Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579823

Editie 169 - Game On


OWN

386 bezichtigingen

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en Visser23

Welkom bij alweer een nieuwe editie van Game On. Deze week een redelijk rockstar weekje, met ten eerste natuurlijk de aankondiging van de DLC van GTA IV voor de PS3 en PC en daarnaast verteld Visser23 wat over zijn aankomende liefde: Red Dead Redemption. Die in de loop van het jaar in de winkelrekken te vinden is. Daarnaast ook de hardware verkoopcijfertjes zoals jullie die van ons gewent zijn. Veel leesplezier.

Episodes of Liberty City

De geruchten waren er al langer, en de aanwijzingen werden ook al steeds duidelijker, maar nu is dan eindelijk de kogel door de kerk. Beide episodes van GTA IV zullen alsnog beschikbaar worden gesteld voor de Playstation 3 en de PC en dat allemaal dit voorjaar! Geweldig nieuws dus voor de GTA fans zonder een Xbox360 om alsnog deze twee geweldige spelervaringen te kunnen spelen.



Zelf heb ik echter een kanttekening bij dit nieuws. Een paar maanden terug meldde rockstar nog dat ze teleurgesteld waren in de verkoop van de DLC op disc, omdat deze naar eigen zeggen eigenlijk veel te laat na de release op de markt kwam. En nu gaan ze 2 jaar na de release van de originele game dan alsnog deze ook naar de PS3 en PC brengen, erg tegenstrijdig. Maar dat maakt het er natuurlijk niet minder leuk om en kan ik dan ook eigenlijk niet wachten om weer eens lekker door de straten te knallen van Liberty City.



Sam Houser wilde de PS3 en PC eigenaren trouwens ook nog bedanken voor het geduld dat ze hadden, want ze hebben wel héél lang volgens hem moeten bedanken. Ach nu nog een zacht prijsje voor de DLC, want winst hebben ze genoeg gehaald met de 50 mil van Microsoft voor de timed-exclusiviteit, en we zullen het er niet meer over hebben (A)

Hardware verkopen

654dah.png

Zoals jullie zien is de Nintendo Wii opvallend vaak verkocht vorige week. Ook de DS zit nog lekker in de verkoop, maar dat zit die console eigenlijk altijd al. De Xbox360 scoort, tegen mijn verwachting in, erg laag. Ook de Playstation 3 had ik hoger gezien qua verkoopcijfers.

Red Dead Redemption

Sinds 2005 is Rockstar San Diego al aan het werk met een nieuwe game. Natuurlijk hebben we het hier over Red Dead Redemption. Het spel zal zich afspelen in Amerika en dan wel het Wilde Westen. Deze game zal je waarschijnlijk een heerlijk gevoel geven, aangezien het in het begin van de twintigste eeuw zich afspeelt. De mogelijk is er weer om lekker zelf rond te zwerven met een paard over de zanderige gebieden van Amerika.

Spel in productie sinds: 2005

Speelt zich af in: Amerika, Wilde Westen

Jaartal: Begin twintigste eeuw

Genre: Free Roaming

Hoofdpersoon: John Marston

Datum uitgave: 30 april 2010

Consoles uitgave: Xbox360 en Playstation 3



Een spel met cowboys in de hoofdrol is meestal erg aantrekkelijk, zo ook voor mij. Een game van Rockstar met de Grand Theft Auto 4 op de Rockstar Advanced Game Engine gemaakt moet toch wel prachtig zijn! Eventjes een korte samenvatting: In Red Dead Redemtion wordt de rol overgenomen van John Marston, die gedwongen wordt om zijn pistolen te pakken en weer aan het werk te gaan. Jij moet op zoek gaan naar voormalig bendeleden om ze uit te schakelen. Dit is echter niet zo makkelijk dan je denkt. De map is zéér uitgestrekt, dus om alle bendeleden te vinden is knap lastig.

Naarmate je verder komt, zul je meer personages ontmoeten. Bekijk het als Grand Theft Auto. Het is ongeveer hetzelfde, maar dan in het Wilde Westen.

Als jullie denken aan GTA, denken jullie waarschijnlijk aan moord, missies, vermaak en geld. Het laatste van dit rijtje zal waarschijnlijk geen grote rol spelen in Red Dead Redemption. Het zal een middel zijn dat niet vaak gebruikt wordt. Je zult er zuinig mee om moeten gaan, aangezien je toch wapens enzovoorts moet gaan kopen.



Daarnaast worden er niet alleen wapens van gekocht, maar ook worden er kampen van gebouwd en uitgebreid. Het is dus ook een zeer tactisch spelletje als je het zo bekijkt. Hoe je geld moet verdienen? Dat is moeilijker dan je denkt. Natuurlijk krijg je geld als je missies voltooid. Maar ook zul je met schatkaarten goud moeten gaan zoeken. Dit is net zo lastig als al die bandieten uitschakelen, want de map is erg groot. Ook kan je meedoen aan Black-Jack toernooien, of meedoen aan andere wedstrijden. Genoeg mogelijkheden in deze game dus.

Ikzelf heb de game natuurlijk al lang ge-preordered na het horen en zien van alles. Prachtige filmpjes, mooie screenshots en Rockstar. Beter kan niet. Eventjes geduld hebben tot deze game uitkomt en dan kapot spelen :) Ik hoop dat Rockstar er alles aan doet om het spel perfect te krijgen (dat doen ze sowieso wel natuurlijk). Kom maar op!

Voor screenshots van Red Dead Redemption, zijn hier te vinden.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...