Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,517,410

Editie 162 - De Tien


OWN

415 views

 Share

gallery_3251_43_13007.gif

Deze rubriek is geschreven door Die Hard!

Hallo allemaal! Het is weer tijd voor een nieuwe "de Tien"! Dit keer door mij geschreven als mijn allereerste rubriek in Oceans Weekly News. :)

Deze week is het onderwerp: 'de Tien grootste fictieve superhelden'! Met onder andere superhelden uit je jeugd en superhelden uit films/boeken die je misschien nu ook nog wel kijkt of leest. Hope you like it!

GTAGames.nl afbeelding
10. Superdonald

We kennen natuurlijk allemaal stripfiguur Donald Duck wel, maar wat enkelen onder ons niet weten is dat deze agressieve eend ook wel eens op pad gaat om de criminaliteit in Duckstad eens stevig aan te pakken! Superdonald ontstond nadat hij een pakje (dat eigenlijk voor Guus Geluk bestemdt was) ontving waarin een brief en een sleutel zat. Uit de brief bleek dat hij de Lotto had gewonnen en daarmee eigenaar was geworden van de bouwval Villa Rosa. Onder een stoel in deze villa vond hij echter het dagboek van Fantomius, een vroegere superheld. Na het lezen van dit dagboek besloot hij om in de voetsporen van Fantomius te treden: tijdens enkele duistere nachten gaat hij door het leven als "Superdonald"!

9. Lucky Luke

Lucky Luke, de man die in the Wild, Wild West van Amerika de priaries berijdt op zijn trouwe paard Jolly Jumper. Lucky Luke werd ontworpen door de belg Maurice de Bevere. Deze overleed in 2001, waarna Hervé Darmenton het tekenwerk overnam. Alhoewel Lucky Luke geen volbloed superheld is, vond ik hem toch wel passen in dit rijtje. In het Wilde Westen komt hij elke keer weer problemen tegen in de criminaliteit, maar weet deze altijd met zijn snelle schietwerk en zijn slimme brein te verweren. Ook heeft Lucky Luke een filmcarriere en enkele videospellen, maar we zullen deze man altijd in onze gedachten houden als de fictieve tekenheld die sneller schiet als zijn eigen schaduw!

8. Iron Man

Iron Man is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics. De oorspronkelijke man achter Iron Man is Anthony Edward “Tony” Stark, die zeer technisch is. Na de dood van zijn ouders nam hij op 21-jarige leeftijd het bedrijf “Stark Industries” over. Toen hij na een afspraak een pantser ontworp met een aantal handige snufjes, besloot hij om door het leven te gaan in dit pak als superheld Iron Man. Naast strips zijn er ook een paar films gemaakt, waaronder de animatiefilm ‘The Invincible Iron Man’ die in 2007 te zien was.

7. Power Rangers

Tja, de Power Rangers. De superhelden die sommigen onder ons helemaal te gek vonden toen we nog jong waren. De Rangers in de kleuren rood, geel, blauw, roze, zwart, groen en wit kwamen telkens weer in de problemen en moesten deze met hun fantastische vechtkunsten en standaardwapens (meestal een laserzwaard) zien af te weren. In totaal zijn er maar liefst 17 seizoenen opgenomen, vanaf 1993 tot heden. Hopelijk kunnen we voor de fans nog lang zeggen: Go go Power Rangers!

powerrangers.png

6. X-Men

Het X-Men team is een groep van superhelden, ontworpen door Marvel Comics. De striptekeningen doelen vooral op de bestrijding van racisme en discriminatie. The X-Men zijn mensen geboren met het X-gen die daardoor speciale superkrachten hebben. Doordat ze anders zijn dan de normale mensen worden ze gevreesd en gehaat. Ze zitten op een school waar ze geleerd wordt hoe ze met hun speciale superkrachten moeten omgaan. Het X-Men team van nu bestaat uit Storm (de baas van de school), Wolverine, Iceman, Colossos, Shadowcat en Beast. Over het verleden van Wolverine is dit jaar nog een succesvolle film uitgekomen: X-Men Origins: Wolverine.

