Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586381

Editie 21 - Ongezouten


Dutchy3010

598 bezichtigingen

blog-33831-1166217918.jpg

Ook deze week heeft iemand weer de moeite genomen om een stukje voor ‘Ongezouten’ te schrijven. Een erg leerzaam stukje dit keer. Jij kan dat ook! Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

Anoniem 1

Ik zit al een tijdje met een vraag en ik moet het echt aan iemand vertellen, anders hou ik het hier niet meer uit.. Wat zou er gebeuren als Weekly Column er niet meer zou zijn? Zo, dat lucht op! :)

Anoniem 2

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om anoniem op te komen voor de rechten van het konijn, deze worden de laatste tijd erg geschaad wat ik uiteraard enorm betreur. Konijnen zijn vriendelijke en vredelievende dieren, ze doen niemand kwaad en huppelen vrolijk rond in hun verblijf. Net als ieder mens maakt ook een konijn wel eens een fout, maar is het dan de bedoeling om ze maar gelijk uit te roeien en met kerst op te eten? Dat doen we met mensen toch ook niet? Terwijl de mens veel ergere dingen doet dan een gemiddeld konijn, het is dan toch oneerlijk om met meerdere maten te gaan meten? Deze vragen zijn overigens niet bedoeld om beantwoord te worden, zie het als retorische vragen. Maar dit ter zijde, om misverstanden te voorkomen. Ik wil geen enkele corporation zwart maken, daarom noem ik ook de naam van de corporation The Oceans niet. Daar lopen een paar mensen rond die de meest afschuwelijke dingen met konijnen willen doen, dit is absoluut ontoelaatbaar!! Daarom vraag ik het gehele forum om de bond voor de rechten van het konijn te steuenen, toon je begrip voor de konijnen door hieronder te posten. Het hoeft geen lang bericht te zijn, zeg gewoon wat je er van vindt en onderteken op die manier de petitie om er voor te zorgen dat konijnen voortaan beter behandeld worden op het GTAForum. Iedereen mag mee doen, alle steun is meer dan welkom. Laat zien dat je om konijnen geeft, post hieronder en steun de konijnen!! DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

Anoniem 3

Waarom loopt iedereen altijd overal over te zeuren? Wat er ook gebeurt, het is nooit goed. Soms kan ik me echt ergeren aan sommige op het forum, ze proberen alleen maar ruzie te veroorzaken en zijn nog trots ook als ze er een warn mee kunnen verdienen. Ik wil niet aan vooroordelen doen, maar er is een grote kans dat deze groep wanordelijke verstoorders jongens zijn. Dus om alles op te lossen kunnen we gewoon simpelweg iedere jongen bannen, wat een rust op het forum!

Lantyz

Het is wellicht niet iedereen opgevallen, maar er is een oorlog gaande op het forum. Een stille strijd houdt het forum in zijn greep, en felle veldslagen ontvouwen zich op iedere pagina. Meer en meer leden mobiliseren, en vallen ten prooi aan de bloeddorst. Ik denk dat ik je hiervoor moet waarschuwen, want wie weet ben jij de volgende wel.

Het gaat om een gevecht om territorium. Ruimte, en de status die daar aanhangt. GTAForumleden lijken heel sterk op mensen, en moeten dan ook voortdurend hun best doen om gewaardeerd en gerespecteerd te worden door hun medeleden. En zoals iedere primitieve levensvorm doet de Mens, en dus het GTAForumlid, dit door territorium af te bakenen. Hoe meer territorium, hoe meer respect. Logisch.

Veel nieuwe leden doen dit door zo snel mogelijk grote hoeveelheden posts op het forum te plaatsen, om zo die kostbare ruimte in topics te veroveren. Dit is echter een zeer doorzichtige en achterhaalde methode, en de wat oudere leden in de roedel pakken het dan ook handiger aan. Zij bezetten zeer strategische punten in de topics, namelijk de signatures. Zo zijn grote stukken van een pagina te bezetten, snel en geautomatiseerd.

