Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580661

Kersteditie - Een kijk achter de schermen bij OWN


Dutchy3010

331 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blog-5021-1166797358.png



Ikkes kwam met het goede idee om een kijkje achter de schermen van Oceans Weekly News te maken. Zo hebben een aantal redacteuren hier een stukje over geschreven, wat er nou zoal gebeurd in een gewone week. Dus niet een week met een een speciale editie, want dat zijn uitzonderingen.

Dutchy3010

Het is zaterdagavond 23.00 uur. OWN is net af, en ik zit lekker relaxt in mijn kantoortje te MSN-nen en het forum te bekijken. Alle spanningen van die avond, het op tijd afhebben van OWN, komen ervanaf en een relaxt gevoel stroomt door mij heen. Die redacteuren ook altijd met het te late inleveren en zeuren om een groter kantoor... Ik begin te denken: wie zal ik volgende week nou eens interviewen? Een paar namen schieten mij te binnen, die mij wel interessant lijken om te interviewen. Nu nog overtuigen dat ze het interview moeten doen.

Dit laatste is gelukkig bijna altijd niet al te moeilijk, er is nog nooit "nee" gezegd voor een interview. Maar dan moet ik ze nog altijd vragen. Zondag doe ik niets voor OWN, vanwege onder andere huiswerk. Maandag... Niets aan de hand, nog genoeg tijd. Dinsdag... Oh nee, ik moet opschieten, wie kies ik uit? Woensdag.. Interview nummer één en interview nummer twee vind plaats op één van de overige dagen (donderdag/vrijdag/zaterdag). Niet altijd in één keer, de meeste interviews zijn gebrokkeld in verschillende delen.

Tot nu toe gaat het vrij relaxt. Alles loopt vlotjes en ook de andere rubrieken komen beetje bij beetje tevoorschijn. Het is zaterdagochtend, eerst sporten, en dan ervoor gaan zitten om OWN te maken. Ik kijk in het artikelen topic (waar de artikelen ingeleverd worden) en zie dat er nog een behoorlijk aantal niet af zijn. Wat nu? Ik maak alvast de blog klaar, voorzover het kan: openen items, bijwerken inhoudsblokken etc etc. Dan is het wachten op de overige rubrieken. Die zet ik in de blog, en om 22.00 uur zet ik de items, die dan nog op klad staan, op openbaar, en dan zie je gelijk een groot aantal namen in de blog komen.

Daarna nog even de laatste hand leggen, en ik ga weer relaxt onderuit zitten. Pak er wat drinken bij, en het relaxte gevoel stroomt weer door mij heen. Als ik eerlijk ben, weet ik niet meer wat ik moet doen op de zaterdagavond. Die besteed ik altijd helemaal aan OWN. Mijn kantoortje ziet er weer net wat anders uit, want de papieren van de volgende editie maakt de stapel weer groter. In mijn relaxte periode zie ik een konijn. Normaal pak ik een wapen en maak ik het konijn af als hij niet snel weg is, want die beesten zijn maar smerig en kunnen mijn kantoortje bevuilen! Maar in deze periode mag het konijntje best wel blijven zitten. Anders heb ik tenslotte Jowx weer op mijn nek...

SummerBase

De vorige Oceans Weekly News- is net voorbij en dezelfde avond begin ik vaak al te brainstormen. Veel zet ik nog niet op papier, en dat zal ook niet gebeuren tot ongeveer donderdag. In die dagen die er tussen zitten kan ik mij volledig op andere zaken richten en door het doen van andere zaken kun je natuurlijk aan inspiratie komen. Als je dan strandt bij de Donderdag, dan denk je 'Leuk, eindelijk weer OWN'. Op dat moment schrijf ik De Snuffelaar. Ook begin in met de opzet voor de forum, maar omdat die actueel moet blijven werk ik die pas de volgende dag uit ofwel op de dag van de publicering.

Hoe zit het in elkaar? En hoe komt een rubriek tot stand? Voor de Snuffelaar; ga ik ruim van tevoren op zoek naar artikelen, en dan zoek ik gewoon op google naar leuke plaatjes. Ik zet ze om in het juiste formaat, ik upload ze op mijn webhost en ik draai er een nutteloos verhaaltje omheen. Vaak doe ik dit in de late uurtjes, want dan ben ik het best heb ik me laten vertellen. De forum begint als ene kleine schets en wordt naar mate het dichter bij de release aan komt veel groter, maar soms is er ook gewoon weinig, dan probeer ik wat dingen er om heen te verzinnen die ook interesant zijn.

Nadat mijn eigen rubrieken af zijn ga ik samen met mijn collega, Dutchy3010 de zaak in orde maken. Eerst deed ze dit helemaal alleen, waar ik haar ook voor wil complimenteren, maar omdat ik ook OWN Co-leider ben help ik vanaf nu ook mee. Als eerste haal ik de artikelen, die Dutchy nog niet gecontroleerd heeft van het 'Artikelen Topic', die controleer ik en die plaats ik dan met eventuele aanpassingen. Ook help ik tegenwoordig bij de technische aspecten zoals fouten in de codes en het aanpassen van afbeeldingen waardoor ze wel correct geplaatst worden. Desalniettemin een top combinatie al zeg ik het zelf!

Op het laatst worden alle puntjes op de i gelegt en dan gaat het online en dan begint hetzelfde liedje weer.

Preddy

Zondagavond 19:00 is de zwart-wit TV in The Oceans Crib Lounge steevast het domein van mij, Preddy. Door de verbouwing is er nu even geen plek voor de 5 bij 2 meter grote TV Scherm met 9.1 Surround Sound, maar we moeten er maar mee redden. Onder het genot van een biertje in de ene hand en een vliegemepper tegen de konijnen in de andere, kijk ik dan met vol genoegen naar de wedstrijden

van het afgelopen weekend. Als het biertje eenmaal op is, komt er een kladblokje tevoorschijn waar vervolgens wat aantekeningen op verschijnen.

Met wat geluk zit de keet nog niet vol boze konijnen als het dinsdag is, want Champions League wedstrijden moeten ook bekeken worden natuurlijk. Hetzelfde geldt voor woensdag en donderdag, want Europees voetbal moet natuurlijk verslagen worden voor de OWN.

Als het dan eenmaal zaterdag is, rond 6 uur 's avonds, wanneer de konijnen net door Jowx gevoerd worden, is het rustig genoeg om de aantekeningen er eens bij te pakken en er een mooi verhaaltje van te maken. Wanneer dat klaar is, is het tijd voor mij om nog even de webbrowser op te starten om naar wat nieuws van de afgelopen week te surfen. Rond 8 uur komt Dutchy dan langs om het werk op te halen en toe te voegen aan de nieuwe OWN editie.

Vaak worden er al daags voor de uitgave al rubrieken in de Blog gezet, maar het komt ook wel voor dat het nog op Zaterdag 22:00 moet gebeuren. Als Editor van de OWN-Blog lees ik ze alvast door en haal de kleine typ/grammatica foutjes eruit die er nog in zijn blijven zitten. Dat is in principe niet zo heel veel werk, maar de kwaliteit gaat er wel op vooruit en ik doe het graag.

Als het dan 22:15 is, kan de gehele redactie eindelijk even onderuit gaan zitten uitrusten, bij komend van de chaos. Dat is het mooiste moment, wetende dat er weer een editie succesvol is afgeleverd...

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...