Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,582,290

Editie 159 - Game On!


OWN

425 views

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door en Visser23

Welkom bij alweer een nieuwe Game On! Helaas is Ikkes er deze keer niet bij. Toch gaan we het deze keer hebben over Football Manager 10, de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 én de verkoopcijfers zijn er weer. Goed gevuld dus. Veel plezier met lezen.

nv2vp.png

Op dertig oktober kwam Football Manager 2010 uit. Hier waren de fans natuurlijk wel aan toe, aangezien Football Manager 2009 niet echt een topgame was. Het zat boordevol fouten, welke er nu bijna allemaal zijn uitgehaald. De demo van FM10 was beschikbaar op veertien oktober. Deze is erg vaak gedownload en bespeeld.

In Football Manager (FM) gaat het erom dat je een bepaalde tactiek gebruikt om te winnen. Je hebt de leiding over je hele club maar je kan natuurlijk ook je assistent gebruikten om klusjes te laten doen. Zo heb jij de leiding over de technische staf, maar ook over alle teams en zelfs de jeugdopleiding. De transfers kan jij ook als manager helemaal regelen. In het begin kan je alvast starten bij een club naar keuze, maar je kan natuurlijk ook gewoon werkloos beginnen.

Als je start in FM zal je bij het hoofdscherm van de club uitkomen. Hierin kan je de standen zien in de competitie waar je speelt, eerst volgende tegenstander, programma, inbox (belangrijk!), de elftalstatus en de onvoltooide transfers. Natuurlijk is dit niet het enige scherm, er zijn er namelijk heel erg veel. Van al deze schermen zijn maar een aantal belangrijk. Dit is natuurlijk de tactiek, je kan elke opstelling doen en je moet de juiste spelers natuurlijk op de goede posities neerzetten. Dit wordt ook wel aangegeven in het spel. Daarnaast kan je zelfs aangeven of je korte passes wilt geven of lange ballen. Er zijn dus erg veel mogelijkheden als het om tactiek gaat. Ook de inbox is een belangrijk gedeelte van het spel. Hier krijg je meldingen over scouts, wedstrijden, persconferenties (welke je ook kan laten afhandelen door de assistent manager) en ga zo maar door.

Jij bepaald dus alles van het hele team. Echter hoeft het niet bij één team te blijven. Als er bijvoorbeeld een baan vrij komt van nationale elftallen, dan krijg jij daar een mailtje over. Je kan solliciteren naar deze baan, maar je moet natuurlijk wel een goede coach zijn. Direct in het spel zal dus bijna onmogelijk zijn. Als bondcoach van een nationaal elftal kan je ongeveer hetzelfde als coach of manager van een normaal team. Echter zijn transfers niet mogelijk bij nationale elftallen, maar wel kunnen spelers opgeroepen worden voor interlands. Daarnaast kun je ook wedstrijden bekijken van ploegen om te kijken of de speler het goed doet zodat deze mee kan doen in je nationale (vriendschappelijke) wedstrijd.

2rzqjbd.jpg

De transfers zijn echter ook belangrijk. Elke speler kan je op de transferlijst zetten, maar denk er wel om dat je minimaal achttien spelers moet hebben. Daarnaast kun je natuurlijk ook spelers kopen, denk echter wel om je transfer- en loonbudget. Dit speelt een grote rol in het transfersysteem. Als jij spelers kwijt wilt, maar ook een speler wilt hebben kun je natuurlijk ook spelers gaan ruilen. Genoeg keuzes dus. Daarnaast is het wel moeilijk om van een rivaal te kopen, maar dat is natuurlijk ook logisch. In FM hoef je echter niet alleen op pad te gaan, er zijn ook scouts welke je naar het buitenland kan sturen, maar ook naar competities en internationale bekers. Ook kan je je coach op pad sturen naar een volgende tegenstander zodat je meer te weten komt over de tactiek van je tegenstander. Hierop kan jij je weer aanpassen.

Als een scout een speler heeft ontdekt zal hij het meteen laten weten. Echter bestaan er niet alleen ‘echte’ spelers maar ook neppe (niet in het eerste seizoen). Ze kunnen alle leeftijden zijn, maar ze zijn makkelijk herkenbaar aan de foto die ze hebben. Als het een getekende foto is, is de speler nep. Deze speler wordt een ‘regen’ genoemd. Ze kunnen er goed zijn, maar ook dramatisch slecht.

Stel zo’n goed mogelijk team samen en win de wedstrijden. Zorg ervoor dat je meespeelt in de continentale bekers zodat je veel geld grijpt. Ook bij winst van de competitie krijg je een geld bedrag. Het is dus een mooi uitgebreid spel, welke je ook nog kan spelen met 3D. Dit spel is dus echt wel het kopen waard hoor mensen! 8/10!

Verkoopcijfers

1g4y14.png2wfr4tw.jpg

Met dank aan VGChartz.com

Call of Duty: Modern Warfare 2

Het is dan bijna zover. Iedereen zit er al op te wachten, hét spel van het jaar. Het gaat hier natuurlijk om Call of Duty: Modern Warfare 2, alweer het zesde deel in de CoD serie. Dinsdag is het dan eindelijk zover, de releasedatum van CoD: 6 is op tien november 2009. Ook kon je de game krijgen bij een abonnement op Power Unlimited, wat sommigen ook hebben gedaan. De game komt bij de meesten helaas niet aan op de releasedatum, wat bij mij ook het geval is. Natuurlijk komt hij wel, dus we wachten gewoon op dit topspel. En dan gaan we loooossssssssssssssssssssss!!!! Veel plezier met deze game, gamers! Het wordt echt een topspel zoals de meeste previews al hebben laten zien. Laat maar komen dus!

2ns3oz9.jpg

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...