Om deze opmars van dominante leden in de roedel enigszins te stuiten, hebben de alfamannetjes (ook wel bekend als de admins) het territorium van ieder lid afgebakend tot een ruimte van 150 x 500px.

Maar de sluwe leden vinden de mazen in het net. Er zijn zoveel krachtiger middelen dan afbeeldingen om territorium te winnen. Grote lettertypes, als om de woorden meer kracht bij te zetten. Uitbundig gebruik van de enter. Quotes met complete gesprekken (Strijdliederen?) en meer uitgeslepen oorlogstactieken om terrein te bezetten. Of zelfs een combinatie van meerdere trucs.

Als je nu al een sig va de maximale afmetingen hebt, zet er dan niet nog ‘ns grote stukken tekst onder ook. Wees voorzichtig met die enters en grote lettertypes. Wees redelijk; die regel is er niet voor niets.

En als je dan toch territorium wilt kapen, zorg er dan voor dat de alfamannetjes het niet merken. Want die willen dominante roedelleden nog wel eens bijten!

Mijn dank aan alle mensen die wat ingezonden hebben!

9 reacties


Recommended Comments

Ik snap niet waarom je voor die beesten opkomt, ik vond ze schattig tot ze dit begonnen te doen:

raymanravingrabbids2006qf6.th.jpg

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Aaah Dutchy stuurd het meisjes leger op ons af.. (leest Anoniem 3) Ik ben het niet met je eens, er zijn ook goede jongens (ik :puh:) Maar als je iedere jongen banned zijn er misschien nog 3 meisjes op een forum dat er niet meer is.

Link to comment

Aaah Dutchy stuurd het meisjes leger op ons af.. (leest Anoniem 3) Ik ben het niet met je eens, er zijn ook goede jongens (ik :puh:) Maar als je iedere jongen banned zijn er misschien nog 3 meisjes op een forum dat er niet meer is.

Wat haal jij je in je hoofd? Ik heb dit niet geschreven hoor :N. Ik heb vorige week mijn hart gelucht :D.

Link to comment

Ik ben het met anoniempje 2 (wie o wie zou dat zijn? ^^) 100% eens. Het is ronduit schandalig wat onze wollige vriendjes wordt aangedaan. Wacht maar, als er ook nog maar

Link to comment

Ik ben het helemaal eens mee LantyZ, soms durf ik hier amper te posten of ik word al direct afgeblaft, ik post nog amper op openbare forums, ik post alleen nog maar elke dag in TRG, en af en toe nog om leden te helpen op de rustige uren dat er weinig mensen online zijn.. Ja net een oorlog, waar ik de TRG als schuilkelder gebruik

Link to comment

Nogmaals ik vindt dat er strenger opgetreden moet worden tegen dit soort zaken, maar natuurlijk is voorkomen beter dan bestrijden. Je punt zit goed, maar niet op de goede plaats. De krant wordt volgens mij niet uitvoerig gelezen door mensen die even een savegame aanvragen of iets in die zin, ik zou het bij de registratie vermelden in het groot: 'Het is niet teogestaan om buiten de maten 500x150 iets in je handtekening te zetten!'

Ik wil niet strenger optreden. Ik wil niet op mijn strepen staan, ik wil geen geen kribbige PBs sturen, ik wil geen signatures verwijderen en ik wil geen warns geven. Dat doet de sfeer geen goed en is mijns inziens nergens voor nodig. Mits iedereen zelf een beetje redelijk nadenkt bij wat hij of zij doet.

En uiteraard begrijp ik dat het gros van de leden mijn opmerking niet leest, maar het zijn ook niet die leden die ik aan wil spreken. Juist bij de actieve leden zie ik steeds meer in de signatures verschijnen, en juist bij die leden verwacht ik dat ze toch wel begrijpen wat de bedoeling is van een maximum afmeting.

En dan kan ik wel met het vingertje gaan zwaaien in het mededelingenforum (waar ik wellicht uiteindelijk toch niet aan ontkom), maar ik zet liever een wat lossere noot in OWN. Nogmaals, ik houd er niet van om op mijn strepen te staan, maar even goede vrienden: Let er svp. wel een beetje op.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...