Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1578970

Editie 177 - Bier met Buikje


OWN

790 bezichtigingen



BiermetBuikje.gif

Deze rubriek is geschreven door @Bierbuikje!

Filipijnen kruisigen zichzelf!
GTAGames.nl afbeelding

Wie kent het verhaal niet? Althans, de hoofdlijn, de precieze details kent alleen de streng gelovige. Jezus wordt gekruisigd op goede vrijdag en alle zonden zijn de wereld vergeven. Moorden, terrorisme (in die tijd), door het rode stoplicht rijden en nog meerdere zonden. Vele gelovigen gaan rond deze tijd van het jaar naar Jeruzalem toe om deze dood te herdenken en misschien ook om vergiffenis te vragen, maar sommige gelovigen draaien compleet door.

Zoals de meesten weten werd Jezus gekruisigd op 2 planken (in kruisvorm geplaatst) met een spijker door iedere hand. Dat zal toen der tijd ontzettend pijn hebben gedaan, maar vandaag de dag proberen gelovigen dit nog steeds te doen. Op een nieuwssite ben ik een filmpje tegengekomen waarop Filipijnen zichzelf laten kruisigen. Toen ik de spijker boven de hand zag en de hamer zag aankomen heb ik het natuurlijk meteen weg geklikt, maar wat bezielt die mensen nu om zoiets te doen? Sterk geloven is tot daar aan toe, maar dit is mij te sterk. Je loopt je leven lang met een gat in je hand en misschien wordt je hand wel verlamd (tenminste je middelvinger, want dat bot loopt daar). Wat voor reden zou zo'n persoon kunnen hebben om zich te laten kruisigen? Dichterbij god komen? Je zonden laten vergeven? Wel, mocht god bestaan dan laat hij je ook wel dichterbij komen of hij vergeeft je zonden zonder dat je daarvoor pijn hoeft te lijden. God wil dat jij je goed gedraagt en niet gewond raakt. Wel, met een gat in je hand gaat dat niet lukken.

Bierbuikje

6 reacties


Recommended Comments

Dank u.

EDIT:

Zojuist gekeken, en ik snap echt niet waarom ze dat nou willen doen. Waarom willen ze nou Jezus' zijn belevenissen naleven? Hopen ze zo in de hemel een wit voetje te krijgen?

Link to comment

Best grappig dat jij als niet-christelijke precies schijnt te weten wat God wel en niet wil..

Ik heb godsdienst les en ben wel gelovig, maar meer dan dat ook niet.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...