Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 175 - Wienish' Column


OWN

348 bezichtigingen

10p530k.gif

Deze rubriek is geschreven door Wienish.

Geen fratsen, dat scheelt.

Hoogstwaarschijnlijk iets dat niemand hier ontgaan is (of je leeft ergens onder een rotsblok), wat misschien wel iets belangrijker is geweest dan het forum afgelopen week en bovendien voor veel vragen heeft gezorgd. Ja, Milly Boele.

Het begon echter niet afgelopen week, maar de week ervoor al, toen op de woensdagavond een Amber Alert werd rondgestuurd via SMS. Op radio en televisie werd er uitgebreid aandacht aan besteedt, maar zonder succes. Toen had iedereen nog hoop, en iedereen ging ervan uit dat politie geen fouten maakte. Dát bleek deze week wel even anders te zijn. Huh? Een politieagent die een twaalfjarige vermoordt? In de tuin begraven en daarna opgebiecht aan zijn vriendin, die ook bij de politie werkt. Meteen als er in de tuin gegraven schijnt te worden door de politie (niet Sander V.), verspreiden duizenden vragen de revue. Hoe kan een politieagent zoiets doen? Is Rotterdam nou zo onveilig door de buitenlanders, zoals zoveel gezegd wordt, of door de politie, die eigenlijk hoort op te treden tegen dit soort geweld? Waarom is het Amber Alert niet meteen gegeven toen ze als vermist werd opgegeven, maar een dag later? Waarom is het team 's nachts vóór twaalf uur nog op zoek naar "iets", waarbij veel gedacht wordt aan het moordwapen, terwijl het lichaam nog niet gevonden is en dus nog geen hond weet of er wel een moordwapen is. Waarom wordt eerst geroepen dat Milly zei (toen ze haar moeder belde) dat er iemand aan de deur stond, terwijl tijdens het graafwerk ter sprake kwam dat "de buurman aan de deur stond".

Even na middernacht is het dan zover, het lichaam wordt gevonden. Natuurlijk schrijven de kranten het alweer een dag van tevoren dat men erachter is waar het lichaam ligt, maar waarom dan geen concrete antwoorden vlak voor middernacht? "Wij zijn op zoek naar het lichaam van Milly" in plaats van "Wij zijn op zoek naar iets". Als je tegen je moeder roept "ik zoek iets, weet jij waar het ligt", denk je dan dat er serieus antwoord gegeven wordt? "Achter de bank!" Nee, dat gebeurt alleen in sprookjes. Zoals ik al zei, even na middernacht wordt het lichaam gevonden. Met dank aan buurman / politieagent / onbekende in de buurt / tipgever / moordenaar / wat al niet meer Sander V. Of beter gezegd, zijn vriendin die hem zover heeft gekregen zichzelf aan te geven. Anders waren we nu nog steeds aan het zoeken.

Ik vraag me af, hoe is dit mogelijk? Hoe is het mogelijk dat zo iemand gewoon wapens mee naar huis kan nemen (zoals nader onderzoek heeft uitgewezen)?

De mening van...

Ik stel elke week de vraag hoe men denkt over het topic/de gebeurtenis waar ik over schrijf aan twee leden. Deze week is de vraag: "De dood op Milly Boele, het ongemerkt kunnen vermoorden van haar door nota bene een politieagent. Moet het kunnen dat iemand die in de buurt onbekend is, en zelfs op het werk geen bekende is, zomaar wapens mee naar huis kan nemen?"

Dark_Zemy

Zelfs als hij de populairste kerel van de stad was had ie nog geen wapen mogen meenemen.

MegaPilot

Een agent blijft in mijn ogen een agent na zijn uren en ik vind het maar normaal dat een agent na zjin uren zijn wapen mee naar huis heeft. Ze dragen het elke dag en het geeft ongetwijfeld enig gevoel van veiligheid. Wat hij met z'n wapen heeft aangevangen keur ik natuurlijk niet goed.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...