Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580217

Editie 167 - Game On!


OWN

352 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en Visser23

Welkom bij de eerste Game On van 2010. We hopen dat jullie allemaal een leuke jaarwisseling gehad hebben en wensen jullie natuurlijk ook een geweldig jaar toe. Deze week hebben we een aantal dingen voor jullie in petto, namelijk: Ik (Ikkes) en Visser23 zullen onze verwachting/voorspelling/ofwatdanook van 2010 geven. Daarnaast was het het plan om jullie de verkoopcijfers van de hardware over heel 2009 te geven, dus deze staat er ook. Van 4 januari 2009 tot en met 2 januari 2010. Mij rest jullie alleen nog veel leesplezier te wensen!

Ikkes zijn verwachting/voorspelling/ofwatdanook van 2010:



2009 was zoals jullie konden lezen in de kerst editie wederom een top jaar, met geweldige games als je naar de uitslag van de Game Awards kijkt, nogmaals mijn dank voor de stemmen daarvoor! Maar zoals altijd stopt de tijd niet en vliegen we door naar het volgende jaar. Een die ons hopelijk net zo veel goeds gaat brengen op game gebied.

Ik kan nu een heel verhaal op gaan houden van welke games ik grote verwachtingen heb, maar daar hebben jullie weinig aan denk ik dus richt ik me in mijn stukje op gevaarlijk terrein en ga ik proberen de consoles tegenover elkaar te zetten en een voorspelling formuleren voor 2010. Dan kunnen jullie me over een jaar allemaal uitlachen hoe mis ik het wel niet had.

GTAGames.nl afbeelding
Eerst even kort een blik op de huidige situatie, waar de Wii een voorsprong neemt op zowel de PS3 en de Xbox360, maar niet in staat is een marktaandeel van 50% te krijgen. Daarnaast een PS3 die sinds de launch van de PS3 Slim de Xbox360 laat zien hoe haar achterkant eruit ziet, welke voorlopig in in ieder geval Europa en Japan het nakijken heeft. De PS3 heeft afgelopen maand dan ook de verkopen van de Xbox360 in europa bijgehaald. En daarnaast het gekke Amerika, welke toch erg van de Xbox360 lijkt te houden, maar stiekem ook erg graag vreemdgaat met de PS3, kijkend bijvoorbeeld naar de verkopen van de hardware tijdens BlackFriday, de drukste winkeldag in Amerika van het jaar.

Terug naar de voorspelling, de Wii zal wel door blijven gaan waar het mee bezig is, kinderen helemaal gek maken, vrouwen wild maken en ouderen laten bewegen, kortom: veel verkopen. Misschien wat meer, misschien wat minder dan vorig jaar maar veel verandering zullen we hier niet in zien denk ik. Interessanter is de strijd tussen aartsrivalen Playstation 3 en Xbox 360. Japan lijkt duidelijk: de PS3 zal vele malen beter verkopen en de Xbox 360 zal een beetje door sukkelen daar. In Europa wordt het al spannender al denk ik dat Sony hier aan het langste eind gaat trekken al zullen hier meer dingen mee gaan spelen, later meer daarover. Amerika is het moeilijks al denk ik toch dat hoe mooi de minnaar PS3 ook is, ze zullen toch bij hun echtgenoot de Xbox360 blijven al zal het niet veel schelen tussen deze twee denk ik.

Terug naar de meerdere factoren die in net al aanstipte. Zowel de PS3 als Xbox360 krijgen grote launches het komende jaar, gezamenlijk Final Fantasy XIII welke Japan compleet gek maakte, maar afzonderlijk titels als God Of War III (PS3), Gran Turismo 5 (PS3), Alan Wake (360) maar grootste misschien wel Halo Reach (360). Deze zullen stuk voor stuk de verkopen van de console laten stijgen, en dan denk ik dat Halo Reach de grootste impact zal hebben, gevolgd door God of War III welke in zowel Amerika als Europa erg geliefd is. Daarnaast krijgen beide hun “motion-gezeik”, de PS3 een Wii kloon en de Xbox360 een zwaar geëvolueerde Eye Toy, welke volgens microsoft zowel de Wii en de PS3 kloon compleet verouderde technieken maken in één klap. Wat dit voor een gevolgen zou hebben op de prestaties is lastig te zeggen. Ik denk dat als Microsoft een mooie Arcade bundel met Natal maakt voor een heel mooi prijsje dit een best grote aantrekkingkracht zal hebben op de casual markt en ik vrees voor Sony dat hun motioncontroller de plank mis gaat slaan, maar ik sta open voor een verassing natuurlijk.

