Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 176 - Tips van de Week


OWN

405 bezichtigingen

gallery_108553_47_10822.gif

Deze rubriek is geschreven door Zamg0d1 en Kloep!

Deze week hebben we een mooie tip van Zamg0d1 en van Kloep. Veel plezier en tot de volgende keer!













Ingezonden Tips:



Denk eraan, stuur al je tips naar Kloep!

Zamg0d1's Firefox Tip van de Week:


Als je overstapt van (bv.) Internet Explorer naar Firefox zal je de leuke "Favorieten"-functie wel missen. Firefox heeft hier een nieuwe manier van werken voor gevonden, Bladwijzers. Je zult nu denken 'He? Wat zijn bladwijzers?', maar wees gerust, toen ik een jaar geleden op Firefox overstapte dacht ik precies hetzelfde.

Eigenlijk is een bladwijzer hetzelfde als een favorieten, maar dan kun je er meer kanten mee op. Met bladwijzers kun je ze op een werkbalk zetten zodat je er uiteindelijk een paar hebt waart je snel bij kunt, of je zet ze gewoon in het menu 'Bladwijzers' zetten en krijg je uiteindelijk een klein 'Favorieten'-menu.

Maar stel nou, je hebt echt super veel bladwijzers en je haat dat kleine men'tje? Dan heb ik echt een slimme manier, maar dan moeten de sites wel Favicons hebben om ze allemaal te herkennen. Wat ik namelijk doe is gewoon de naam verwijderen bij het instellen en dan komt alleen een favicon zichtbaar op de bladwijzer-balk. Dit komt er ongeveer zo uit te zien:

161e0as.jpg

Je vraagt je natuurlijk af, waarom ik bij sommige nog wel tekst heb staan, nou dat is dus omdat die sites geen favicon hebben en dan kan ik ze zo opslaan. Wat je ook kunt doen wat je bij mij ziet is een map aanmaken en alles sorteren. Een map aanmaken gaat door met rechts op de bladwijzer-balk te klikken en dan op 'Nieuwe Map...' klikken :)
Kloep's Photoshop Tip van de Week:


Deze tip helpt je om een overdosis aan hulplijnen te verwijderen. Soms als je hier gebruik van maakt, kan het voorkomen dat je er erg veel hebt waardoor het overzicht verdwijnt uit je afbeelding. Om één lijn te verwijderen, sleep je ze naar de liniaal toe. Echter, als je er erg veel hebt kun je dit gemakkelijker doen. In het menu Weergave kies je de optie Hulplijnen wissen. Veel gemakkelijk, sneller en leuker. Veel succes ermee!
Deze week geen ingezonden tips.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...