Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,513,088

Kersteditie 2009 - Game On!


OWN

381 views

gallery_108553_47_2857.png

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en Visser23

2009 is bijna afgelopen en ook de Game Awards 2009 op GTAForum zijn weer afgelopen. Toch hebben we dit jaar nog één artikel waarin wij ons gamejaar beschrijven. De hoogtepunten van ons tweeën worden beschreven en allebei verkiezen wij een “Game of the Year”. Natuurlijk zijn de klassieke verkoopcijfers er ook weer.

Gamejaar van Visser23Eerlijk gezegd heb ik dit jaar niet veel games gekocht. Er kwamen dit jaar natuurlijk vele leuke games uit, maar niet voor elk platform beschikbaar helaas. Eigenlijk begon het jaar bij mij met Empire: Total War voor de PC. Een pracht spel, maar helaas nog niet helemaal afgewerkt. Het is een moeilijk, strategisch spel, dus dat is mijn ding wel eigenlijk. Echter heb ik het spel al snel aan de kant gelegd omdat het met niet meer aansprak. In de zomer kwam Football Manager 2009. Een heel erg uitgebreid spel, wat ik nu nog steeds speel. Ook dit spel is erg strategisch, en aangezien ik van voetbal houdt is dit wel mijn genre. Echter, een maand nadat ik Football Manager had (volgens mij) kwam Fifa 10 uit. Je weet het wel, gelijk helemaal plat spelen. Echter ontdekte ik een grote bug waardoor het plezier van coach er al snel af was. Ik koop Fifa natuurlijk ook voor het online spelen, maar later kwam ik er dus achter dat ik niet met Ikkes kon spelen. Ik had juist wel eventjes zin om hem in te maken, maar helaas, dat zat er weer eens niet in. Natuurlijk kwamen er nog een aantal grote spellen uit die ik dit jaar hebt gekocht. Neem bijvoorbeeld Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. Een mooi spel, alleen de verwachtingen kwamen niet uit. Ook Call of Duty: Modern Warfare 2 heb ik in mijn collectie. Ook dit spel had grote verwachtingen, waarvan de meesten ook uit zijn gekomen. De meesten beschouwen dit als game van het jaar, maar dat snap ik nou weer niet eigenlijk. Wat ik wel erg jammer vind van dit jaar is dat ik geen Xbox360 heb om GTA IV: Episodes of Liberty City te spelen. Dat lijkt me wel zo’n pracht spel. Helaas heb ik het spel nog nooit gespeeld. Wat nou toch mijn game van het jaar is, is Fifa 10. De grote aanpassingen aan het spel maken het spel echt compleet. Een stuk beter dan voorgaande jaren. Jammer van de grote bug, maar ik heb er vertrouwen in dat dat aangepast zal worden. Laten we het alsjeblieft hopen!

Hardware Verkopen3131808aaa.png

Zoals jullie weten zit kerst eraan te komen en dat is ook zeker te zien aan de verkoopcijfers van de hardware. Elke console is sterk omhoog gegaan als je kijkt naar de procenten van afgelopen week. De Playstation 3 is dan wel het hoogtepunt van alle consoles qua procenten vorige week. Deze week is deze console nog meer verkocht! Als het om aantal verkopen gaat steekt Nintendo er met kop en schouders boven uit. De DS is erg veel verkocht voor de december maand. Ook de Wii is weer bijzonder vaak verkocht. Het lijkt erop dat veel mensen verwend worden met leuke cadeaus! Laat het gamen maar beginnen!

Gamejaar van IkkesIn 2007 zeiden we dat we nooit meer zo een geweldig gamejaar zouden krijgen, hetzelfde in 2008 en nu aangekomen in 2009 zijn we weer omvergeblazen door het geweld van de uitgevers en ontwikkelaars. Voor ieder was er wat wils en dat resulteerde in uren plezier.

Voor mij begon dit jaar met Killzone 2, neerlands trots welke in heel de wereld diepe indruk achter liet. Veel heb ik deze game echter niet gespeeld, waarom weet ik niet. Ik denk doordat het niet helemaal mijn setting is. Vervolgens kwam dit jaar eindelijk het langverwachte nieuwe deel in de grootste melkfabriek van EA: De Sims 3. Een game welke ik zelf met heel veel plezier gespeeld heb, het blijft leuk huizen te bouwen en het leven van je sims tot een succes te maken, op naar de 30 uitbreidingen.

Als ik terugdenk aan dit jaar denk ik logischerwijs direct aan de titels welke ik het meeste gespeeld heb. Ten eerste Call of Juarez: Bound in Blood, een titel die gematigd positief ontvangen werd maar mij in zowel de Single als multiplayer vele uren vermaak heeft gegeven. Door naar de nieuwe Buzz op de PS3 die mij samen met mijn vrienden de nodige leuke uurtjes heeft opgeleverd..heerlijk om te spelen tussendoor.

En nu kom ik aan bij de top 3 van mijn games dit jaar, hoe verassend die ook zijn: FIFA 10, Uncharted 2: Among Thieves en Call of Duty: Modern Warfare 2. Alle drie hebben mij heel veel plezier gegeven en ben ik nog lang niet klaar mee. Als ik uit deze drie mijn nummer 1 zou moeten kiezen kom ik denk ik toch uit op Call of Duty: Modern Warfare 2. Puur om de reden dat ik deze game veruit het meeste heb gespeeld. Hoe geniaal Uncharted 2 ook is, ik heb hem nog niet uitgespeeld en dat zegt genoeg denk ik.

2010 wordt volgens mij weer een geweldig jaar, met titels als Gran Turismo 5, Heavy Rain en nog heeeeel veel onaangekondigde games. Ik kan niet wachten ;)

1 Comment


Recommended Comments

Ik vond 2009 toch wel even meevallen als je naar 2007 en 2008 kijkt. Modern Warfare 2 en Uncharted 2 waren toch wel de titels van het jaar.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...