Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580353

Editie 168 - De kronieken der...


OWN

439 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_19102.gif

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Deze week was het dan zover: het GTAforum.nl Jaarboek 2009 werd onthuld. Een aantal leden waren de wanhoop nabij toen de Forum Awards waren afgelopen en 2010 met grote passen naar februari ging. Maar het was absoluut het wachten waard, zo luidt de conclusie van de meeste leden. Maar hoe is die verwachting naar een jaarboek ontstaan? Het lijkt wel alsof het er altijd al was. Voor sommigen wel, voor sommigen niet. Duik mee in de geschiedenis van het jaarboek!

Het allereerste jaarboek verscheen begin 2007 en ging over het jaar 2006. NandroDavids had het idee voor een jaarboek in augustus 2006 al opgedaan en aan Dutchy3010 voor gelegd. Om aan te geven dat dat lang geleden is: Dutchy was toen nog Superlid. Maar daar gaat het verder niet over: zij ging met NandroDavids aan de slag, riepen later nog de hulp in van .Levi. en GTA-Sheep, waarna een prachtig jaarboek tevoorschijn kwam. De indeling van het jaarboek is in grote lijnen in de jaren daarna hetzelfde gebleven: opvallende leden, Forum Awards, modding fora, graphics fora, Gangs & Corporations en feiten.

Daarnaast bevatte dit boek ook een enquête met de mening van leden over de verschillende delen van de GTA-serie.

Het fantastische ontvangst van het jaarboek smaakte naar meer en ondanks dat NandroDavids weinig tijd ervoor had, gaf hij zijn zegen en zette Dutchy3010 het project voort. Natuurlijk deed zij dit niet alleen, maar samen met GTA-Sheep, Lantyz, -Matthijs-, PatrickW, Preddy, .Levi. en natuurlijk NandroDavids zelf. In dit jaarboek kwam geen enquête, maar wel een hoofdstuk over blogs, dat in 2006 net was geïntroduceerd. Tevens werden de leukste en grappigste opmerkingen opgezocht en in een hoofdstuk quotes neergezet.



gallery_13783_45_170364.png

De avatars op de voorkant van het eerste jaarboek.

De start voor het jaarboek van 2008 begon wat moeizamer. Dutchy3010 had het plan om een jaarboek te maken, maar kreeg weinig steun uit de redactie van het jaar ervoor. Totdat Silverbyte uit de lucht kwam vallen, was er nog niks gebeurd. Ze begonnen een grote groep samen te stellen om het jaarboek af te krijgen, want het liep alweer bijna tegen het einde van het jaar. Ice Banana, Jay;, Jowx, PatrickW en

Svenie werkten mee en ze wisten het op 2 januari 2009 te publiceren. Opvallend in dit jaarboek was de verdeling van het hoofdstuk Opvallende Leden over de redactie. In de eerste twee edities waren deze (op hun eigen verhaaltje na) door één persoon gedaan, maar dit jaar werkten er maar liefst vijf personen aan. Daarnaast werd er afscheid genomen van het hoofdstuk over de contests, waarschijnlijk ten gevolge van het dalende aantal contests.

Net als de voorgaande jaren was de redactie van het jaarboek 2009 een mengeling van oude redactieleden en nieuwe schrijvers. Dit jaar nam -Matthijs- de leidende rol over, waarbij Dutchy3010, PatrickW, Silverbyte, Svenie en .Levi. weer met alle plezier aan mee wilden werken. Beagle, Hanneswasco en Thundercover werden verwelkomd als nieuwe medewerkers. Het jaarboek kwam dit keer wat later, maar had wel een paar duidelijke veranderingen. Zo waren er geen avatars meer op de voorpagina en werden de Forum Awards vanaf de nominatieronde zeer nauwlettend gevolgd.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...