GTAGames.nl afbeelding
5. The Hulk

The Hulk is een fictieve superheld afkomstig van de Marvel Comics. In het dagelijkse leven is the Hulk dr. Robert Bruce Banner. Deze man kreeg superkrachten nadat hij per ongeluk een grote hoeveelheid gamma-straling over zich heen kreeg, van een experimentele bom die hij had gemaakt. Wanneer hij zich opwindt worden zijn spieren groter en groter, en verandert hij in een groene held met de intelligentie van een kleuter. In 2003 kwam de allereerste film over the Hulk uit: the Hulk. Maar in 2008 wilden ze een complete nieuwe start maken, wat restulteerde in een nieuwe film, genaamd ‘The Incredible Hulk’. Ook kreeg the Hulk dit jaar nog een animatiefilm, namelijk ‘Hulk vs.’. The Hulk neemt het hierin op tegen onder andere Wolverine, bekend van the X-Men (nummer 6 van deze de Tien).

4. Zorro

Ik denk dat iedereen deze gemaskerde superheld wel zal kennen. Zorro is Spaans voor vos, en daarom luid zijn bijnaam ook zo. Oorspronkelijk was Zorro bedoelt voor volwassenen, maar na een tijd kwamen er ook televisieseries voor de jeugd waarin Zorro het opnam tegen de corrupte bevelhebbers van de stad. Hierin werd hij vaak in de weg gestaan door de bolle sergeant, die stiekem aan de kant van Zorro stond. In deze televisieseries kwam er nauwelijks iemand om het leven en was er ook geen bloed te zien, waardoor het zeer geschikt was voor de jeugd. Zorro staat vooral bekend om zijn perfecte zwaardvechtkunsten en zijn razendsnelle paard Tornado.

3. Spider-Man

Spider-Man is een menselijke spin uit de strips van Marvel Comics. Peter Benjamin Parker wordt op een schooluitstapje gebeten door een wetenschappelijke spin. Hierdoor verandert hij in een mens met alle snufjes van spinnen. Hij kan op muren klimmen, een web vormen en is opeens supersterk. Sindsdien gaat hij door het leven als rood-blauwe superheld “Spider-Man”. Het succes van Spider-Man komt waarschijnlijk doordat hij een superheld is, die in het dagelijks leven nog altijd door het leven gaat als nerd Peter Parker, hij krijgt allerlei problemen die mensen in het echte leven ook hebben. Zo moet hij voor zijn tante zorgen en heeft hij problemen in de liefde. Spider-Man is vooral zeer beroemd geworden na zijn films uit 2002, 2004 en 2007. Hierin wordt de levendige spin gespeeld door Tobey Maguire.

spidermanx.png

2. Batman

Op nummer twee staat Batman. Deze vleermuis werd ontworpen door Bob Kane en Bill Finger. Het verhaal gaat dat zijn ouders na een bioscoopfilm voor zijn ogen werden doodgeschoten door een overvaller. Hij gebruikte de rijkdom van zijn ouders om zichzelf zulke goed mogelijke vechttrainingen te geven en hij besloot om de misdaad te gaan bestrijden met zijn grootste angst: de vleermuis. In het begin was hij nog niet zo geliefd bij de overheid, maar na een tijdje werd hij dan toch geaccepteerd. Sindsdien bestrijdt Batman ’s nachts ongestoord de criminaliteit, met als grootste tegenstander ‘the Joker’. Batman rijdt in zijn Batmobiel, een superauto. In 2008 werd de laatste film van Batman uitgebracht: the Dark Knight.

GTAGames.nl afbeelding
1. Superman

En dan zijn we al weer aangekomen bij de nummer 1 van deze week: Superman. Deze ‘Man van staal’ zal iedereen wel kennen. Superman werd geboren op als Kal-El op de planeet Krypton, waarna hij naar de aarde verhuisde. Hij ontdekte dat hij superkrachten had en besloot om deze te gebruiken tegen de bestrijding van de criminaliteit. Zijn outfit zal bij iedereen wel bekend zijn: een blauw met rood pak, met op zijn romp het Superman-logo. Tegenwoordig zijn er honderden Superman-accessoires ontworpen waarvan er al miljoenen over de toonbank zijn gegaan. Sinds zijn geboorte in 1938 (door Joe Shuster en Jerry Siegel) is Superman een van de bekendste en populairste comics-figuren aller tijden geworden.

Dit was dan weer de Tien van deze week. Ik hoop dat jullie je geamuseert hebben en tot de volgende keer! :cya:

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...