Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,513,086

Kersteditie 2009 - De Tien


OWN

526 views

gallery_108553_47_1096.png

Deze rubriek is geschreven door Cabyon!

Hallo allemaal! Welkom bij een nieuwe, winterse De Tien. En ja, als het forum al helemaal opwarmt voor kerstmis, kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Wij, als de redactie van de Tien, schotelen je de tien grootste kerstliedjes aller tijden – volgens ons – voor. Veel leesplezier!

10. Feliz Navidad

Feliz Navidad, Spaans voor ‘Merry Christmas’ is een liedje gemaakt door José Feliciano, van het album ‘My name is José Feliciano’. José is van oorsprong Puerto Ricaans, en is vanaf zijn geboorte blind. Ondanks dat heeft hij vele internationale hits gehad, waarvan Feliz Navidad uiteraard de bekendste is.9. Wonderful Christmas Time

Toen de Beatles uit elkaar gingen, was het tijdperk eigenlijk nog niet over. Want twee ex-leden van de Beatles, respectievelijk Paul McCartney en John Lennon, hebben heerlijke kerstliedjes in hun portfolio achtergelaten. Zo ook deze, van de McCartney. Hij stond vier weken op nummer 24 in de UK Chart. Een lekker liedje, voor iedereen.http://www.youtube.com/watch?v=hWuKimtUEas

8. Do they know it’s ChristmasVan Band Aid, een samengestelde groep zangers en zangeressen met o.a. Sting, George Micheal en vele anderen, maakte zij deze single. Het doel van deze single was geld werven voor hongersnood in Ethiopië. En dat is ze gelukt. Ze haalden maar liefst 4 miljoen (!) wereldwijd op met deze single.

7. Merry Christmas Everyone

Deze single komt van Shakin’ Stevens, uitgebracht in 1985. Deze single werd dé kersthit in de UK en USA Charts, waar hij maar liefst respectievelijk 5 en 3 weken op nummer 1 stond. En terecht. Want vandaag de dag is het nog steeds een heerlijk kerstliedje.

http://www.youtube.com/watch?v=_8HehlaZG5Y

6. Jingle Bells (Frank Sinatra)Dit is ongetwijfeld de meest klassieke en meest gedraaide versie van Jingle Bells. Er is nog een andere versie, maar de versie die Frank Sinatra ingezongen heeft laat je denken aan een gezellig, warm huisje in de sneeuw. Het werd ingezongen in 1958, maar het is nog steeds, volgens kenners, een memorabilia.5. Driving home from Christmas

Op nummer 5 staat eigenlijk de op een na meest gedraaide kerstplaat bij de radiostations: Driving home from christmas van Chris Rea. Jammerlijk genoeg heeft Chris Rea solo afscheid genomen, maar hij staat inmiddels weer op de planken met zijn andere band, the Fabulous Hofner Blue Notes.

4. Jingle Bell Rock

‘’Jingle Bell, Jingle Bell Rock.’’ Zo gaat de eerste zin van Jingle Bell Rock, van Hall & Oates. Bij de uitkomst van deze plaat was hij al immens populair; ze speelden in studio’s sneak previews van hun single. Met name de wat oudere mensen, die nu rond de 50 zijn, hebben goede herinneringen aan dit kerstlied.

http://www.youtube.com/watch?v=YQXMT_QhguI

3. So This is ChristmasIk zei het al bij nummer 9; de ex-Beatles leden hebben mooie liedjes achtergelaten, en nu hebben we dan John Lennon op 3, met zijn ‘So This Is Christmas’. (Yoko Ono zong hier ook in mee). In dit liedje zet hij als thema: ‘weten we wel wat we hebben gedaan? Wat gaat er komen?’. Ondanks de boodschap, die in de tekst verborgen zit, is het een populair liedje gebleven ook na Lennon’s dood.

Beluister hier de kersthit van John Lennon.

2. Let it Snow

Dit is echt voor vele hét ultieme kerstlied. Lekker zitten bij het haardvuur met z’n allen, en buiten sneeuwt het. Dit liedje komt van Dean Martin, die dit inzong in 1963. Je hoort dit nog geregeld op radiozenders, en hij doet het nog steeds goed, vooral door de vrolijke klanken.

1. All I want for Christmas is youJaaa.. op nummer een staat gewoon hét modernste kerstliedje volgens Nederlanders en Belgen. Het stond ook op nummer een in de Christmas Top 50 van SkyRadio, die het 18 december uitzondt. Het nummer wordt gezongen door Mariah Carey, die in samenwerking met – jawel - Timberland maakte. Rare combinatie, geweldig liedje. Cool toch?Fijne kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar!

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...