Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580456

Kersteditie - Pietje II's Labiele Entertainment


Dutchy3010

807 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blog-5021-1166688559.png

Deze rubriek is geschreven door 'Dancer'.

blogentry-11829-1178568431_thumb.png

Het moment is daar! Onze grote goochelaar, 'Klunzini de Goochelaar', gaat zijn grote kerstvoorstelling houden! Het theater van The Oceans is volledig volgestroomd met mensen, het is zelfs zó vol dat sommige mensen op de steigers van de verbouwing zijn gaan zitten. Ook alle konijntjes van Jowx (en geloof me, dat zijn er heel wat!) zitten met z'n allen netjes op een rij, knagend op een kerst-worteltje. Heel het theater is prachtig versierd met kerstdecoratie. De randen van het podium zijn belegd met sneeuw (nep-sneeuw, welteverstaan). De geur van spar is heel sterk te ruiken.

Wanneer uiteindelijk iedereen zijn plaats gevonden heeft en lekker zit, dimmen de lichten van het theater.

Opeens wordt het podium gevuld door stoom, en klinkt er een spannend muziekje... Vlammen spuiten plotseling uit de grond, en wanneer alle rook is opgelost zien we daar staan... Klunzini!

*Het publiek applaudisseert uitbundig, Klunzini neemt dit applaus in ontvangst met een diepe buiging. Plotseling neemt Klunzini zijn hoge hoed van zijn hoofd, graait er met zijn hand in, en... trekt een konijn uit zijn hoed!*

blogentry-11829-1178568459_thumb.png

*Het konijntje staat heel lieflijk te kijken, maar opeens vertrekt het gezichtje van het konijntje. Zijn oogjes beginnen rood op te gloeien, en zijn mondje verandert langzaam in een grote scheur. Maar dat is het ergste nog niet... Plotseling klinkt er een oorverdovend geluid uit het konijntje!*

blogentry-11829-1178568486.png

DAAAAAAAH!!!

*Klunzini gooit het konijntje naar Jowx, die er kennelijk heel blij mee is. Nu gaat Klunzini's optreden echt beginnen!*

"Goed, dames en heren, ik ga nu maar niet vragen of jullie er zin in hebben, want het antwoord weet ik toch wel. Daarom zal ik maar zeggen dat IK er erg veel zin in heb! :D"

"Goh..."

"Goed dan. Allereerst vermeld ik jullie dat ik zo nu en dan tussen de show door een kleine goochelhoed-truc ga uitvoeren. Wat houdt dat in...? Nou, dat is een verrassing bij elke truc! Maar nu de eigenlijke show...

Ik ga beginnen met een makkelijke maar o zo bekende truc. Deze truc is tevens de oudste truc ter wereld! Zelfs de oude Egyptenaren waren ermee bezig! Maar de truc bleef nog duizenden jaren populair - de Romeinse staatsman Seneca schreef erover in de eerste eeuw en de Griekse schrijver Alkifron deed dat in de zesde eeuw. De meeste kenners van de goochelgeschiedenis - zoals ik - beschouwen deze truc als de oudste en beste truc uit de trukendoos. Ik heb het dan natúúrlijk over...

Het Bekerspel!

Het hele idee achter de bekertruc is dat je drie bekers en drie balletjes neemt. Je stopt de balletjes onder de bekers, dan verplaats je de bekers en laat je het publiek raden waar de balletjes zijn. En natuurlijk zitten de balletjes niet waar de mensen denken dat ze zitten, behalve als er een slechte goochelaar aan het werk is (maar daar hoeven jullie bij mij niet bang voor te zijn ^-^). Soms zitten alle drie de balletjes ineens in één beker, soms zitten er twee balletjes in een beker, zit er eentje in een andere beker en is er een beker leeg. Soms zijn alle drie de balletjes zomaar verdwenen en duiken ze weer op in de jaszak van de goochelaar!

Jullie kunnen vast niet wachten om te ontdekken hoe deze truc werkt. Nou, goed dan, ik zal jullie niet langer in spanning houden... Hier ben ik dan, de wonderbaarlijke, mirakelse Klunzini de Goochaar met het Bekerspel!"

blogentry-11829-1178568512_thumb.png

*"Waarom moet ik nou weer die bekers geven," zei Jowx. "Ik ben jouw assistent helemaal niet!" "Joooooowx!" riep het publiek angstaanjagend in de oren van Jowx. "Geef gewoon die bekers aan die goochelaar!" Jowx voelde de bui van vorige week alweer hangen, dus besloot maar om niet moeilijk te gaan doen. Hij liep van de Oceans-tribune naar beneden, en gaf de bekertjes aan Klunzini. "Alsjeblieft," zei Jowx. Hij wilde weer terug in de Oceans-tribune gaan zitten, toen Klunzini hem tegenhield. "Blijf jij maar even bij mij in de buurt, zo kan je me nog meer helpen. Hierbij benoem ik jou tot mijn persoonlijke assistent!" "DAAAAAH!" schreeuwde Jowx, "dat wil ik helemaal niet!" "Ga maar daar aan de rand van het podium zitten, ik roep je wel als ik je nodig heb, nu ga ik weer verder met mijn show," zei Klunzini. "Zucht! :7" zuchtte Jowx nog.*

blogentry-11829-1178568545_thumb.png

blogentry-11829-1178568556_thumb.png

"Zo, dit was dan de fantastische bekertruc! Vonden jullie 'm mooi?"