Genoeg langdradig gezwam tijd voor een eindconclusie: De Wii zal heersen, en het moddergooien tussen de PS3 en xbox360 zal vrolijk doorgaan met een wereldwijde winnaar als PS3, al zal Amerika een brug te ver zijn en zal de xbox360 hier aan het langste eind trekken. Ik wacht af en heb er zin in!

Hardware verkopen heel 2009!



5mcot1.png

De bovenstaande cijfers zijn opgenomen van vier januari 2009 tot en met 2 januari 2010. Een heel jaar dus. Zoals jullie zien is de Nintendo DS erg veel verkocht dit jaar. Het steekt met kop en schouders boven de rest uit. Ook is de Playstation vaak verkocht, namelijk meer dan twaalf miljoen keer. De Wii neemt ook een zeer mooie plaats in op de deze lijst, namelijk de tweede plaats met meer dan twintig miljoen verkopen. De Xbox360 en de Playstation Portable zitten niet zover van elkaar af. Toch had ik wel verwacht dat de Xbox360 het beter zou gaan doen dit jaar. De Playstation 2 staat, zoals verwacht, op de laatste plaats. Toch is hij 4,6 miljoen keer verkocht, wat ik best veel vind voor een console uit een andere generatie en waar inmiddels een veel betere van is.

Visser23 zijn verwachting/voorspelling/ofwatdanook van 2010:



Zoals gezegd was 2009 zeker een top jaar qua games. De Game Awards 2009 lieten dan ook een mooi beeld zien van alle top games in 2009. Natuurlijk horen er veel meer bij te staan, aangezien het gewoon een prachtig jaar was met vele top games. Denk hier aan Call of Duty, Fifa, de uitbreidingen van GTA en ga zo maar door.

2010 is inmiddels alweer van start gegaan en ik zit dan ook met smart te wachten op de eerste topgames. Er is sowieso een game die jullie waarschijnlijk in 2009 wel hebben gespeeld, namelijk Gran Turismo 5 Prologue. In 2010 is het dus zover, deze game komt uit. Het zal vast een topgame worden zoals vaak het geval met Gran Turismo. Maar of deze DiRT2 zal verslaan is nog maar de vraag. Ook is de jaarlijkse strijd tussen Fifa en PES er weer. Welke is nou beter? Altijd die discussies, en nooit is er eens een eindoordeel. Iedereen houdt van wat anders, wat ook dit jaar niet anders zal zijn. Ik ga gewoon weer voor Fifa waarschijnlijk, want dat is en blijft een topgame.

GTAGames.nl afbeelding
Zoals Ikkes al zei neemt de Wii een voorsprong, dus hier zullen ongetwijfeld veel meer games voor worden gemaakt. Er was nu ook al Call of Duty voor de Wii, dus er zullen vast meer games komen waardoor de verkoop van de Wii nog meer stijgt. Ook hoop ik dat er nog meer consoles uit zullen komen dit jaar, niet nieuwe, maar verbeterde versies van andere consoles. Het kan natuurlijk altijd beter, zoals het gezegde. Nu hopen dat dat ervan komt.

Wat ook zeer waarschijnlijk is, is dat er een nieuwe Call of Duty uitkomt. Waarschijnlijk zal dit in dit jaar wel het geval zijn. Natuurlijk is het gevaarlijk om dit te zeggen, maar het is tenslotte een voorspelling. Na het succes van Call od Duty: Modern Warfare 2 zal er zeker een nieuwe Call of Duty uitkomen, en het liefst nog beter dan dat deze al is. Naast Call of Duty zit ik natuurlijk ook te wachten op een eventuele nieuwe GTA, of een deel van GTA naar de Playstation 3. Ik heb altijd al The Episodes of Liberty City willen spelen, maar dit is helaas alleen voor de Xbox360. Zo zullen er dit jaar waarschijnlijk nog wel veel meer exclusives komen, zowel voor de Xbox als de Playstation. Daar komen de ruzies dus alweer. Maakt niet uit, het is altijd wel grappig om te lezen. Degene die een Xbox heeft, is voor de Xbox en andersom ook het geval, wie een Playstation heeft is voor de Playstation. Dit zal inderdaad nog wel eventjes duren voordat deze ‘ruzies’ voorbij zijn.

Ik zit dus ook zeker te wachten op topgames die dit jaar uit gaan komen. Ikkes heeft al een paar genoemd die zeker zijn, maar ik hoop op meer. Dat zijn namelijk niet bepaald mijn games. Doe mij maar lekker schieten zonder te denken en dan komt alles goed. Wat ik dus denk, is dat de wedstrijden van Xbox tegenover Playstation en Fifa tegenover PES absoluut zullen doorgaan, maar dat merken we dit jaar vast nog wel. Ik wacht met smart op de games dit jaar! :bier:

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...