Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580310

Editie 21 - Actueel


Dutchy3010

537 bezichtigingen

blog-33831-1166218270.jpg

Deze rubriek wordt en is geschreven door 'Preddy'.

Zondag 10 December

Nobelprijzen 2006 uitgereikt

De Zweedse koning heeft in Stockholm vijf Nobelprijzen uitgereikt. Een van de onderscheidingen was voor Orhan Pamuk. De Turkse schrijver kreeg de Nobelprijs voor Literatuur. De Nobelprijzen voor Scheikunde, Natuurkunde, Medicijnen en Economie waren voor zes Amerikanen.

Maandag 11 December

Vuurproef voor dienstregeling NS

De Nederlandse Spoorwegen beleefden maandag de vuurproef van de nieuwe dienstregeling, die zondag inging. Over het verloop van de eerste dag was de NS tevreden.

Dinsdag 12 December

Twee op de vijf mbo'ers haken af

Twee op de vijf leerlingen in het mbo-onderwijs verlaten de school zonder diploma. Op het laagste niveau is de uitval nog hoger. Dat meldt de MBO-Raad, die heeft uitgezocht hoe hoog de uitval per categorie is.

Woensdag 13 December

Dood meisje gevonden in Drenthe

De politie is in Drenthe een groot onderzoek begonnen na de vondst van een dood meisje. Het twaalfjarige kind werd gisteravond gevonden op de Valtherdijk, in de buurt van Tweede Exloërmond, waar ze woonde.

De hele nacht heeft de politie op de plaats van de vondst sporenonderzoek gedaan. Ook zijn kentekens van auto's genoteerd en moesten mensen in de buurt zich legitimeren.

Donderdag 14 December

CDA slaags met VVD en PVV

In het Kamerdebat over het opschorten van de uitzettingen is het gekomen tot een aanvaring tussen VVD-leider Rutte en CDA-vice-fractievoorzitter Verhagen.

Verhagen zei dat gekozen is voor een werkbare oplossing. Rutte vond dat het kabinet de Kamer te ver tegemoetgekomen is en verweet het CDA gedraai. Verhagen zei daarop "dat we wel met de koppen tegenover elkaar kunnen blijven staan, maar dan zitten we hier over een half jaar nog".

PVV-leider Wilders zei dat de echte reden is dat het CDA met de PvdA wil regeren. Volgens Verhagen zegt dat verwijt vooral veel over Wilders zelf.

Vrijdag 15 December

Locatie mobiele 112-beller bekend

Van mobiele bellers die 1-1-2 bellen wordt vanaf volgend jaar direct bekend waar ze zijn. Bij het KLPD in Driebergen komt speciale apparatuur, die van een mobiel de coördinaten registreert.

Oproepen naar het alarmnummer via een mobiele telefoon komen centraal binnen in Driebergen. In de toekomst kunnen die automatisch worden doorgeschakeld naar het politiedistrict waarin de beller zich bevindt. Bellers op een vaste lijn krijgen nu al direct de eigen politie.

Zaterdag 16 December

Aanhouding na dood Drents meisje

De politie in Drenthe heeft een verdachte opgepakt in verband met de dood van de 12-jarige Suzanne uit 2e Exloërmond. Het is een 45-jarige man uit Nieuw-Buinen.

De politie vermoedt dat het meisje met zijn camper is doodgereden. De man is al een paar keer verhoord. De camper is in Stadskanaal gevonden en voor onderzoek meegenomen.

Met dank aan de NOS.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...