Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 167 - News, Sport, Lifestyle


OWN

390 bezichtigingen

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Consumer Electronics Show 2010

Veel nieuws deze week op het gebied van hardware en gadgets. Hoe kan het ook anders: deze week is de Consumer Electronics Show 2010 van start gegaan, waarin alle grote elektronica-bedrijven hun nieuwste snufjes laten zien, die hopelijk nog dit jaar op de markt komen. Een overzicht.

Tablet-pc's

De strijd om de tablets is helemaal open. Apple hoopt deze maand zijn tablet-pc, de iSlate, te presenteren, maar Microsoft heeft er al één laten zien. HP is één van de partners waarmee zij een tablet ontwikkelen. Gebruikers van het apparaat moeten makkelijk kunnen films kijken, muziek luisteren, spelletjes spelen, e-books lezen en natuurlijk internetten, allemaal met één druk op het scherm. Het klinkt als een onmisbaar vakantie-object, al maakt het nog geen foto's of films en kan je er ook nog niet mee bellen.

GTAGames.nl afbeelding
Project Natal

Microsoft liet tevens de vorderingen van project Natal zien, dat bij de E3 van vorig jaar één van de meest opvallende presentaties was. Met dit systeem moet het mogelijk zijn te gamen zonder enige controller. Op Tweakers.net staat een filmpje waarin ook een beetje een kijkje achter de schermen wordt gegeven. Project Natal moet nog dit jaar uitkomen volgens Microsoft.

Nexus One

Google kan natuurlijk niet achterblijven. De softwaregigant presenteerde zijn eigen telefoon, de Nexus One, waar natuurlijk het eigen besturingssysteem Android op staat. Daarnaast beschikt het door HTC ontwikkelde mobieltje een groot touch-screen, zodat een toetsenbord niet meer nodig is. De telefoon is al te koop voor gebruikers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Hong Kong. Pas in het voorjaar zou hij ook in Nederland verkrijgbaar moeten zijn.

Nintendo DSi XL

CES of niet: Nintendo kondigde tevens deze week de opvolger voor de Nintendo DSi aan: de Nintendo DSi XL. Zoals de naam het al zegt, is deze versie een stuk groter, en daarmee de schermen dus ook. Tevens wordt er een groter pen(netje) bij geleverd. Of het daarmee ook een handige handheld blijft, is nog de vraag. Een grafische update hoef je nog niet te verwachten, die komt pas bij de 'echte' opvolger van de Nintendo DS, waar de ontwikkeling ook al voor begonnen is.

KNMI geeft weeralarm af voor zaterdagavond

Het KNMI heeft vanwege sneeuwbuien en harde windstoten een weeralarm afgegeven voor zaterdagavond. Het weeralarm geldt voorlopig enkel voor Noord-Nederland, waar de rest van Nederland het nog moet doen met een voorwaarschuwing. Inmiddels zijn er al talloze meldingen binnen over zogenoemde sneeuwjachten, een voorloper van een sneeuwstorm, waarbij het minstens windkracht acht moet zijn. Daarnaast rijst de vraag op of er nog genoeg zout is. Rijkswaterstaat liet eerder weten dat ergens dit weekend een tekort wordt verwacht.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...