Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579931

Editie 152 - Game On!


OWN

565 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes

Welkom bij Game On van deze week, een totaal andere als jullie gewent zijn maar dat heeft een reden. Vorige week werd ik benadert door ene GTAGijsso met de vraag of hij een recensie mocht schrijven voor Game On over de Game DiRT 2. Aangezien ik in het veleden al meerdere malen geroepn heb dat eigen initiatief de rubriek tot leven houdt heb ik dit natuurlijk niet afgewezen en hier het resultaat. Ik wil GTAGijsso heel erg bedanken en jullie heel veel leesplezier wensen met deze mooie recensie. Ik hoop dat dit aanzet tot meer eigen initiatief.

40912153.png

Voordat je verder leest, waar denk jij aan als je het woord Rally hoort? Modder? Snelheid? Colin McRae? Dat zullen de meeste wel zeggen. Hou je daarvan, dan is deze game echt iets voor je. Maar voordat jij zo erg naar mij luistert, lees even iets meer. Welkom bij deze review van Colin McRae: DiRT 2!

Al is de grootheid Colin McRae nu 2 jaar dood, zijn naam siert de titel van deze game nog steeds. Het zal wel te maken hebben met de naamsbekendheid, maar dit jaar wordt je geleidt door Ken Block (voor de mensen die niet weten wie dat is, schaam je eerst heel diep en ga dan naar YouTube op het op te zoeken!). Jij met je auto (en soms een Co-Driver) racend over een kleine landweg met een veel te hoge snelheid is nog steeds het hoofddoel van het spel, maar om de Amerikanen nog meer aan te spreken staan de Trophy-Trucks nog meer in de spotlights. Het komt misschien ook omdat je voor de rally maar 10 auto's kan kiezen. Codemasters heeft dat expres gekozen zodat de speler een band creert met de auto. Dat werkt wel goed, vooral doordat je nu ook je auto verder kan pimpen. Bijvoorbeeld de lak van Ken Block, een mummie op je dashbord, geweldige donzige dobbelstenen aan je spiegel en zelf de claxon kun je veranderen naar een hoog piepje.

screen38371colinmcraedi.jpgdirt2screen2.jpg

Dat er maar ongeveer 20 auto's in zitten, betekent niet dat je je snel verveeld omdat je steeds hetzelfde moet doen. De 'standaard' auto's kun je zo veranderen naar wat een andere discipline vergt. Bij Trailblazer krijg je bijvoorbeeld een enorme spoiler erop geschroeft en bij Rallycross wordt er echt alles gedaan om 'm sneller van 0-100 te laten rijden. Je merkt dan ook echt een verschil tussen de wagens.

Visueel is het spel echt top. Alles klopt gewoon . De modderspetters die je onderweg verzamelt die zien er zo realistisch uit. Als je door water rijdt (wat een groot ding is. Het kan het verschil tussen winst en verlies maken) in Cockpit View, dan spetters dat water echt zo mooi op je voorruit. Je bent dan voor 2 seconden echt verblindt, maar de ruitenwissers die doen hun werk gewoon goed. Maar er blijven van die o zo realistische strepen over en die gaan niet weg. Een van de mooiste games om een auto goed vies te maken, en je hoeft daarna niet eens naar de wasstraat. Codemasters had een naam hoog te houden met het schademodel na GRID en DiRT, en dat is ze heel goed gelukt. Er is, voor mijn weten, geen ander spel waar je je auto zo mooi in de prak kan rijden. Als je na de crash de replay bekijkt, dan zie je echt elk paneel vervormen, er schieten wat boutjes af en de voorruit barst op een manier hoe je het nog nooit hebt gezien. De Gameplay zit ook echt perfect in elkaar. De auto's rijden echt zo natuurlijk, zo direct. Halverwege de bocht weet je al hoe je de bocht uitkomt. Je kunt echt de prachtigste drifts maken die ik ooit in een game heb gezien. Het gevoel dat je echt in een echte race zit wordt echt dik aangedikt omdat andere coureurs wel eens iets zeggen. 'Hé, ik lig heel ver achter. Doe het wat rustiger aan!' of 'Rij niet zo tegen mij aan!' zijn een paar voorbeelden. En dan hoor je ineens van: 'I'm out guys.' En dan is inderdaad die kerel gecrashed en doet ie niet meer mee.

dirt20609711.jpgdirt2screen1.jpg

Maar DiRT 2 heeft ook wel een paar kleine minpuntjes. Het aantal circuits vind ik nogal mager. Per lokatie heb je maar iets van 2 echt verschillende circuits. En meestal kun je maar met 1 soort auto op één van die. Het is echt gewoon niet genoeg. Er komen zeker DLC's aan, maar of die nieuwe trajecten gaan brengen, dat weet ik nog niet. Ook het aantal locaties is niet echt wat je noemt veel. 9 intotaal. Het zijn echt nieuwe want je hebt rally's in Kroatië, Raids in Baja en dan Trailblazer in Utah. Allemaal stuk voor stuk prachtig, maar ik mis om het echte rallygevoel terug te krijgen die ik wel kreeg in de vorige CMR's de landen als Finland en de sneeuwrally in Zweden. Nog ever verder over het rallygevoel, Codemasters is dat een beetje kwijt. Het leunt teveel naar die gigantische Buggy's of naar een of andere Trailblazer. Allemaal leuk en aardig, maar de CMR-serie staat toch echt voor Rally rijden, en dat is er echt te weinig.

dirt20609547.jpg

Om het mooi af te ronden, geef ik CMR DiRT 2 een 8.7. Het ziet er echt prachtig uit, alles klopt, maar voor mijn smaak is het spel gewoon iets te Amerikaans. Het echte Rally gevoel is er niet, en dat is jammer, want in DiRT was het wel iets minder, maar nog steeds was rallyrijden echt het grote punt. En dan de andere dingen er maar een beetje naast. Nu zijn die andere dingen gelijk getrokken met het rallyrijden, en dat vind ik niet kunnen voor een CMR titel.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...