Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579995

Editie 173 - Game On!


OWN

340 bezichtigingen

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en Visser23

Deze week is het weer een lekker weekje. Natuurlijk hebben we zoals gewoon de cijfertjes, waar het niet echt een goede week mee blijkt te zijn. Ook hebben we in deze editie een review van Heavy Rain. Een super spel! Waarom? Lees maar verder!

Heavy Rain

Na enkele minuten geleden voor het eerst Heavy Rain uitgespeeld te hebben kan ik mijn eerste indruk als beste verwoorden als: wowww!!!, wat een ervaring. De ruim zes uur die ik aan het “spelen” van deze game heb besteed ben ik compleet in het verhaal gezogen en alles wat in de omgeving gebeurde was even bijzaak. Ik moest en zou de game uitspelen, ik wilde het einde weten. De makers van de game hebben de elementen sfeer en verhaalvertelling tot zo een succes-formule weten mengen dat we nog niet vaak gezien hebben in games.

24zxcfq.png

In Heavy Rain draait alles om de Origami Killer. Deze brute persoonlijkheid heeft de voorliefde kinderen te vangen en een aantal dagen later dood op een braakliggend terrein te dumpen. Meer dan dit zal ik niet vertellen van het verhaal want dat zou de ervaring schaden wanneer je de game voor het eerst speelt. Je speelt in de game met verschillende personages die ieder op een verschillende manier te maken hebben met deze Origami Killer en allemaal andere motivaties hebben voor het voor hun voor ogen doel. Daarnaast staan de keuzes die je maakt in de game erg centraal, hoe ondervraag je iemand. Doe je dit goed, krijg je informatie, doe je dit niet moet je het zonder stellen. Welke kant ga je op, maak je een verkeerde beslissing kan dit de dood van een van je personages betekenen en in deze game is dood ook echt dood, voor de rest van de game zal je dit personage niet meer zien.

Verkoopcijfers: Hardware

vde2b.png

Deze week is een stuk minder dan vorige week voor de markt. De verkoopcijfers zijn een stuk lager ten opzichte van vorige week. De Playstation 3 is echter wel met ongeveer 8000 verkopen gestegen. De rest is veel gedaald. Vooral voor Nintendo is het een down. Zijn hebben natuurlijk de Wii en de DS die een stuk minder verkocht zijn. De PSP lijkt ook niet goed te gaan. Het is de laagste met aantal verkopen en gaat ook nog een klein stukje omlaag. Waarschijnlijk gaan de Xbox360 en de Playstation 3 de komende weken wel omhoog, aangezien er een aantal topgames uitkomen. Ik ben benieuwt wat er gebeurt met de markt!

Vervolg Heavy Rain

De besturing van de game is vrij simpel, lopen doe je met R2 en je linker pook om te sturen (wat overigens niet al te lekker werkt maar dat is slechts een klein smetje op de game), gedachten lezen van je personage met L2 en de rest is quick-time-events welke je op tijd moet uitvoeren. Ook hier kunnen fouten weer fataal zijn en onomkeerbaar.

Zoals in de introductie al vrij duidelijk was is de sfeer van de game erg, heel erg sterk. De grauwe sfeer in combinatie met enorm gedetailleerde gezichtsuitdrukkingen van de personages en een ijzersterke keuze van muziek en andere geluiden vallen precies goed in elkaar. Hierdoor komt het al erg indrukwekkende verhaal nog sterker naar voren.

2rqc01j.png

Is het dan alleen maar positief, nee natuurlijk niet. Her en der zitten slechtere punten zoals het eerder genoemde lopen en de lipsync is ook niet altijd even geweldig. Ook kost het je PS3 soms wat moeite om de details in een keer perfect in beeld te brengen, hierdoor wil je zo nu en dan nog wel een wazig object zien welke al vrij snel netjes gedetailleerd wordt.

Al met al kijk ik terug op een van de meest, misschien wel de meest, indrukwekkende game die ik ooit gespeeld heb. Als ik terug kijk op de keuzes die ik gemaakt hebt merk ik hoe anders het geheel af had kunnen lopen. Ik kan dan ook niet wachten om de game snel weer op te starten en andere keuzes te maken, voor een totaal ander eind. Ik kan niet wachten! En ik kan iedereen, maar dan ook iedereen die een PS3 heeft aanraden deze ervaring mee te maken en iedereen die geen PS3 heeft of bij iemand die er wel een heeft te gaan “genieten” of zelf een ps3 voor deze ervaring te kopen.

9,5/10

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...