"Ja, reuze!"

"Mooi zo. Dan gaan we nu verder met de grote goochelaarshoeden-truc!"

"Eens kijken wat ik nu uit mijn hoed kan toveren..."

*Trommelgeroffel - trommelgeroffel - trommelgeroffel - trommelgeroffel*

blogentry-11829-1178568593.png

"Het is Bing Crosby! Jaja, het is een echte wonder! :engel:

Nu gaat hij voor ons het nummer 'White Christmas' opvoeren. Geef een groot applaus!"

"I'm dreaming of a White Christmas... Just like the ones I used to know.

Where the treetops glist..."

"DAAAAAAAAAAAH!" schreeuwt Jowx er zomaar doorheen, "ik versta er niets van!" Daarop antwoordt Klunzini: "dan moet je er ook niet zo doorheen zitten blèren. :ch: Maar goed, voor degenen die het ook niet zo goed kunnen horen, moeten maar eens =>hier<= naartoe gaan, wie weet hoor je het dan wat beter."

....................................

"Nu gaan we toch maar weer eens verder met goochelen hoor, dames en heren!"

"Joepie."

"En waar zullen we ons nu eens mee bezig gaan houden...? Jowx, weet jij het?" "Doh", begon Jowx, "ik kan toch geen gedachten lezen! :cab:" "Goed geraden Jowx! Het volgende onderwerp waarmee we ons bezig gaan houden is inderdaad..."

... Gedachtelezen!

"We gaan nu ons bezighouden met iets héél anders dan dat we daarnet besproken hebben... Jaja, word je al bang Jowx? *Gniffel* ^_^ Ik zal één ding zeggen: 'it's magic!'"

"Het is psychisch!

Psycho-goochelen is nog altijd populair en nog steeds even dubieus. De in Israël geboren Uri Geller (1946-heden) is zo iemand die psychische trucs uithaalt en daarbij beweert dat hij alleen zijn geestkracht gebruikt. Hij is vooral superbekend geworden met het ombuigen van lepels door middel van wat hij 'psychokinese' (ook wel 'telekinese') noemt - de gave om voorwerpen met je geest te bewegen of te beïnvloeden.

Uri is ook beroemd geworden met het zomaar stopzetten of weer laten lopen van horloges en klokken. Als hij op tv komt, merken kijkers vaak dat een klok die al jaren stilstaat ineens weer begint te lopen.

Geller doet ook aan gedachtelezen en heeft pogingen gewaagd om bijvoorbeeld de uitkomst van voetbalwedstrijden te beïnvloeden met behulp van positief denken. Dat deed hij door voor een grote interland kristallen, die volgens hem positieve energie afgeven, in het doel te zetten. Ook heeft hij mensen gevraagd om een bal die op tv verscheen, aan te raken en positief te denken over de winnende ploeg. Helaas verliepen deze pogingen niet altijd even succesvol.

Zelf zegt hij het volgende over zijn 'krachten':

blogentry-11829-1178568619_thumb.png

Veel goochelaars zeggen dat ze alles wat Uri Geller doet ook kunnen met goocheltechnieken. En iemand heeft uitgezocht dat er ruim voor Uri Gellers optredens al eens een lepelbuig-truc werd beschreven in een goocheltijdschrift. Er is zelfs een boek, De Onthulling van het Gellerisme van Ben Harris, waarin de schrijver beweert al Uri's kunstjes te verklaren. Maar het blijft een feit dat nog steeds niemand het helemaal zeker weet."

"Och, ik geloof wel in de paranormale krachten van Geller hoor. :engel: Maar ik ga me nu bezig houden met iets zeer paranormaals... Ik kan dan wel geen lepels ombuigen, maar wél gedachten lezen. Tsja, wat heb je er ook aan, dat je lepels om kan buigen? Je kan er niet eens meer fatsoenlijk je soep door eten! Dan is gedachtelezen - het kunstje waar IK in gespecialiseerd ben - toch een stuk praktischer.

Willen jullie ook graag gedachten kunnen lezen? Het is dan maar goed dat jullie bij mij een kaartje hebben gekocht. Aanschouw!"

blogentry-11829-1178568652_thumb.png

blogentry-11829-1178568878_thumb.png

blogentry-11829-1178568904_thumb.png

"Zo eenvoudig gaat het als je gedachten wilt lezen. Gewoon een kwestie van de dingen helder blijven zien en je koppie erbij houden..."

"Klap klap klap klap klap! Bis! Bis!"

"Echt waar? :*D"

"Eh... laat maar!"

"Goed dan. Dit was de laatste truc. Daarmee sluit ik deze miracelse kerstvoorstelling af!"

"Jeeeeeeeeeeeeeeeej! Joel joel joel! *Staande ovatie*"

"Ook wil ik Jowx bedanken voor zijn fantastische bijdrage... en hebben jullie nog feedback over mijn optreden, voor de interactieve bekijkers van deze voorstelling kunnen jullie op de 'Reacties'-knop drukken, en nu zeg ik: Merry Christmas and a happy new year!"

blogentry-11829-1178568933_thumb.png

3 reacties


Recommended Comments

Ja, en ik ben net Michelangelo: ik heb iets getekend waarvan geen afbeeldingen bekend zijn. Michelangelo God van het Christendom; ik Jowx! :D

O mijn god, dat zijn spotprenten. Ik bverklaar je hierbij de oorlog, dit gaat niet ongestrafd door de beugel!! :t

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...