Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85483

Blogs in IP.Board 3


Thundercover

792 bezichtigingen

Gezien het aantal vragen zal ik het even benadrukken: blogs zijn aan te maken door ML+.

GTAGames.nl afbeelding
Bij het nieuwe forumsysteem (Invision Power Board 3.0 in plaats van 2.3) zitten een aantal functies totaal anders in elkaar. Om er eens kennis mee te maken, worden er in een aantal blogitems een paar belangrijke en handige functies besproken, zodat iedereen binnen de kortste keren verder kan surfen alsof het al eeuwen hetzelfde is. Ditmaal behandelen we daarom het beheren van blogs.

Blogs? Ja, om meteen met de deur in huis te vallen: je kan meerdere blogs hebben. * Om een blog aan te maken, ga je naar je Instellingen en dan naar het tabblad Blogs. Accepteer de voorwaarden, geef op de volgende pagina een naam en beschrijving op en stel in dat je blog een Lokale blog is. Gefeliciteerd, je blog is aangemaakt!

Het beheer van de blog gaat nu net even wat anders. In plaats van een knop bovenaan je blog moet je nu via je instellingen je blog bewerken (eveneens onder het tabblad Blogs). Door op de naam van je blog te klikken, kom je bij de instellingen. Het meeste spreekt voor zich, maar waar je wel op moet letten is de functie Permissies tonen. Je kan je blog drie statussen laten zijn: Openbaar (iedereen kan hem zien), Privéclub (enkel een select groepje gebruikers) of Privé (enkel jij ziet de blog). Bij de ene optie kunnen er functies zijn die er bij een andere optie niet zijn, dus kies meteen welke status je wilt.

De opmaak van de blog is niet veel veranderd, al gaat het nu net wat soepeler en vloeiender. Met behulp van de knop Thema wijzigen kan je met eigen CSS je blog een geheel eigen stijl geven. In een ander item zal hier verder op in worden gegaan. (Onder voorbehoud!!!)

Bij je artikel kan je zogenaamde tags toevoegen. Deze tags zijn een paar kernwoorden uit je artikel, waarmee je artikel later makkelijk is terug te vinden met behulp van de zoekmachine. Ook kan je een inhoudsblok Tags toevoegen, waarin veelgebruikte tags staan met een link naar de bijbehorende artikelen.

Voor iedereen is er ook nog een wijziging in de bloglijst. Met Uitgelicht wordt een blogitem extra in de schijnwerpers gezet. * Mocht je blog de status Privéclub of Privé hebben, dan komt er geen artikel van jou bij uitgelicht. Vanzelfsprekend natuurlijk, want anders heeft men meteen toegang tot je hele blog. :puh:

9 reacties


Recommended Comments

Gezien het aantal vragen zal ik het even benadrukken: blogs zijn aan te maken door ML+.
Ook kun je met een heel goed idee een admin PBen en om een blog vragen.
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...