Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580220

Editie 20 - Actueel


Dutchy3010

534 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blog-33831-1165622041.jpg

Deze rubriek is geschreven door 'Preddy'.

Zondag 3 December

Doden bij vuurwerkexplosie Engeland

Bij een serie ontploffingen in een opslagplaats voor vuurwerk in Zuid- Engeland zijn twee brandweerlieden om het leven gekomen. Zeker twaalf mensen zijn gewond geraakt, van wie enkele ernstig.

Het depot staat in Ringmer in Sussex, zo'n 80 kilometer onder Londen. Een uur nadat brand was uitgebroken deed zich een serie heftige explosies voor. De brand ontstond zondagmiddag om 16 uur.

Boven de opslagplaats waren enorme rookwolken te zien. De brandweer had de brand halverwege de avond vrijwel onder controle. Van de gewonden verkeert niemand in levensgevaar.

Maandag 4 December

Daling Sinterklaasvierders zet door

Het aantal mensen dat aan Sinterklaas doet, is dit jaar vijf procent lager dan vorig jaar. De helft van de Nederlanders viert Sinterklaas. Daarmee zet de daling door die in 2004 is begonnen.

Onderzoeksbureau TNS/NIPO bekijkt sinds 1995 hoeveel Nederlanders het feest van Sint Nicolaas vieren. Vandaag is het pakjesvavond voor 50 procent van de Sinterklaasvierders. De rest kreeg in het weekend al zijn cadeaus.

Nederlanders maken liever gedichten dan surprises (53 om 33%). Aan cadeaus wordt dit jaar gemiddeld 120 euro uitgegeven. Dat bedrag is in de loop der jaren niet erg veranderd. Vorig jaar was dat €125.

Dinsdag 5 December

Deel Amazonewoud beschermd gebied

Een groot stuk van het Amazonegebied in het noorden van Brazilië heeft een beschermde status gekregen. Het gebied is vier keer zo groot als Nederland.

De nieuwe status houdt in dat er bijna geen hout meer gekapt mag worden en dat er streng zal worden opgetreden tegen stropers. Milieu-organisaties spreken van een historisch belangrijk besluit.

Woensdag 6 December

Feyenoord pleit voor voetbalwet

Feyenoord pleit in een paginagrote advertentie in het AD voor de invoering van een voetbalwet om supportersgeweld tegen te gaan. De Rotterdamse club roept sympathisanten op om een petitie op internet te tekenen. Onder de kop 'Vóór Feyenoord, tégen geweld' staan namen van bijna 700 mensen die het plan steunen.

Als de voetbalwet van kracht is, kunnen voetbalfans die zich misdragen via een lik-op-stukbeleid worden gestraft. Zij kunnen een meldingsplicht krijgen als zij een stadionverbod hebben.

Donderdag 7 December

NOVA: Turkije gaf stemadvies D66

Turkse Nederlanders hebben volgens NOVA een dag voor de verkiezingen uit Ankara stemadvies gekregen. Zo'n 200.000 mensen zouden in een e-mail opgeroepen zijn op Koser Kaya van D66 te stemmen.

De e-mails zouden zijn verstuurd uit het ministerie van Algemene Zaken via een computer van een adviseur van een Turkse minister. Koser Kaya kwam met voorkeurstemmen in de Kamer. Veel Turken stemden op haar omdat ze zich niet over de Armeense genocide uitsprak.

Minister Bot heeft de Turkse regering om opheldering gevraagd en wil dat de Turken de herkomst van de mail nagaan. Turkije zegt van niets te weten.

Vrijdag 8 December

VS herdenkt aanval Pearl Harbor

In Amerika hebben veteranen de aanval op Pearl Harbor herdacht. Het is vandaag 65 jaar geleden dat Japanse vliegtuigen de Amerikaanse marinebasis op Hawaii aanvielen. Daarbij kwamen bijna 2400 Amerikanen om het leven.

De herdenkingsceremonie werd bijgewoond door zo'n 500 veteranen. Zij hielden een minuut stilte, precies op het moment waarop destijds gevechtsvliegtuigen de basis bombardeerden. Door de aanval op Pearl Harbor raakte Amerika betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.

Vanwege hun hoge leeftijd weten veel veteranen niet of ze er over 5 jaar nog bij zijn, als er weer een herdenking is.

Zaterdag 9 December

VS levert India kerntechnologie

Het Amerikaanse Congres stemt in met de export van nucleaire brandstof naar India. Het Huis van Afgevaardigden ging gisteren akkoord (330-59),en nu heeft ook de Senaat zijn goedkeuring gegeven.

De levering zal volgens critici leiden tot een nucleaire wapenwedloop in Azië. Maar de Amerikaanse politiek denkt daar anders over. Een van de democraten zegt dat India op een verantwoorde manier met het exportmateriaal zal omgaan.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...