Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 171 - Bier met Buikje


OWN

476 bezichtigingen



BiermetBuikje.gif

Deze rubriek is geschreven door Bierbuikje!

GTAGames.nl afbeelding
Sjalalie, sjalala, sjalalie, sjalala. Dit wordt de grootste flop.

Wie heeft het nog niet gehoord? Sjalalie, sjalala waarvan bijna heel Nederland het verschrikkelijke vindt. Polls die zeggen dat bijna 90% van het volk er geen vertrouwen meer in heeft, maar sieneke zelf? Die vindt het natuurlijk een geweldig lied. De 17-jarige heeft ook al een bijnaam gekregen, namelijk 'Appelsieneke', dat is natuurlijk afgeleid van het drinkmerk 'appelsientje'. Sieneneke gaat met dit straatlied ons land vertegenwoordigen in Oslo, maar merendeel van Nederland denkt dat we de voorrondes niet eens gaan halen. Wat mij ook niet vreemd zou lijken.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn en zeker niet de manier waarop het gekozen is. Vader Abraham die bij een gelijke stand naar voren wordt geroepen om de doorslag te geven en daar werkelijk een onvergetelijke indruk achter laat. Hij wil eerst kop-munt opgooien, maar Yolanthe (die na de uitzending wist te melden dat ze verstand had van voetbal) wist hem tegen te houden en opeens koos Abraham voor Sieneke.

Maar wat moeten we hier nu mee? Een 17-jarig meisje die een oma-nummer gaat zingen met kleren aan die haar 30 jaar oud doen lijken. Als ik haar was ging ik genieten van het leven. Stappen met vrienden en geen oma-nummers zingen. Het orgel achter het liedje maakt het totaalplaatje compleet. Het nummer zou zo in het rijtje carnavals nummers passen. "Er staat een paard in de gang." "Ik heb een zachte G, maar ook een harde L." "Ik ben verliefd sjalalie."

Dit nummer was natuurlijk al gedoemd te falen voordat de uitzending in Nederland was, maar waarom moet er dan ook maar 1 nummer gemaakt worden voor het songfestival? Maak gewoon 4 nummers door 4 verschillende componisten en stuur de beste erheen. Zo maken we veel meer kans dat er een goed nummertje heen gaat. Ook zo scheef is de manier van stemmen op het moment zelf. De jury heeft ieder 1 stem en het publiek heeft samen 1 stem. Dat is toch geen goede meting van wat Nederland wilt? Het hele publiek wilde vinzzent naar Oslo, maar de juryleden zagen meer kans in Sieneke, maar ik dacht dat het volk (die in de zaal zat) juist het soort was dat moest gaan stemmen bij Oslo.

Het nummer is maar voor 1 ding goed, als wekker. Ik heb hem ingesteld als wekker en je weet niet hoe snel je je bed uit moet komen..

Bierbuikje



http://www.youtube.com/watch?v=u7af1J4gSUo

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...