Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580132

Editie 173 - Bier met Buikje


OWN

455 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes



BiermetBuikje.gif

Deze rubriek is geschreven door @Bierbuikje!

Tsunami? Waar?

Zaterdagochtend, half 8 (Nederlandse tijd) kwam er een ontzettend zware aardbeving op Chili. De één heeft het mee gekregen, de ander niet, want dit nieuwsitem was niet zo hele groot in het nieuws. Maar CNN deed er de hele dag verslag van. Een aardbeving van 9.4 (geloof ik) op de schaal van richter, en door die schok zou er een tsunami ontstaan. Landen als Hawaii, Australië, Japan, Rusland en Nieuw Zeeland liepen allemaal gevaar. De noodtoestand werd uitgeroepen over de hele kustlijn en vooral Hawaii zou met de kaart gelijk worden gemaakt. 's Avonds werd iedereen uit bed getimmerd om maar te vluchten naar hoger gelegen gebieden en ruim 2 uur van tevoren was heel Hawaii geëvacueerd. 4 golven zouden er komen, de eerste hoefde niet de verwoestende te zijn, maar dat kon ook de tweede, derde of vierde zijn. Iedereen in spanning, en wat is er gebeurd? Helemaal niets!

Ik heb het idee dat de noodtoestand iets te vlug uitroepen. Neem nu het KNMI, hoe vaak heb ik mijn leven al niet geriskeerd in een briesje? Mocht het even waaien dan zijn we ons leven niet meer zeker. Winkels die samen opgeteld tonnen mis lopen doordat het KNMI het weer fout had met hun weersvoorspelling. En zo ook deze keer in Hawaii. Is het allemaal niet iets te overdreven opgevat? Ik heb tot half 1 's nachts (Nederlandse tijd) naar CNN gekeken die live verslag deed van Hawaii en wat zag je? Het water dat tegen de wal opklotste en tekstjes onderin beeld met 'first wave arrived!' (water stond 10cm hoger dan normaal), 'second wave arrived!' (water stond 10cm hoger dan normaal), 'third wave arrived!' (water stond 10cm hoger dan normaal), 'fourth wave arrived!' (water stond 10cm hoger dan normaal). Uiteindelijk staat Hawaii er (gelukkig) nog steeds, maar er wordt tegenwoordig meteen ophef gemaakt als het water 10 cm hoger ligt dan normaal.

Hawaii_tsunami.png?t=1267906495

Uiteindelijk zijn er door die hele aardbeving pak en beet 300 (geregistreerde) doden gevallen en over de oceaan heen door het 'tsunami' pak en beet 0 doden en/of gewonden. Hoe zit het met de gespecialiseerde stations gesteld? Kunnen we tegenwoordig niet voorspellen wat er allemaal gaat gebeuren? Ik bedoel, je zit er wel vreselijk naast als je 2 meter golven voorspelt wat uiteindelijk maar 10 cm vloed wordt. Het KNMI bakt er niet veel meer van. Het KNMI geloofde niet dat er sneeuw zou vallen (voorspelt door Piet Paulusma), maar ondertussen zitten we in Friesland al in de 13e week sneeuw.

Kom op weerstations en tsunami voorspellers. Doe beter je job, want zulke grote verschillen schrikt mensen alleen maar af.

Bierbuikje

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...