat het scripten al veel makkelijker gaat. Veel succes!
Hanneswasco's GTA IV Tip van de Week:


In de fantastische MultiPlayer van GTA IV zal je soms het probleem hebben dat je met meerdere mensen in je team staat te wachten op een goed wapen/body armor/health pick-up. Dan is het altijd elk om beurt wachten tot deze pick-up terug verschijnt, en zo kan je redelijk veel tijd verliezen. Een handige tip is dan dus ook om te wachten op de plek waar de pick-up is, en dan zodra de pick-up verschijnt een stapje opzij te zetten. Zo zal jij de pick-up nemen, en heb je dus weeral een goed wapen of kan je weeral tegen een stootje door de handige Body Armor, en onmiddellijk daarna zal de pick-up opnieuw verschijnen! Zo kan je dus met twee profiteren van één pick-up, en kan je als een team terug verder vechten! Als je alleen bent kan dit natuurlijk ook van pas komen, maar dan alleen bij wapens; zo krijg je dubbel zoveel ammunitie!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...