Jump to content
 • Sign Up

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,503,578

Editie 155 - News, Sport, Lifestyle

Sign in to follow this  
OWN

304 views

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door .Senne & Bierbuikje

Nieuws

[table=simpel]Obama krijgt Nobelprijs voor de Vrede||NASA bombardeert maan

GTAGames.nl afbeelding
Barack Obama, president van Amerika, heeft de Nobelprijs voor de Vrede gekregen. Obama krijgt de onderscheiding voor zijn "buitengewone inspanningen om de internationale diplomatie en samenwerking tussen volkeren te versterken". Het comité hechtte vooral belang aan Obama's visie en werk voor een wereld zonder nucleaire wapens. Obama won de prestigieuze prijs in minder dan een jaar na zijn verkiezing tot staatshoofd, in november vorig jaar. Aan de Nobelprijs voor de Vrede is een geldbedrag van circa 1 miljoen euro verbonden, dat Obama naar eigen zeggen deels gaat wegschenken aan goede doelen. Op de lijst met kanshebbers voor dit jaar stonden 205 kandidaten. Het is de derde keer dat een zittende Amerikaanse president de Vredesprijs krijgt, eerder ontvingen Theodore Roosevelt en Woodrow Wilson hem al.
||
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voerde deze vrijdag een spectaculaire actie uit. Met enorme snelheid werd een draagraket en een sonde op het oppervlak van de maan afgeschoten. In de stofwolken hopen wetenschappers sporen van water en ijs te vinden, van levensbelang voor een eventuele kolonisatie van de maan. De inslagen vonden plaats rond 13.30 uur Nederlandse tijd. Als eerste stap werd de verder nutteloos geworden draagraket die de LRO en de Lcross naar de maan heeft gebracht, afgeschoten op een krater bij de zuidpool van de maan. Door de botsing ontstaat een metersdiepe krater in het maanoppervlak. Alles wat zich op en onder de grond bevindt, wordt opgeworpen in een ongeveer 10 kilometer hoge stofwolk, zo was de verwachting. Daar vliegt de Lcross doorheen. Voordat de satelliet vier minuten later zelf inslaat, moet de sonde gegevens over de samenstelling van de stofwolk terugsturen naar de aarde. De resultaten zullen weldra bekend worden gemaakt.
[/table]

[hr=3]#3b91c3[/hr]

Sport

[table=simpel]Nederland tegen Australië!||Cambuur tegen veendam!

GTAGames.nl afbeelding
Vanochtend vroeg, toen sommigen het ontbijt nog niet eens hadden opgegeten was het Nederlandse Elftal alweer aan het voetballen. Ditmaal een oefenduel voor het wereld kampioenschap. Het oefenduel tussen de twee partijen eindigde in een gelijkspel (0 - 0). De doelpunten bleven uit omdat de Nederlandse spelers de kansen niet wisten te benutten. Het Nederlandse team was over het algemeen beter, maar uiteindelijk bakten ze er ook niet veel van. Er werd wel vier keer gewisseld aan de Nederlandse kant en er werden twee gele kaarten uitgedeeld. Carl Valeri, van de Australische kant, mocht er eentje hebben en Stijn Schaars, een Nederlandse voetballer, kon er ook 1 mee naar huis nemen.
||
GTAGames.nl afbeelding
De hele wedstrijd was Veendam aan de betere kant en voetbalde vele malen beter. Er waren een aantal overtredingen in de wedstrijd en dat zorgde voor drie minuten blessure tijd en daarin pakte Cambuur zijn kans. Het stond 2 tegen 1 en cambuur schoot er in de laatste drie minuten nog net de gelijkmaker erin. Veendam was hier niet blij mee en lag uitgeteld op het veld.
[/table]

[hr=3]#3b91c3[/hr]

Lifestyle

[table=simple]Utrechters zoenen veel!|File vrije dag met files!

De mensen in Utrecht kunnen er wat van. Je hoort er gewoon niet meer bij als je niet zoent. En als je nog nooit hebt gezoend is Utrecht zeker wat voor jou. Utrecht is namelijk in de Nederland de stad waar het allermeest gezoend wordt. Je hoeft maar even een kik te geven of je wordt al op de mond genomen. Bij onderzoek van Hart van Nederland, programma bij SBS6, waren ze ook al zeer snel speeksel aan het uitwisselen.
|
Donderdag acht Oktober (laatste donderdag) was het weer zover, de file vrije dag ging weer van start. Er waren maarliefst 112 bedrijven gevraagd om mee te doen en dat zorgt voor ongeveer 80.000 medewerkers minder. Ondanks de grootschalige actie stonden er toch nog 31 files wat zorgde voor aardig wat vertraging.
[/table]
Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...