Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 167 - Bier met Buikje


OWN

409 bezichtigingen



BiermetBuikje.gif

Deze rubriek is geschreven door Bierbuikje!

Slechte talentenjacht seizoenen

Michael Joseph Jackson, een jongeman die de wereld vele hits heeft gebracht en in moeilijkheden is gekomen door bijvoorbeeld het slapen met een kind in hetzelfde bed of een baby over het balkon heen hangen. Zijn leven kwam ten einde op 25 Juni 2009, kwart voor twaalf (nederlandse tijd) en sindsdien lijkt Nederland geen dag meer zonder hem te kunnen. In het begin natuurlijk logisch, "The King of Pop" is overleden! Zelf sprak ik er ook de hele tijd over met mijn vrienden. Zeker een maand lang had MTV er spotjes over en vele programma's gaven er aandacht aan. Maar na een tijdje wordt het voor mij een beetje te veel. Nu, driekwart jaar later, besteden ze nog steeds aandacht aan Michael en wel in de vorm van compleet nieuwe talentenjacht series. SBS6 komt met een programma genaamd 'Move like Michael Jackson' waarbij het de bedoeling is om net zo te gaan dansen als de popster deed. Ook RTL4 kan niet achterblijven en maakt een programma dat heet 'My Name is Michael'. Daar is het de bedoeling om te kunnen zingen als Michael Jackson. Ook heb ik vernomen dat RTL4 een reality serie gaat maken over de Jackson familie.

Of ik me nu druk maak om Michael Jackson of om de talentjacht die ze eromheen maken weet ik niet. Wel weet ik dat ik die Michael hype helemaal heb gehad ondertussen. Al sinds Idols is ontdekt worden we overstroomd met slechte talentenseries waarvan de winnaars nog nooit zijn doorgebroken. Vaak verdwijnen ze in de musical wereld zoals Jim Bakkum en Jamai (Idols 1). Alleen Idols 1 vond ik een goed programma, daarna waren het vaak covers met hetzelfde idee die uiteindelijk niet heel goed waren. Een paar voorbeelden van deze programma's zijn 'Popstars the rivals', 'Popstars', 'Idols 2' (en verder) en 'X-Factor'. Elke keer weer zit er een jury bestaande uit 4 mensen waarvan de bekendste Henk-Jan smits, de houterige Jerney Kaagman en Eric van Tijn zijn. En van nog geen enkele talentenjacht is er niet 1 echt doorgebroken. Jamai zit in de musical wereld, Raphaella is zwanger geraakt en heeft nooit meer iets laten horen en Lisa van de laatste X-Factor heeft een single die je zo nu en dan op Skyradio hoort. Wat boeit ons nog aan deze programma's? Vier juryleden en een zingende 'ster' die waarschijnlijk toch niet zal doorbreken. Daarna nog het leuke stemmen waarbij de twee slechtste kandidaten in de 'sing after' zullen komen waar we nog een keertje kunnen stemmen. SBS6 denkt iets geniaals te hebben bedacht en wel de 'Mystery Popstar'. Dat is een bekende nederlander (die ik vaak niet ken) en hij of zij gaat dan onherkenbaar voor de jury zingen. Het wordt gebracht als 'groot nieuws' en SBS Shownieuws gaat hier nog even diep op in door het in hun programma mee te nemen. 'Mystery popstar blauw', 'Mystery popstar rood', 'Mystery popstar paars met een roze gekarteld randje' het kan niet op. Gelukkig ligt er al een mystery popstar uit genaamd 'robin zijlstra'. Hij stond op het podium met het idee dat hij de titel al in zijn zak had. Het 'massale' publiek gaat hier vrolijk in mee en stemt deze popstar door alle rondes heen, ten koste van deelnemers die wel kunnen zingen.

Van mijn part stoppen ze er meteen mee. Ga eens met zijn allen om de tafel zitten en bedenk eens iets nieuws dat wel leuk is om te zien. Al die muziekshows hebben lang genoeg geduurd. Misschien dat het over vijf jaar weer aanslaat, maar voorlopig zal het mij niet meer interesseren. Programma's als 'So you think you can dance' zijn goed bedacht. Tevens een talentenjacht, maar de deelnemers kunnen tenminste dansen en wat ze laten zien is nog leuk om naar te kijken ook. Mocht daar een nieuw seizoen van uitkomen, zit ik weer voor de buis om het te volgen. Mijn tip voor alle televisiemakers is: maak iets nieuws!

Bierbuikje

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...