Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 172 - Wienish' Column


OWN

340 bezichtigingen

10p530k.gif

Deze rubriek is geschreven door Wienish.

De status: Twitter of toch een reclamehoek?

Zo, hier gaat ie dan. Mijn eerste rubriek. Om maar meteen met de deur in huis te vallen zal ik ook maar vertellen waar het over gaat, namelijk het gedoe rondom de statussen wat de laatste tijd opspeelt (zie Feedback). Tja, het is ook wel een ietwat gecompliceerde kwestie; moet reclame verboden worden, of juist niet. Ligt het aan de situatie en zoja, hoever moet je kunnen gaan?

Ik zag het topic erover al een tijdje terug, en merkte vandaag op dat er nieuwe reacties waren. Er worden vooral vraagtekens gezet achter de grenzen. De meesten zijn het erover eens dat de statusfunctie meer dient als een twitter voor gtaforum, of een WieWatWaar op Hyves. Gewoon om te laten zien wat je aan het doen bent, maar niet voor reclame. Mensen die zich er niet in kunnen vinden houden zich grootendeels uit het topic. Ik moet toegeven, ik heb het zelf ook een tijdje gebruikt als reclamemiddel. Echter, ik weet nu hoeveel irritaties het kan opwekken bij mensen ben ik het niet meer van plan. Men lijkt steeds fanatieker te worden met zijn reclame. In plaats van dat iedereen het gelezen moet hebben moet ineens iedereen het drie maal lezen, zodat het ook echt goed doordringt dat iemand aandacht wilt. Daarvoor moet ineens de reclame tien keer per dag vernieuwd worden en dan is het maar weer afwachten hoelang de status bovenin het daarvoor bestemde vakje staat. De statusfunctie is leuk en aardig, vooral leuk. Dat is ook te merken bij de leden, men leest de statussen van anderen gewoon uit verveling of omdat ze het leuk vinden. Niet om te lezen over dat iemand weer een vervolg heeft gemaakt op zijn filmpje met Grand Theft Auto IV. Tuurlijk moet het een keer kunnen, ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om zijn in (zeer) beperkte mate wat te vertellen over bepaalde topics. Dan praat ik over een keer, twee keer, maar niet veel vaker. Als iemand op je profiel kijkt ziet hij het toch wel in je statusbalk bovenaan staan, een bovenste plaats in het lijstje lijkt me dan toch overbodig. Joriz zegt het zelf, reclame doe je maar fijn in je handtekening. Bij een doorsnee forumlid zul je het dan alleen al zo'n 800 á 900 keer vinden, verspreid over het hele forum.

De statusfunctie is een prachtig idee met een niet zo prachtig overzicht. Voor zover bij mij bekend is kunnen moderatoren niet terugzoeken naar het statusverleden van een bepaald lid, wat achterhalen of iemand iets drie keer plaatst of dat iemand iets twintig keer plaatst moeilijk maakt (correct me if I'm wrong), daarom zeg ik: hou het maar gewoon op 1 maal, dan zul je ook niet zo snel frustraties bij anderen opwekken.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...